Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ


Παραμονή Χριστουγέννων ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2009, που αφορούν στις εκδόσεις του 2008.
Μπορείτε να δείτε τα σχετικά εδώ.
Το βραβείο μυθιστορήματος απονεμήθηκε στον Γιάννη Ατζακά για το έργο του "Θολός βυθός" (εκδ. Άγρα).
Το ενδιαφέρον είναι ότι μεταξύ των 5 υποψηφιοτήτων για το βραβείο αυτό ήταν και ο Πατρινός φίλος λογοτέχνης Κώστας Λογαράς για το βιβλίο του "Ερημιά στο βλέμμα τους" (εκδ. Μεταίχμιο).
Για πρώτη φορά, απ' όσο ξέρω, προτάθηκε Πατρινός δημιουργός για Κρατικό βραβείο μυθιστορήματος. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τον Κ. Λογαρά και για την Πάτρα. Δεν έχει σημασία που τελικά δεν πήρε φέτος το βραβείο. Σημασία έχει ότι ο Λογαράς "άνοιξε" την Πάτρα στον λογοτεχνικό κόσμο. Την έβγαλε από την εσωστρέφεια που την μαστίζει. Ένας δημιουργός της, που την έχει επανειλλημένως τιμήσει ποικιλοτρόπως, έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.
Εύχομαι στον Κώστα Λογαρά, ο οποίος αγαπάει, υπερβαλλόντως θα έλεγα, την Πάτρα, πάντα να της δίνει τέτοιες προοπτικές εξόδου προς τον ευρύτερο πνευματικό κόσμο. Το έχει πολύ ανάγκη, έτσι καθώς οι διάφοροι "ιθύνοντες" του πολιτισμού αναλώνονται σε ολότελα κενά και πεζά πράγματα και σε ανέξοδες και εκνευριστικές πια ρητορείες για το τίποτα που παράγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails