Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!


Oι "ακραιφνείς" Ορθόδοξοι μ' έχουν στολίσει κατά καιρούς με διάφορα κοσμητικά επίθετα, ένεκα της υπέρ του διαλόγου, διαχριστιανικού και διαθρησκειακού, θέσης μου: φιλενωτικός, οικουμενιστής, προδότης της πίστεως, αιρετικός κ.α. παρόμοια γελοία και ανάξια σχολιασμού.

Επιθυμώ, όμως, να τονίσω για άλλη μια φορά - για ιστορικούς λόγους - ότι η Σύναξη των Προκαθημένων στο Φανάρι (Οκτ. 2008), αποφάσισε εν ενί στόματι και μιά καρδία, την συνέχιση του διαλόγου, παρά τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται και είναι αναπόφευκτες.

Κατά καιρούς κάποιες - μια, δυο το πολύ - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες μπορεί να διαφοροποιηθούν ως προς την συμμετοχή τους σε διαλόγους ή άλλους διεθνείς εκκλησιαστικούς οργανισμούς.

Αυτό, όμως, δεν αλλάζει την ουσία που είναι ότι Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ! Πρόκειται για μια αλήθεια και μια πραγματικότητα, που δεν αναστρέφεται όσες "Ομολογίες Πίστεως" κι αν κυκλοφορηθούν, όσες "υπογραφές" κι αν πέσουν από κάτω τους.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, οι "αντι - οικουμενιστές" να προσέχουν λιγάκι όταν με περισσό θράσος και τελείως αντιεκκλησιαστικό ήθος ζητούν "καθαιρέσεις" Προκαθημένων και Μητροπολιτών, επειδή συμμετέχουν στους διαλόγους.

Εφ' όσον επιμένουν σε τέτοιου είδους "αιτήματα" - δικαίωμά τους είναι άλλωστε - το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν την θυμηδία και την ...συμπάθεια των εχεφρόνων.

Το επ' εμοί έχω εμπιστοσύνη στις Πανορθόδοξες Συνόδους. 'Οσοι δεν έχουν θα πρέπει να προβληματιστούν μήπως πρέπει να προσχωρήσουν σ' ένα "σχίσμα" για να βολέψουν την υπερορθοδοξία τους.


Πίνακας: Μαύροι άγγελοι, Tsiaras Philip

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνοι.Η Ορθοδοξία διαλέγεται. Αλλά διαλέγεται με προϋποθέσεις, μέσα σε πλαίσια, ακολουθώντας την οδό των Πατέρων, έχοντας ως στόχο την επιστροφή των ετεροδόξων στην αληθή Μία Εκκλησία. Αν κάποιοι -και είμαστε πολλοί-ζητούν τη διακοπή των διαλόγων, αυτό γίνεται γιατί οι Διάλογοι σήμερα δεν τηρούν τις παραπάνω -και άλλες βέβαια- απαραίτητες προϋποθέσεις. Οι διάλογοι των οικουμενιστών δεν ακολουθούν το πνεύμα των Πατέρων, παραβιάζουν τους Ιερούς Κανόνες, στοχεύουν σε μια συγκρητιστική ενότητα όλων και τελικά εξυπηρετούν τα άνομα σχέδια της Νέας Τάξης οδηγώντας στην Πανθρησκεία μέσω της άμβλυνσης των διαφορών.
Οι αντι-οικουμενιστές δεν επιδιώκουν σχίσμα. Σχίσμα υπάρχει φόβος να γίνει με την τακτική που ακολουθούν οι οικουμενιστές. Αν προχωρήσουν κι άλλο, μόνοι τους οι οικουμενιστές θα αποκοπούν από την Ορθόδοξη Εκκλησία που δεν θα ανέχεται επ΄αόριστον την αιρετική τους συμπεριφορά και διδασκαλία. Η υπεράσπιση της Ορθοδοξίας είναι χρέος όλων μας, αφού όλοι είμαστε μέλοι εκ μέρους του ενός Σώματος του Χριστού. Τα πάσχοντα μέλη είναι οι οικουμενιστές. Κι αν μεν εγκαίρως θεραπευτούν τότε θα μείνουν ζώντα μέσα στο Σώμα του Χριστού, αν όμως επιμείνουν στην ασθένειά τους τότε θα αποκοπούν για να σωθεί το Σώμα της Εκκλησίας από τη γάγγραινα της αίρεσης του οικουμενισμού.
Τ.

Στέφανος Καστρινός είπε...

"Άστους να λένε, άστους να πουν,
αυτοί δεν ξέρουν ν' αγαπούν"...

Ή, όπως έλεγε, μακαριστός ιεράρχης,

"αυτοί έχουμε ως βιοπορισμόν των την ευσέβειαν"...

Οπότε...

Μάρθα Μαρία είπε...

Κύριε Ανδριόπουλε, καλησπέρα σας!
Μα ασχολείσθε ακόμα με τις σαπρότητες των ευσεβιστών;;;;; Μου φαίνεται ότι υπάρχουν μέσα από το βήμα που τους παρέχετε στην Ιδιωτική Οσό και θα έπρεπε γι' αυτό και μόνο να σας ευγνωμονούν.
Αρκούν νομίζω γι' αυτούς τα ουρανομήκη "Ουαί" του Κυρίου!

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε Καστρινέ,
ποιος είναι ο "μακαριστός ιεράρχης" που είπε την παραπάνω ατάκα;

Η υπεράσπιση της Πίστεως υπό των ευσεβών είναι πράξη όσων ακολουθούν τους ομολογητές αγίους Πατέρες και ουδέν προσφέρει "προς βιοπορισμόν".
Τ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ασχολήσαι καλύτερα ρε Ανδριόπουλε με τις μουσικές, τους αισχρους χορους και τα πανηγυρια;
Αφού στην θεολογία είσαι επιζήμιος γιατί ασχολήσαι;
όχι πως στα άλλα δεν εισαι αλλά ειναι πιο μικρο το κακο στα αλλα.

Όλγα Νικολαϊδου είπε...

Ο Θεός άλλωστε πάντοτε δεν διαλέγεται με τον άνθρωπο?

Και η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ανέκαθεν την αγκαλιά της ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους, κάθε φυλής και εποχής. Και η ανοικτή αγκαλιά για να γεμίσει πρέπει πρώτα να διαλεχθεί.

pandriopoulos είπε...

Αγαπημένη μου Όλγα Νικολαϊδου,

Σ' ευχαριστώ πολύ πάντα για την επώνυμη παρουσία σου στο ιστολόγιό μου - καταισχυνθήτωσαν, εξαιτίας σου, οι εξυπνάκηδες και θρασύδειλοι ανώνυμοι - αλλά και για τα τόσο εύστοχα σχόλιά σου.

Σου είμαι ευγνώμων πραγματικά γιατί κοσμείς την Ιδιωτική Οδό μου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχε τί να απαντήσει ο οικουμενιστής Ανδριόπουλος και το έρριξε στις ανοησίες περι ανωνυμίας όπως και ένας άλλος οικουμενιστής στην Λάρισσα με παρόμοιο όνομα.....

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία δεν συζητά, γιατί δεν αναζητά. Απλώς δίδει, γιατί έχει το παν.
Α.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ανδριόπουλε, αφού κρίνεις ως "εξυπνάκηδες και θρασύδειλους" τους Ανώνυμους σχολιαστές, τότε γιατί δημοσιεύεις τα σχόλιά τους;

Πάντως αν θέλεις συμβουλές περί επωνύμου σχολιασμού, ρώτα τον παρά τρίχα συνεπώνυμό σου Ανδρεόπουλο της Λάρισας.
Τ.

Όλγα Νικολαϊδου είπε...

Θα ήθελα να συμπληρώσω το σχόλιο του Α.Κ (ανώνυμος 6:06 μμ) ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, στο πλαίσιο των Θεολογικών Διαλόγων με τις άλλες χριστιανικές Ομολογίες δεν αναζητά να ανεύρει την Αλήθεια, διότι την κατέχει αλλά γενικότερα σαν Μητέρα θα πρέπει να δίνει χωρίς να ζητά.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ; ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟ SITE ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΜΠΟΧΑ! ΠΟΙΟΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ;
ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

ΠΟΙΟΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ;
ΤΟΝ ...ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ;
ΑΥΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ!!!!!

ΑΥΤΟΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

Α.Κ. είπε...

Αγαπητή κ. Όλγα Νικολαΐδου ο διάλογος της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας με τους άλλους χριστιανούς είναι επιθυμητός και επιβεβλημένος· γι’ αυτό ούτε ίχνος αμφιβολίας δεν μπορεί να υπάρξει.
Α.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι.Οι λεγόμενοι " αντι-οικουμενιστές," ή αλλοιώς "υπερ-ορθόδοξοι," αποτελούν ένα σύγχρονο σχίσμα μέσα στο σώμα της Εκκλησίας γιατί έχουν μεταβάλλει την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σε ένα ιδεολόγημα που λέγεται " Ορθοδοξ-ισμός".
Νομίζω ότι είναι αναγκαία όσο ποτε άλλοτε μία Οικουμενική Σύνοδος γιά να αποφασίσει γιά την τύχη αυτών που βλέπουν την Εκκλησία ως Θρησκεία, που για να φυλάξει την καθαρότητά της δεν θα πρέπει να κάνει διάλογο με "απίστους".Δυστυχώς γι αυτούς ας μάθουν πρώτα τι είναι Εκκλησία και μετά να μιλάνε. Η εκκλησία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να είναι σε μόνιμο διάλογο και να διακηρύσσει αυτό που είναι.

Όλγα Νικολαϊδου είπε...

"Unity in diversity" ή η «ενότης εν τη ποικιλία».

sindesmos είπε...

Ανδριόπουλε πάλι μέσα είσαι! Δυστυχώς ή ευτυχώς...

Ο Ιλαρίων πάει Βατικανό!!!!!!!!!

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=571

Related Posts with Thumbnails