Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

BΡΑΒΕΙΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΚΟΥΡΗ


Xθες βράδυ στο υπέροχο κτήριο του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα), πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης Λογοτεχνίας (ΕΚΕΜΕΛ) για το 2009.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτηση, αγαπητοί συνοδίτες, μεταξύ των υποψηφιοτήτων υπήρχαν και δύο πατρινοί φίλοι της Ιδιωτικής Οδού: η συγγραφέας Αθηνά Κακούρη (βρετανική λογοτεχνία) και ο φιλόλογος Γιάννης Παππάς (ιταλική λογοτεχνία).

Η αειθαλέστατη και ακάματη κ. Αθηνά Κακούρη πήρε το βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης βρετανικής λογοτεχνίας για το βιβλίο Το μυστήριο του Έντουιν Ντρουντ του Charles Dickens από τις εκδόσεις Εστία.

Ο Γιάννης Παππάς δεν πήρε το βραβείο στην ιταλική λογοτεχνία, αλλά επαινέθηκε πολύ η μεταφραστική εργασία του πάνω στον Μοντάλε (Mottetti – 20 Ερωτικά ποιήματα του Eugenio Montale, εκδ. Οδός Πανός).

Από καρδιάς συγχαίρουμε και την κ. Αθηνά Κακούρη για τον ...πρωταθλητισμό της και στην λογοτεχνική μετάφραση και τον Γιάννη Παππά που κατήλθε στον ...αγώνα με ποίηση του Μοντάλε, ήτοι διόλου εύκολη υπόθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails