Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΙΣΤΩΝ


Διαβάστε, αγαπητοί συνοδίτες, στο amen.gr
ένα σημαντικό άρθρο του συνεργάτη της Πύλης Εκκλησιαστικών Ειδήσεων για θέματα της Εκκλησίας της Ρωσίας Theodor Petrov Η ψευδαίσθηση της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας.

Αποδεικνύεται με αριθμούς, αφού η Ρωσική Εκκλησία υποκύπτει σ' αυτόν τον πειρασμό, ότι ελάχιστοι είναι οι πιστοί Ρώσοι, άρα το "δόγμα" περί "πρωτείου" λόγω "πλήθους" δεν ευσταθεί.

"Στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας αποκαλύπτουν ότι μόνο το 3% του πληθυσμού συμμετέχει στον εορτασμό του Πάσχα. Στις μεγάλες πόλεις ο αριθμός κυμαίνεται στα όρια του 1%. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Mitrokhin, η τακτική προσέλευση στις ακολουθίες αφορά μόνο το 0,5% του πληθυσμού. Μόλις το 7%, όπως αναφέρει ο Mitrokhin, προσέρχεται σποραδικά στην εκκλησία, ενώ όπως αποδεικνύουν έρευνες μεταξύ των κληρικών, λιγότερο από το 10% παντρεύεται στην εκκλησία και περίπου το 30-40% ζητάει τη θρησκευτική ταφή.
Η κοινωνία του 3% ζήτησε από την Εκκλησία της Ρωσίας να δώσει «τολμηρές και ασυμβίβαστες απαντήσεις» στα καυτά κοινωνικά προβλήματα; Φαίνεται όμως ότι η ρωσική κοινωνία δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις που της παρείχε το «Κοινωνικό Δόγμα», γι’ αυτό και οκτώ χρόνια μετά τη δημοσίευση του κειμένου αυτού, στράφηκε, για άλλη μια φορά, προς την Εκκλησία της Ρωσίας και απαίτησε από αυτή να της δώσει «τολμηρές και ασυμβίβαστες απαντήσεις» για τα ανθρώπινα δικαιώματα".


Kαταλαβαίνετε, αγαπητοί φίλοι, ότι "ο πιστός λαός" που μας ...προτάσσουν συνεχώς και οι εν Ελλάδι "σούπερ χριστιανοί", δεν είναι παρά μια χούφτα άνθρωποι, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να κατακρίνουν και να αφανίζουν τους λοιπούς ανθρώπους, στο όνομα τάχα της γνήσιας πίστης!...

Kαι μαζεύουν και υπογραφές "Ομολογίας Πίστεως" οι δυστυχείς, όταν γύρω μας ο κόσμος γυρεύει λόγο υπαρξιακό και στάση ζωής αληθινή και ανυπόκριτη.
Και η Εκκλησία της Ρωσίας, όπως και όλη η Ορθοδοξία, καλείται να δώσει απαντήσεις στον άνθρωπο του σήμερα, εδώ και τώρα. Απαντήσεις πειστικές και τολμηρές. Ει δυνατόν και ασυμβίβαστες...

10 σχόλια:

Misha είπε...

κ.Ανδριόπουλε το σχόλιο του ουνίτη κ.Πετρόβ μάλλον δεν το διαβάσατε σωστά ή μάλλον το ερμηνέυετε σύμφωνα με τις προσδοκίες σας.

Το άρθρο λέει ότι το 55-60% των ρώσων πολιτών αυτοπροσδιορίζονταν ως ορθόδοξοι από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 δηλαδή αμέσως μόλις διαλύθηκε η ΕΣΣΔ!!!

Δηλαδή το 60% ενός λαού ο οποίος υπέστη σκληρή αντιχριστιανική προπαγάνδα επί 70 έτη, δηλώνει οικειοθελώς ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!

Τα υπόλοιπα στοχεία τα οποία επικαλείσθε για να καταλήξετε στα επιθυμητά δι υμάς συμπεράσματα είναι έωλα.

Ποια είναι η πηγή τους;Πότε και από ποιους διεξήχθη η σχετική έρευνα και πότε δημοσιοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι αριθμοί;

Να σας πω ποιο είναι το πρόβλημα του κ.Πετρόβ; Το ομολογεί ο ίδιος:

«Ουσιαστικά αυτό που προτείνει το Πατριαρχείο Μόσχας είναι η ιδέα ενός «πολιτισμού», αποκομμένου από τη δυτικοευρωπαϊκή χριστιανική πολιτισμική παράδοση. Ενός πολιτισμού, από τον οποίο έχει αφαιρεθεί η οικουμενική διάσταση του Χριστιανισμού και ο οποίος θα ευρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με τη «διεφθαρμένη» Δύση.»

Αυτό τον πειράζει!!!
Και γνωρίζουμε γιατί τον πειράζει.Γιατί ο κ.Πετρόβ θέλει οι ομογάλακτοι του ουνίτες και οι πάτρονες τους παπικοί να αλωνίζουν ελεύθεροι στα εδάφη δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Μόσχας, δίκην κονκισταδόρων «ιεραποστόλων» του 15ου αιώνα!

Και τον ενοχλεί ο «ορθόδοξος πολιτισμός», δηλαδή αυτό που λέμε ρωμηοσύνη, η οποία είναι και η μήτρα της ρωσικής ορθοδοξίας ενώ ο ίδιος θα ήθελε την οικουμενι(στι)κή εκδοχή, ήγουν όλοι μαζί να παίζουμε στο θέατρο του παραλόγου,«τζουμ τζουμ οι μέλισσες» όπως έκανε ο αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρυ με τους παγανιστές δρυϊδες

Την απάντηση στην ουνίτικη, αντορθόδοξη λύσσα του κ.Πετρόβ και των ομοίων του, την έχει δώσει ο πρύτανης της παγκόσμιας χορείας των λογοτεχνών, Φιοντόρ Ντοστογέφσκυ:

«… Ο καθολικισμός είναι πίστη μη χριστιανική… Ο καθολικισμός της Ρώμης είναι χειρότερος από τον αθεϊσμό… Ο αθεϊσμός κηρύττει μονάχα το μηδέν, ο καθολικισμός, όμως, προχωρεί πιο πέρα ακόμα· κηρύττει ένα διαστρεβλωμένο Χριστό, ένα Χριστό αντίθετο του Χριστού. Κηρύττει τον Αντίχριστο».(από τον «Ηλίθιο»)

ΥΓ.Ακόμα και αν οι παρατιθέμενοι αριθμοί αυτοί ήσαν ακριβείς θα έπρεπε να συγκριθούν με τους αντίστοιχους ημετέρους.Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα εκκλησιάζονται περισσότεροι από το 1% του πληθυσμού;

Ρίξτε μια ματιά στις ενορίες των μεγαλουπόλεων με τους δεκάδες χιλιάδες ενορίτες και θα καταλάβετε πόσο απογοητευτική είναι η εικόνα.Αν και το γνωρίζετε ήδη.Από πρόσφατη εμπειρία σάς λέγω ότι σε επαρχιακή πόλη με πληθυσμό περί τις 10000 ανθρώπων , δεν υπήρχαν περισσότεροι από 40 εκκλησιαζομένους στον μητροπολιτικό ναό.

H αλήθεια είναι ότι στην Ρωσία η Εκκλησία αναγεννάται από τις τεφρες της ενώ στην Ελλάδα η επιρροή της υποχωρεί.

Ανώνυμος είπε...

δεν φαίνεται να διαβάζεις καλά ρε Μίσα, τα υπόλοιπα στοιχεία είναι του υπουργείου εσωτερικών. και διάβασε πάλι τι γράφει ο Παναγιώτης "Kαταλαβαίνετε, αγαπητοί φίλοι, ότι "ο πιστός λαός" που μας ... προτάσσουν συνεχώς και οι εν Ελλάδι "σούπερ χριστιανοί", δεν είναι παρά μια χούφτα άνθρωποι".

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Misha – ή όπως αλλιώς σε λένε – τι παίρνεις; Ληγμένα; Τέτοια ΚΑΘΟΛΙΚΗ ονείρωξη δεν δικαιολογείται…δεν είναι φυσικό, κάπου οφείλεται! Ακόμα και η παλινδρομική κίνηση έχει και κάποια όρια...Μήπως μικρό δεν σε αφήνανε να παίξεις με τα άλλα παιδάκια; Πραγματικά ανεξήγητο…Δηλαδή σκέψου να ήσουν και φανατισμένος! Misha, o κριτής της Οικουμένης! Μπορεί και να γίνει και ταινία…κάτι σαν Ράμπο…αλλά της Υπερορθοδοξίας…

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ρε τον άνθρωπο. Ο Misha έχει τα προβλήματά του. Μην τους ακούς Misha. Να παραμείνεις όπως είσαι, ο καλύτερος εκφραστής και εκπρόσωπος των Σχισματικών Παλαιοημερολογητών, ΓΟΧ και δεν συμμαζεύεται…Δεν μας πειράζει. Αλλά γιατί δεν το ομολογείς δημόσια ότι ανήκεις στους σχισματικούς ; Μήπως σε κατηγορήσουν ότι από εκδίκηση χτυπάς την ελληνορθοδοξία; Ντρέπεσαι να μάθουν οι άλλοι την πραγματική σου ταυτότητα…Πες ποιος είσαι…σε εμάς είσαι γνωστός…πες το σε όλο τον κόσμο ότι είσαι ένας ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ…Αλήθεια αυτή την περίοδο σε ποια παράταξη ανήκεις και υπό ποιον Αρχιεπίσκοπο;

Αντιρρησιας είπε...

Καλα να παθης Μισα.
Βλεπεις πως σε πετροβολει ολη η παρεα Ανδριοπουλου.
Αφου σε κατηγορουν, οτι σε αρεσουν τα γυμνα και τα τραγουδια που αρεσουν αυτους τους ιδιους.
Τι διαμαρτυρεσαι;
Εχεις μια ωραια ιστοσελιδα. Ασυζητητει.
Γιατι ομως τα μπερδευεις;
θα θελα να το ακουσω απο το στομα σου σε αρεσουν τα τραγουδια τους και τα γυμνα τους;
Απο αυτους δεν περιμενω τιποτα καλυτερο αφου ειναι Οικουμενιστες και Λατινοφρονες και τους λειπει και ο ορθοδοξος λογος και το ορθοδοξο ηθος.
Απο σενα ομως;
Θα περιμενω.

Ανώνυμος είπε...

Misha, παράτα τους. Δεν τους βλέπεις ότι είναι πορωμένοι παπόδουλοι όλοι τους; Είναι ικανοί να βγάλουν τρελούς και τους Αγίους Πατέρες! Χάνεις το χρόνο σου μαζί τους έχεις τόσα πολλά να δώσεις με τις γνώσεις και την Ορθόδοξη σου συνείδηση!
Φ.Χ.

Misha είπε...

11.13

Θα επιθυμούσατε ίσως αλλά....
"The Russian Orthodox Church is widely respected by both believers and nonbelievers as a symbol of Russian heritage and culture"

(Μicrosoft Encarta Online Encyclopedia)

«H Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία γίνεται ευρέως σεβαστή από αμφοτέρους, πιστούς και μη πιστούς, ως σύμβολο της Ρωσικής κληρονομιάς και κουλτούρας»

Τα στοιχεία τα οποία επικαλείται ο κ.Πετροβ, μάλλον βρίσκονται μόνο στο μυαλό του.
Αν αυτό δε συμβαίνει αναμένουμε την πηγή της πληροφόρησης του, είτε με αναφορά σε κάποιο ρωσικό έντυπο (όπως κάνει με κάποιες άλλες απόψεις) είτε με παραπομπή σε έγγραφα του ΥΠΕΣ της Ρωσίας.

Διαφορετικά δικαιούμεθα να υποστηρίζουμε ότι «ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται»


12.08

Παραμένω αυτόνομος,« της οικείας μου γνώμης αυτοκράτωρ και μετά νηφαλίου μέθης».

Με τον διαχειριστή του ιστολογίου τούτου διαφωνούμε στην θεώρηση των πεπραγμένων των φαναριωτών (και όχι μόνο) οικουμενιστών και των συνοδοιπόρων τους παπικών.

Αυτό δεν με εμποδίζει να εκτιμώ την θετική προσφορά του στον πολιτισμό και την μουσική ειδικότερα.

Δείτε: και με τον Θεοδωράκη ή με τον Χατζηδάκη μπορεί να διαφωνεί κανείς για πτυχές ή επιλογές του βίου τους, αλλά δεν μπορεί να μην αναγνωρίζει την μουσική ιδιοφυία τους.

Αν κάποιοι όμως θέλουν να δαιμονοποιήσουν συνολικά την τέχνη
και τους εργάτες της, χρησιμοποιώντας θεούσικα επιχειρήματα και διαστρέφοντας την θεολογία , θα με βρούν απέναντι.

Ανώνυμος είπε...

Μisha εσύ είσαι αυτός που διαστρέφει την θεολογία και θα μας βρεις απέναντι εμας όλους τους πιστούς που δεν έχουν πάθει διαστροφή χειρίστου είδους όπως εσύ.

sindesmos είπε...

blog apotixisi. Pali me misha

http://apotixisi.blogspot.com/2009/08/blog-post_2874.html#comments

Ρε ανώνυμε 29 Αύγουστος 2009 11:13 πμ
τί μας βομβαρδίζεις με βλακείες των τύπων Μisha και ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΩΝ;

Έχουμε καμμιά όρεξη να ακούμε τις ανοησίες των υποστηρικτών των χυδαιοτήτων;

Άσε μας ήσυχους! Άσε τα σοβαρά blog να κάνουν την δουλειά τους.

Αγαπητέ μου διαχειριστά, να σβήνετε όσα μηνύματα έρχονται απο κάποιους και αποτελούν αντιγραφή ανοήτων σχολίων και βλακωδών απόψεων τύπου Μisha, Ανδριόπουλων και Ανδρεόπουλων.

29 Αύγουστος 2009 1:06 μμ

Πλώρη είπε...

Μπράβο απόψεις...Δηλαδή η αλήθεια είναι θέμα αριθμητικής κύριε Ανδριόπουλε? Και αν ήταν τέτοιο μιλάτε για πλήθος πιστών οι του Οικ.Πατριαρχείου? Μπορώ να σας καταλάβω όμως. Μόνο και μόνο η αναφορά στον εξαιρετικό Misha γεμίζει τη σελίδα σας σχόλια. Φαίνεται οι "φιλότεχνοι" φίλοι σας δεν πολυνοιάζονται για τις έτερες πολιτιστικές σας αναρτήσεις...Αλλά όπως λέει και ο φίλος μας ο Γκάτσος: "...αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ..."Λίγη αγάπη κύριε Ανδριόπουλε το μήνυμα προς όλους μας.

Related Posts with Thumbnails