Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

"ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ" = ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ




H Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος απεφάνθη. Θα πάει αντιπροσωπεία της στην Κύπρο, ο διάλογος θα συνεχισθεί υπό τον συντονισμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως έχει αποφανθεί πανορθοδόξως, η “Ομολογία Πίστεως” περισσεύει. Οι πιστοί να απέχουν από ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα και να εμπιστεύονται τους Ποιμένες τους.

Η Ιερά Σύνοδος δεν καταδίκασε απερίφραστα την “Ομολογία Πίστεως”. Θα έπρεπε να το κάνει, φυσικώ τω τρόπω, όχι γιατί το κείμενο αντιτάσσεται στην υπόθεση του Διαλόγου με τους ετεροδόξους, αλλά για την πρωτοφανή ...λογική που εισάγει στην Εκκλησία. Συλλογή υπογραφών, ήτοι θεολογία της ...στατιστικής σε θέματα πίστεως, απροκάλυπτος διχασμός σε αιρετικούς και μη, ψυχολογία της καταπίεσης, καλλιέργεια ενός εξωφρενικού φανατισμού, στο όνομα της Ορθοδοξίας! Άπαγε της βλασφημίας.

Μνημονεύω Χρήστο Γιανναρά, ο οποίος χαρακτήρισε “καραγκιοζιλίκια” τέτοιες “Ομολογιακές” ενέργειες, σε δήλωσή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Γιατί τέτοιες ενέργειες αλλοιώνουν το ήθος της Εκκλησίας και μετατρέπουν πιστούς από τέκνα φωτόμορφα σε τέρατα μελανόμορφα, που άλλο δεν συλλογίζονται από το πώς θα διχάσουν και θα καταδικάσουν.






14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

10.000 οι υπογράψαντες

την Πατερικότατη

«ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ»

Καλούμε όλους τους ευσεβείς και αγρυπνούντας για τα δίκαια Κυρίου Παντοκράτορος χριστιανούς, να την υπογράψουν και να αισθάνωνται μάλιστα μεγάλην εγκαύχησιν, που την υπέγραψαν.
Δεν είναι καθόλου, «ως εκ περισσού», αφού οι κοιμώμενοι ποιμένες αγνοούσαν, κατά την ομολογία τους, τα συμβαίνοντα στους διαλόγους με τους Αιρετικούς Φραγκολατίνους.

Απο το blog apotixisi

Ανώνυμος είπε...

Tα καραγκιοζιλίκια δεν έχουν τέλος: στην εφημερίδα Εκκλησιολόγος ανακοινώνεται ότι στην εκπομπή "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ" της ΕΤ 1 θα προβληθή εκπομπή με τον π. Αντώνιο Ρουμελιώτη, για την ομάδα "Γαλήνη".

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ούτε στον ύπνο τους δεν φαντάζονταν τέτοιο χαστούκι από ομόφωνη την Ιεραρχία.
Εννοώ όσοι περίμεναν καταδίκες και φίμωση των αντιτιθέμενων στον εξουνιτισμό.
Και εσύ ρε ΠΑναγιώτη έκανες την απόφαση της Ιεραρχίας γαργάρα και παραπέμπεις στο Γιανναρά!
Μην ενησυχείς θα το χωνέψεις και αυτό!
Και από τον Ιερώνυμο δεύτερο χαστούκι στον Πάπα της Ανατολής, μετά τα ρεζιλίκια της Θεσσαλονίκης με την εκπροσώπιση. .

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αντώνιος προσφέρει σπουδαίο ποιμαντικό έργο που τιμά τον ίδιο την ενορία του και την ιερά Μητρόπολη. Του αξίζουν συγχαρητήρια για την μεγάλη προσφορά του στην νεότητα και στην εκκλησία. Μακάρι να του έμοιαζαν και άλλοι κληρικοί. Δυστυχώς όμως οι τεμπέληδες τον φθονούν. Ευτυχώς που ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τον τίμησε με το οφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου και τον τιμά με την αγάπη του.

Ανώνυμος είπε...

Η Ιεραρχία δεν αναγνωρίζει πρωτείο εξουσίας επί της Εκκλησίας της Ελλάδος ούτε από τον Ρώμης ούτε από τον Φαναρίου.
Και βέβαια ούτε αναγνωρίζει τινά ως αλάθητον...

Χο, Χο, Χο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου, αν υποψιαστώ ότι ο Βαρθολομαίος πήγε για μαλί και βγήκε κουρεμένος, τότε ...
Ήθελε να καταδικαστεί η Ομολογία και τελικά καταδικάστηκαν οι πρακτικές του, η αλαζονία, οι μεθοδεύσεις, το πρωτείο του, το αλάθητό του.

Ανώνυμος είπε...

Εξουσίες...., εξουσίες Φαναρίου και Ελλάδος. Οίκτος σ' όσους τις επικαλούνται, γιατί ο Κύριός μας δεν τις επικαλέστηκε ποτέ. Φτού σας και ζήτω ο προτεταντισμός!

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να την διαστρέφεις κυρ Παναγιώτη η αλήθεια δεν αλλάζει. Και μην νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε ηλιθίους. Δόξα τω Θεώ ανάγνωση ξέρουμε και διαβάσαμε το ανακοινωθεςν της Ιεραρχίας. Οι παραποιήσεις στο είναι "ως εκ περισσού"

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορείτε και ασχολείστε με τους Βαρθολομαίους, τους Ιερώνυμους και λοιπους δεν καταλαβαίνω. ΠοιοιΠαπαδαριό που δεν εχει τι να κάνει και ψάχνει να βρει θέματα. ειναι ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η "ομολογία πίστεως" μάλλον ομολογία ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟΣ θα έπρεπε να λέγεται γιατί αυτοί που την υπόγραψαν είτε δε γνωρίζουν ελληνικά, είτε έχουν εγκεφαλικές βλάβες και έχει πειραχτεί το κέντρο της λογικής, είτε γεννήθηκαν ηλίθιοι...

Η Σύνοδος χαρακτήρισε την "ομολογία" ως "ΕΚ ΠΕΡΙΣΣΟΥ"!!!
δηλαδή χωρίς να χρειάζεται, παραπανήσια, περιττή, άχρηστη, χωρίς να είναι αναγκαία κλπ. (Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Μπαμπινιώτη).

Εκτός αυτού αποφάσισε επίσης ότι όλα πρέπει να γίνονται "ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ"!!!
Αυτό τώρα πως θα το ερμηνεύσουν... ως χαστούκι στον Πατριάρχη... μάλλον δεν έχουν πάρει τα φαρμακάκια τους!!!!

Άσε το άλλο ότι κάτι παπαγαλάκια τύπου Πειραιώς που "κόπτονται δήθεν για την Ορθοδοξία το έκαναν τουμπεκί ψιλοκομένο και τον υποχρέωσαν να ανασκευάσει αυτά που είπε κατά του Πατριάρχου.

Ως γνωστόν ο άγιος Πειραιώς όταν ήταν βοηθός επίσκοπος στην Αυστραλία μάλωσε με το Στυλιανό έφυγε χωρίς απολυτήριο και γύρισε πίσω... γι' αυτό τι λένε οι κανόνες; μήπως τη γνωστή καραμελίτσα των ορθοδοξιστών "καθαιρείσθω";

...Ααα τώρα θυμήθηκα και έναν άλλο κανόνα που λέει πως για να χειροτονηθεί κάποιος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τους πολιτικούς άρχοντες για "μέσον"...

θα μου πείτε ο "τάδε" τώρα είναι πρώην πρωθυπουργός... ναί, αλλά τότε που εξέλεξαν το συμμαθητή του επίσκοπο ήταν εν ενεργεία πρωθυπουργός!!!

Μη μου πείτε πως δεν καταλάβατε ποιούς εννοώ; ....ααα και γι' αυτή την περίπτωση "καθαιρίσθω" λένε οι κανόνες.

Θυμήθηκα και ένα γραφικό:

"ὑποκριτά ἔκβαλε πρῶτον ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σοῦ τὴν δοκόν, καὶ τότε διαβλέψεις ἐκβαλεῖν τὸ κάρφος ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ τοῦ ἀδελφοῦ σου." (Ματθ.7:5)

Orate fratres pro unione christianorum omnium, orate pro unione Ecclesiae sanctae!

Αυτά τα ολίγα για απόψε.
Ν.Σ

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη να θυμίσουμε ότι στην απόφαση για το Αυτοκέφαλο κατέληξαν οι επαναστατημένοι Έλληνες όταν είδαν πως, ακόμη και όταν είχαν περάσει χρόνια από την έκρηξη της Επανάστασης, λίγους μήνες μετά την άφιξη του Καποδίστρια, έφθασαν στην Ελλάδα τέσσερις μητροπολίτες του Φαναρίου που κάλεσαν τους Έλληνες να δηλώσουν υποταγή στον σουλτάνο απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν σκληρά αντίποινα αν συνέχιζαν την αντίσταση!
Α.Κ.Κ.

Σωτήρης Μητραλέξης είπε...

Ναί, οἱ ἐπαναστατημένοι Ἕλληνες: ὁ Φαρμακίδης, ὁ γάλλος λόγιος Κοραῆς καὶ κάτι γερμανοί: ἀκόμα αἱμορροο[yσαν ἀπὸ τὶς λαβωματιὲς τοῦ Ἀγώνα!

Ανώνυμος είπε...

στην προσπαθεια σας να υποστηρίξετε τον Βαρθολομαίο, ξεχνατε και την ιστορία: ο Κοραής δεν ήταν γαλλος λόγιος και εν παση περιπτώσει σε κατι τέτοιους γαλλους ή αλλους λόγιους οφείλουμε τους φιλέλληνες οι οποίοι δεν χρειάζεται να σας πω τι σημασία ειχαν για την ελληνικήΕπανάσταση. Πάντως πολύ μεγαλύτερη απο αυτήν του πατριάρχη που ηταν υποχρεωμένος (οπως και τώρα) να προσκυνάει τους τούρκους.

Ανώνυμος είπε...

ρε ανώνυμε 17/10, 11.58 εσυ τον "εκβαλες" την δοκον και τον οφθαλμόν σου ή ακόμα;

Related Posts with Thumbnails