Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΣΜΟΥ ΩΣ ΑΙΡΕΣΗΣ!




Φίλος του ιστολογίου με πληροφόρησε για το κύριο άρθρο της εφημερίδας “Ορθόδοξος Τύπος”, του φύλλου που κυκλοφορεί. Πρόκειται για επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, επειδή ...τόλμησε να αμφισβητήσει την εωσφορικής εμπνεύσεως “Ομολογία Πίστεως” που περιφέρουν πόρτα – πόρτα οι “αντι – οικουμενιστές” προς υπογραφήν και υπό των τελούντων εν κώμα ει δυνατόν, για να φανερώσουν την δύναμη του “πιστού λαού”.

Οι αντι – οικουμενιστές είναι αδηφάγα τέρατα. Πρώτα σου ζητούν να υπογράψεις την “Ομολογία Πίστεως”. Μετά να διακόψεις το μνημόσυνο του Πατριάρχη, του Αλβανίας και ει δυνατόν όλων των Προκαθημένων των Εκκλησιών που αποφάσισαν εν Συνόδω “ναι στον διάλογο” με ετεροδόξους και αλλοθρήσκους. Μετά να μην τολμήσεις να αναφέρεις το όνομα κάποιου καθηγητού ή άλλου τινός που μπορεί να είναι “οικουμενιστής” κ.ο.κ.
Εξ' ου και ο αρθρογράφος του Ο.Τ. μιλάει για “σύρραξη” (!) με το Οικουμενικό Πατριαρχείο! Πολεμοχαρείς οι άνθρωποι! Και ως τέτοιοι δεν διστάζουν ακόμα και με όλους τους Ορθοδόξους Προκαθημένους να τα βάλουν λόγω της “οικουμενιστικής τους πορείας”, και τον Οικουμενικό Πατριάρχη να παρουσιάζουν ως “Ιερά Εξέταση”, επειδή είπε ότι θα λάβουν την δέουσα απάντηση.

Αυτοί είναι που και παλαιότερα και σήμερα επαναλαμβάνουν ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος πέθανε επειδή πήγε στον Πάπα!!! Και δεν αρκούνται σ' αυτό. Λένε – και δεν αισχύνονται – ότι οι Μητροπολίτες που ακολούθησαν τον Χριστόδουλο στο Βατικανό “άλλος έκαμνε χημειοθεραπείας, άλλος τσακίστηκε, άλλος υπέστη εμφράγματα κ.λπ.”!
Ο Θεός δεν μπορεί να είναι άλλο από εκδίκηση γι' αυτούς.

Η προσφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ορθοδοξία θα είναι αν συγκαλέσει Πανορθόδοξο Σύνοδο, η οποία θα καταδικάσει τον ευσεβισμό ως αίρεση. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο, αλλά αυτοί που ελαφρά τη καρδία και με ίππειον θράσος κατηγορούν τους άλλους για αιρετικούς, καλό θα ήταν να λάβουν την δέουσα Πανορθόδοξο απάντηση.



20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ.Ανδριόπουλε,
συμφωνώ μαζί σας και επαυξάνω!

Αρκέτα έχει υποφέρει η Εκκλησία από τον ευσεβισμό και τους "καθαρούς".

Πατρεύς

Ανώνυμος είπε...

Πατρέα, είσαι γνωστός για τα συγκεκριμμένα συμπλέγματα. ¨Ελα προσπάθησε κι εσύ, μπορείς...

Σωτήρης Μητραλέξης είπε...

κ. Ἀνδριόπουλε,
συμφωνῶ καὶ ἐπαυξάνω, καὶ ἐπαυξάνω, καὶ ἐπαυξάνω. Ἄντε νὰ ἀρχίσουμε νὰ τὸ ζητᾶμε, νὰ καταγραφεῖ ὡς αἴτημα πολλῶν. Μήπως μὲ τὰ χρόνια κλείσει μὲ Σύνοδο ΚΑΙ αὐτὴ ἡ πληγή, ὅπως τόσες ἄλλες στὰ τελευταῖα 2000 χρόνια.

Γιάννης Κυριαζής είπε...

Πέστα Ανδριόπουλε!

Αυτό το τελευταίο κάποιος έπρεπε να το πει αλλά κανείς δεν τολμούσε! Ναι, οι "σούπερ-ορθόδοξοι" μόνο κακό κάνουν στην εκκλησία και στους πιστούς..

Μήπως να σκεφτούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς και να φτιάξουν τη δικιά τους "γνήσια" εκκλησία πρωτού κηρυχθούν επί τέλους αιρετικοί?

Διερωτώμαι..

Ανώνυμος είπε...

Εισαι αναίσχυντος και ξεπλυμένος Ανδριόπουλε.
Εσείς που δεν είστε ευσεβιστές, τί είστε;
ΑΣΕΒΙΣΤΕΣ ή ΑΣΕΒΕΙΣ;;;
Ή και τα δύο;

Ανώνυμος είπε...

Και τα δύο είναι ανώνυμε 4:57πμ

sindesmos είπε...

Kαι στην ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ με σένα ασχολούνται!!!!!!

http://apotixisi.blogspot.com/2009/09/normal-0-false-false-false_11.html#comments

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "11 Σεπτέμβριος 2009 10:13 μμ",

φευ!

Πατρεύς

Ανώνυμος είπε...

Nαι ο ευσεβισμός είναι πληγή για την εκκλησία, αλλά μεγαλύτερη πληγή είναι η βλακεία των ευσεβιστών.Επίσης η βλακεία τους επιδέχεται μια φρουδικού τύπου αναλύση.Αλλά δεν έχω χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΥΣΕΒΙΣΤΕΣ-ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.ΤΟΤΕ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΒΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΗΤΑΝ?? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ Η ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.ΚΑΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΕΡΝΑΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

http://www.impantokratoros.gr/F62E3217.el.aspx

sindesmos είπε...

Τελικά ο misha δεν ζει αν δεν σε παραπέμψει!!!

Τι έρωτας κι αυτός!

http://misha.pblogs.gr/2009/09/oikoymenistikoy-fontamentalismoy-klaysigelws.html

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει κάποιος να έχει πολύ διεστραμένο μυαλό για να φορτώνει τη κακία, το μίσος του γι' αυτόν που έχει άλλη άποψη και γενικά τη μαυρίλα της ψυχής του, στο Θεό.
Δηλαδή τον διακαή του πόθο να πάθει κάποιο μεγάλο κακό κάποιος, επειδή π.χ. συνάντησε τον Πάπα, τον μεταφράζει σε θέλημα Θεού.
Τελικά ο καθένας πλάθει τον Θεό του κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν του.
Ευτυχώς όμως για την ανθρωπότητα ο Θεός δεν έχει καμμιά σχέση μ' αυτούς, γι' αυτό δεν αξίζει τον κόπο ν' ασχολείσθε.

Ανώνυμος είπε...

O Πατριάρχης γιατί δεν συγκαλεί και πανορθόδοξη σύνοδο για να λυθεί επιτέλους το φλέγον και ακανθώδες ζήτημα του εορτολογίου? Αφού λέει ότι ο διάλογος αποφασίστηκε από κοινού με όλα τα πατριαρχεία και τις αυτοκέφαλες εκκλησίες γιατί δεν γίνεται το ίδιο με το ζήτημα του εορτολογίου?

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα ωά ρε Παναγιώτη !
Μέχρι χτες έλεγες ότι δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τους ταλιμπάν.
Από ότι φαίνεται σε άδειασε ο Πατριάρχης. υτός έδωσε και δίνει μεγάλη σημασία. Μάλλον τον πειράζει και πολύ η Ομολογία.
Πάντως πέρα από την πλάκα είστε και για γέλια !
π.χ. περιμένω να ακούσω το κατηγορητήριο με το οποίο θα συρθούν σε δίκη ενώπιον της Πανορθοδόξου Συνόδου 8 Αρχιερείς, μερικές δεκάδες ηγούμενοι με σύσσωμες τις αδελφότητές τους, καθηγητές, κάποιες εκατοντάδες ιερείς, και μερικές χιλιάδες πιστών!!!
Για σκέψου μέρες μεγαλείου της Ορθοδοξίας ! Ημέρες κλέους και δόξης !
Αχ ! προσευχηθείτε αδελφοί να αξιωθούμε να ζήσουμε την εποχή των μεγάλων Συνόδων. Επι τέλους να καταδικαστούν πυρί εξωτέρω οι βλάσφημοι, οι ανόσιοι, οι βδελυκτοί, τα όργανα του αντιδίκου, οι ομόφρονες Αρείου, Νεστορίου, Μακεδονίου κλπ.
Λαχταρώ και την απόφαση της Πανορθοδόξου Συνόδου !
Τώρα αν κάποιος έχει απορία βάσει ποίων Κανόνων θα καταδικαστούν οι ανωτέρω, μην τολμήσει και την εκστομίσει γιατί θα τον φάει και αυτόν το εξώτερο πυρ !
Λίγο είναι να προβάλλουν τις απόψεις τους, χωρίς να συμφωνούν με τον Πρώτο της Ορθοδοξίας μας. Θέλετε και Ι. Κανόνες ; Σα δε ντρέπεστε αναίσχυντοι !
Ε, ρε, γέλια !!!

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι αυτοί που χρόνια βρίζουν το Πατριαρχείο μας νομίζουν πως η ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι όργανο ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ!!! Δεν βλέπουν τη σωστική θεία ενέργεια μέσα της, νομίζουν ότι έχουν την αποκλειστικότητα του ορθοτομείν τον λόγον της αληθείας και μιλούν ως αλάθητοι πάπες, φέρνουν τον Χριστό μας στα πολύ ταπεινά τους μέτρα και από τους αγίους κόβουν και ράβουν ότι τους αρέσει για να υπερασπίσουν δήθεν την "ορθοδοξία" τους που δεν είναι τίποτε άλλο από εωσφορικής εμπνεύσεως κακέκτυπο της Ορθοδοξίας των Πατέρων.
Η Εκκλησία δεν είναι γι' αυτούς σωστική κιβωτός αλλά χώρος ναρκισσισμού, αυτοικανοποιήσεως και λατρείας του αυτο-ειδώλου τους.
Αυτοί "σώζουν" την Εκκλησία και δεν σώζονται δι' αυτής.
Πασχίζουν να την σχίσουν κι άλλο ή μάλλον να την ξεσκίσουν κι άλλο... Χάρα τους όχι η θεραπεία των σχισμάτων αλλά ο φαρισαϊκός τους θρίαμβος στο να βρούν έναν ακόμη προσήλυτο και να τον κάνουν σαν τα μούτρα τους και ακόμη χειρότερα!!!
Ώς άλλοι προτεστάντες πασχίζουν να αποδείξουν με "ομολογίες πίστεως" ότι είναι ορθόδοξοι και προ-προορισμένοι για την βασιλεία των ουρανών και κλειδοκράτορες αυτής!!! Αλήθεια πόσο αυτές οι ομολογίες μου θυμίζουν τις προτεσταντικές ομολογίες τα πρώτα χρόνια της διαμαρτύρησης Augustana, Belgica, Galicana, άσε τις παλαιοημερολογήτικες ομολογίες του 20ου αιώνα. Τελικά κινδυνέυουμε περισσότερο από την βλακώδη γρίπη των "νοητών χοίρων" της καρικατούρας της ορθοδοξίας τους παρά από τη γρίπη των χοίρων.
Περαστικά και ο Θεός να σας ελεήσει... τουλάχιστον ο Θεός της Ορθοδοξίας ελεεί, δεν τιμωρεί!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ελέησον.
Τι διάβασα σε αυτά τα ταλιμπανοφυλλάδια της Εκκλησίας - τα Μηναία.
Στις 14 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε την Στ΄Οικουμενική Σύνοδο που κατεδίκασε, άκουσον, άκουσον, ως αιρετικούς επτά (7) Πατριάρχες (!!) και άλλους Επισκόπους καθώς και αρκετούς κληρικούς …
Και τώρα δανεισμένο από http://egolpio.wordpress.com/2009/09/15/ekth_oikoymenikh/#more-3138 «Είναι ένα από τα σπουδαιότερα μαθήματα Ορθόδοξης Εκκλησιολογίας, που δυστυχώς λησμονούμε σήμερα. Η Εκκλησία δεν συγκροτείται από τους Πατριάρχες, τους Επισκόπους και τους Κληρικούς εν γένει. Αυτοί όντως είναι οι αξιωματούχοι Αυτής. Είναι οι Πατέρες και Ποιμένες της «λογικής ποίμνης» που φέρουν τον υπέρτατο βαθμό της ιεροσύνης ως διάδοχοι των Αγίων Αποστόλων. Συγχρόνως όμως είναι και μέλη του σώματος της Εκκλησίας που μόνη κεφαλή έχει τον Θεάνθρωπο Χριστό Εάν η συμπεριφορά τους ή οι θέσεις τους είναι ανάρμοστες προς την Κεφαλή- και συνεπώς προς όσα θέσπισαν οι Άγιοι εν Αγίω Πνεύματι- τότε αποκόπτονται από σώμα ως μολυσμένα μέλη.
Άρρηκτα συνδεδεμένος με την Στ’ Οικουμενική Σύνοδο είναι ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής. Δεν έζησε για να παραστεί σ’ αυτήν, όμως δια των μαρτυρικών αγώνων του υπέρ της Ορθοδοξίας και δια της θεοπνεύστους θεολογίας του απετέλεσε τον εμπνευστή και το θεμέλιο αυτής της Συνόδου. Δεν κατείχε κάποια ιδιαίτερη θέση. Ήταν ένας απλός μοναχός που η πίστη και η αγάπη του στον Θεό τον έκανε αδιαπραγμάτευτο σε θέματα Πίστεως και αλύγιστο εμπρός στα φρικτά βασανιστήρια που πέρασε. Αψήφησε όχι μόνον την κοσμική εξουσία αλλά και Πατριάρχες και Επισκόπους της εποχής του, αφού δυστυχώς πολλοί είχαν αποδεχθεί την αίρεση του μονοθελητισμού. Ασφαλώς δεν διακατεχόταν από φανατισμό. Ήξερε να υπακούει και να ταπεινώνεται πρωτίστως ενώπιον των εκκλησιαστικών αρχών. Τιμούσε και σεβόταν υπέρμετρα- όπως κάθε άγιος- την ιεροσύνη και τους ταγούς της Εκκλησίας, όμως είχε την διάκριση να αντιτίθεται όταν αυτοί οι ίδιοι είχαν αντιταχθεί στο Θείο θέλημα. Εκεί η υπακοή δεν είχε τόπο. Τότε απαιτούνταν ομολογία».

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:05
Στο κείμενό σου χρησιμοποιείς δις τη λέξη «αυτοϊκανοποίηση», την πρώτη φορά και με κεφαλαία γράμματα.
Δίνεις προφανώς μεγάλη σημασία σ΄αυτό. Έτσι ερμηνεύεται και το περιεχόμενο του σχολίου σου …

Ανώνυμος είπε...

θελω να ρωτήσω ενα μονο πραγμα: γιατι γραφετε ολα αυτα τα κατεβατά και οι μεν και οι δε; τι συμβαίνει τελικά: νομίζετε οι φιλοπατριαρχικοί ότι πρέπει να υπακουουν ολοι στο "αλάθητο" του πατριαρχη; (κονομήσαμε και οι ορθόδοξοι αλάθητο, θα βγάλει και συγχωροχάρτια;)
οι αλλοι νομίζετε οτι πρέπει να πάμε πίσω κάμποσους αιώνες στο σκοταδισμό και τις προλήψεις;

τρελα πράγματα και τα δύο κατα τη δικη μου γνώμη. αφήστε λοιπόν τον κόσμο που εχει τη δυνατότητα να σκέπτεται να ακολουθει την πορεία που νομίζει. οσο φωνασκειτε τόσο βοηθάτε τους ανθρώπους να απομακρύνονται απο την εκκλησία και μόνο αυτό. κανένας σας δεν πρόκειται να κερδίσει οπαδούς.

Δ.Γ.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Με τους ευσεβιστές συμβαίνει το εξής· "προβολή" των συμπλεγμάτων τους στο Θεό και στις εντολές Του. Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Εάν κάποιος επιχειρούσε μια ψυχαναλυτικού τύπου προσέγγιση θα έφτανε στο συμπέρασμα ότι έχουν "καθηλώσεις πρωκτικού τύπου". Είναι άνθρωποι που αισθάνονται ανασφαλείς έαν δεν έχουν μια "πυξίδα", έναν νόμο με τον οποίο να πορεύονται στη ζωή τους!
Είναι εκείνοι που βλέπουν το Θεό ως ένα φιλεύσπλαχνο μπάτσο που κάθεται στα σύννεφα. Θεωρούν ότι τηρώντας τις εντολές έχουν το Θεό στο "τσεπάκι" τους κι ότι οφείλει ν' αγαπάει περισσότερο αυτούς, παρά τους άλλους τους "κοσμικούς"!
Οι εντολές που τηρούν λογίζονται στο υποσυνείδητό τους σαν ένα είδος "θυσίας", ότι προσφέρουν τον εαυτό τους (τα "θέλω", τις ενορμήσεις) "θυσία" στο Θεό.
Όταν τα καταφέρνουν να τηρούν τις εντολές θεωρούν ότι η "θυσία" επετεύχθη, επομένως ότι είναι ευάρεστοι ενώπιον του Θεού κι ότι Εκείνος οφείλει να τους ευλογήσει!

Related Posts with Thumbnails