Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΚΡΗΤΑ ΣΤΟ ΓΑΪΤΑΝΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ










Παραμένοντας και σήμερα στη Ζάκυνθο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, έκαμε το πρωί προσκύνημα στο Λείψανο του συντοπίτη του Κρητός Αγίου Ιωσήφ του Σαμάκου, το Οποίο φυλάσσεται στο ναό του Παντοκράτορος Γαϊτανίου Ζακύνθου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Λείψανο του Ηγιασμένου Γέροντα μετακομίσθηκε στη Ζάκυνθο το 1669 από Κρήτες πρόσφυγες μετά την πτώση του Χάνδακα στους Αγαρηνούς. Έκτοτε θησαυρίζεται στο χωριό Γαϊτάνι, αποτελώντας πηγή αγιασμού για τους πσιτούς της περιφέρειας.
Τον Πατριάρχη συνόδευε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ενώ τον υποδέχτηκαν τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου της κωμόπολης. Μετά την δέηση στην είσοδο του ναού από τον Εφημέριο Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Σεμιτέκολο, οδηγήθηκε στο "Δωμάτιο του Αγίου", όπου εψάλη μικρή παράκληση και ο Πατριάρχης κατασυγκινημένος και γονυπετής προσκύνησε τα πόδια του Κρητός Οσίου.
Ο Εφημέριος προσέφερε στον υψηλό επισκέπτη αρχιερατικό εγκόλπιο και ο Πατριάρχης ανταπέδωσε με αλεξανδρινό ασημικό και λόγους αγάπης!
Στο Γαϊτάνι συναντήθηκε εξάλλου με τον Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Σπουργίτη, Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού Ζακύνθου, με τον οποίο συνδέονται φιλικά από τα σπουδαστικά τους χρόνια στη Ριζάρειο Σχολή.

Φωτογραφίες: Νίκος Κεφαλληνός, π. Π.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails