Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΚΥΔΩΝΙΑΤΗ


Αύριο, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, και την επόμενη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 20.30, ακούστε αγαπητοί συνοδίτες στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 FM) ένα αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα συνθέτη Κωνσταντίνο Κυδωνιάτη, και στο εξαιρετικό διπλό cd που μόλις κυκλοφόρησε με ιστορικές ηχογραφήσεις και αναδεικνύει τον Κυδωνιάτη και ως σπουδαίο accompagnateur.
Πρόκειται για μια θαυμάσια εργασία που επιμελήθηκε ο μελετητής του συνθέτη και διεθνούς φήμης νέος βιολονίστας Χρήστος Κολοβός, ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα, τα τελευταία χρόνια, στην ανάδειξη και προβολή του έργου του Κυδωνιάτη.
Ειδικά, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη την περασμένη χρονιά (2008), ο Χρήστος Κολοβός πραγματοποίησε σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό με έργα του Κυδωνιάτη και άλλων σύγχρονων ελλήνων συνθετών.
Ο Χ. Κολοβός θα είναι ο καλεσμένος της εκπομπής «Μονοπάτια της Μουσικής» του Γιώργου Βούκανου στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας και αύριο και την ερχόμενη Κυριακή. Θα ακουστούν ιστορικές ηχογραφήσεις από το cd που κυκλοφορήθηκε από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Μουσικών «Απόλλων».
Διαβάστε εδώ την παρουσίαση του δίσκου από την μουσικολόγο Μαριάννα Αναστασίου.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

accompagnateur Τι σημαίνει αυτό;

Related Posts with Thumbnails