Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΝΚ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΣΤΟΥΣ "ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ"



Tο ιστολόγιο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ μου κάνει μια απίστευτη τιμή!
Στη σημερινή ανάρτηση
Ο οικουμενισμός με ονόματα - ενδεικτική αναφορά με συγκαταλέγει στους οικουμενιστές, αναφέροντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Μέγα Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Τσέτση, τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Πέτρο Βασιλειάδη και την ελαχιστότητά μου!
Τι γράφει για μένα ο άγνωστος Χ του ιστολογίου αυτού; Ιδού:

"Τέλος στο πλευρό των οικουμενιστών τάσσονται πολλοί λαϊκοί θεολόγοι. Αναλαμβάνουν τη διαδικτυακή προβολή των οικουμενιστών, ανοίγουν ιστοσελίδες και ιστολόγια προβάλλοντας το σβησμένο φως του Φαναρίου, δίνουν βήμα στους οικουμενιστές κληρικούς και πανεπιστημιακούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο που στην Ιδιωτική του Οδό όχι μόνο προτρέπει σε άρνηση υπογραφής της «Ομολογίας Πίστεως» αλλά στολίζει με ουκ ολίγους χαρακτηρισμούς όσους την υπέγραψαν μιλώντας για «φασισμό», «ολοκληρωτισμό» και «πόλωση» ως χαρακτηριστικά όσων υπέγραψαν την Ομολογία, επιδιώκοντας την «πλήρη απομόνωση» «των οθνείων προς την Εκκλησία» αυτών «στοιχείων» (http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2009/08/blog-post_6010.html). Ας μας απαντήσει όμως ο πατρινός θεολόγος: Φασισμό και ολοκληρωτισμό καταλογίζει και στους οκτώ επισκόπους και στους πέντε αγιορείτες ηγουμένους και στους χιλιάδες κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς που υπογράφουν την Ομολογία Πίστεως;"

Εξ' αρχής υποστήριξα ότι η λογική των υπογραφών και των αριθμών δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη παράδοση. Αν κάποιος έχει αντίθετη γνώμη ας την πει. Αλλά εκείνο που με κάνει να είμαι κάθετα αντίθετος στην υπόθεση "αντι-οικουμενισμός" είναι η τρομοκρατία που ασκεί. Οι κύριοι αυτοί δεν αρκούνται στην έκφραση και υποστήριξη της άποψής τους μέσα σε λογικά πλαίσια και κυρίως επιδεικνύοντας στοιχειώδες εκκλησιαστικό ήθος, αλλά κατακεραυνώνουν και αναθεματίζουν από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός τους "οικουμενιστές", απαιτώντας καθαιρέσεις Πατριαρχών και Επισκόπων!!! Εδώ και τώρα, ει δυνατόν!

Αυτή τη λογική του τανκ ευαγγελίζονται οι οδοστρωτήρες της ανθρωπιάς.
Θλίψις και αποτροπιασμός!...

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΛΙΒΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΩΝ....... ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΦΑΝΑΡΙ. Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥΣ "σβησμένο φως του Φαναρίου" ΛΙΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΤΥΦΛΟΙ ΤΑ Τ'ΩΤΑ ΤΟΝ ΤΕ ΝΟΥΝ ΤΑ Τ'ΟΜΜΑΤ' ΕΙΣΙΝ ΟΥΤΟΙ! ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ, ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΘΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΟ ΦΩΣ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αν κ. Ανδριόπουλε είμαστε και εσείς μα και η ταπεινότητα μου σε μια λίστα που έχει στην κεφαλίδα της τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και όλα τα άλλα σπουδαία ονόματα που αναφέρεται, τότε, για να χρησιμοποιήσω μια προσφιλή φράση του Μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου, αυτο αποτελεί "τιμή μας και καμάρι μας".
ΟΡΚ

sindesmos είπε...

Παντού σκίζεις!!!!!!!!

http://apotixisi.blogspot.com/2009/08/blog-post_4736.html#comments

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασε ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ να γραψη οτι ο διαβοητος Πατρινοαμανετζης, χαρακτηριζει την ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, καταπτυστη.
Ενα κειμενο με γεματο γραφικα και πατερικα χωρια, ενα κειμενο οντως ΠΑΤΕΡΙΚΟ, ειναι κατα τον Χατζηδάκιο οικουμενιστη θεολογο, καταπτυστο.
Ο χαρακτηρισμος επιστρεφει εις τον αποστολεα του και αυτοχαρακτηριζει την μανια και το μενος του.
Τωρα αν χαρακτηρισω και εγω τα περισσοτερα κειμενα του οτι ειναι βοθρολυματα θα εχω αδικο;
Και τι αλλο ειναι απο βοθρολυματα σαν και του αλλου εκεινου του Παπαχρηστου;
Βρε ουστ.
11 Αύγουστος 2009 8:03 μμ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟ ΘΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ, ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΦΙΛΟΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

sindesmos είπε...

Όλα τα σχόλια για σένα!
Μα ποιος είσαι τέλος πάντων;

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=1024744972657237101&postID=6041817276518987009

Αντώνης είπε...

μ'αρέσει η σιγουριά των αθεολόγητων υπογραφόντων της κε/αινής Ομολογίας Πίστεως. όσο φοιτούσα στη θεολογική σχολή νόμισα ότι ήξερα θεολογία, από τη στιγμή όμως που πήρα το πτυχίο κατέρρευσε αυτή η ψευδαίσθηση. είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ουδείς ξέρει θεολογία, και ότι ουδείς σήμερα θεολογεί. διερωτώμαι τι μπορεί να σημαίνει για τους υπογράφοντες η θεωρία περί Σπερματικού Λόγου, ή η άποψη του Ειρηναίου ότι υπάρχει ένας και μοναδικός Θεός από την αρχή μέχρι τo τέλος μέσω διαφόρων οικονομιών (Κατά των Αιρέσεων,3)...
μακάρι να είμασταν οι θεολόγοι λίγο πιο επιφυλακτικοί μέχρι να μάθουμε λίγη θεολογία

Ανώνυμος είπε...

Το πιο σωστό το είπε ο ΑSLAN σε σχόλιο για τον Αλεξανδρουπόλεως στο http://www.filokalia.co.cc/ περί χασίματος χρόνου ...

Όλγα Νικολαϊδου είπε...

Όλα για πάρτη σου Ανδριόπουλε!

Ανώνυμος είπε...

Και το κείμενο είναι κατάπτυστο και οι υπογράφοντες για τον μοναδικό και κύριο λόγο οτι χρησιμοποιούν το Λόγο του Θεού και τον Πατερικό κατά το δοκούν προκειμένου να υποστηρίξουν τις δικές τους θέσεις κάνοντας ερμηνείες τραβηγμένες απο τα μαλλιά.
Ασε που μας έχουν ζαλίσει με ονόματα που υπογράφουν ωσάν να πρόκειται για σπουδαία ονόματα του θεολογικού στερεώματος.
Μερικοί επίσκοποι της κρατικής ελλαδικής εκκλησίας, που αυτο τα λεει όλα, μερικοί ηγούμενοι του Αγ όρους, εχω γράψει και εξηγησει και αλλοτε για την παρακμή του Αγίου ΄Ορους,και από εκεί και πέρα ορδές φανατικών Ταλιμπαν που ούτε ξέρουν τι υπογράφουν γιατι οι περισσότεροι ειναι αγράμματοι και φέρουν ποινικές ευθύνες για την υποκλοπή των υπογραφών αγραμμάτων αυτοι που περιφέρουν τετοια κείμενα.
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Στό θέμα τών υποκλοπών αγαπητέ ΟΡΚ έχετε απόλυτο δίκηο.Νομίζω μάλιστα οτι τού θέματος θά πρέπει νά επιληφθούν η ΕΛΑΣ,η ΕΥΠ,η CIA καί οι λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες,οι δέ συλληφθησόμενοι νά μεταφέρονται πάραυτα στό στρατόπεδο GUANDANAMO τών ΗΠΑ,οι οποίες κατα τήν δήλωσιν τής ΑΘΠ υπηρετούν καί τά ίδια ιδανικά μέ τά τού σεπτού κέντρου τής Ορθοδοξίας.
Στήν συνέχεια θά ακολουθή η κλασσική ΕΗΔ[Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση]καί ο σωφρονισμος τους,διά τής υποχρεωτικής εκμαθήσεως τής Θεολογικής θεωρίας τών κλάδων.
[Σέ μιά μάλιστα πιό προβοκατόρικη γιά τήν συζήτηση εκδοχή,θά αναφωνούν καθ'έκάστην πρωίαν κάι τό γνωστό NE MUTLU TURK'UM DIYENE.

Ανώνυμος είπε...

οι οικουμενιστές πανικοβλήθηκαν απ'ό,τι φαίνεται

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στον αγαπητό Παναγιώτη, το δάνειο από τον φανταστικό misha:
http://www.filokalia.co.cc/("Προσοχή στην αρκούδα, λογιώτατοι !!!!".

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕ!!! ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ!!!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!!!
ΣΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ. ΠΟΙΟΙ? ΟΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

@12.55
Όταν στερεύουν οι απαντήσεις σας αρχίζετε την ειρωνια...
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Οἰκουμενιστικά βήματα

ἀπό τή Ραβέννα ἕως τήν Ἐλούντα



Τοῦ ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου

ἐφημερίου τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου

http://www.alopsis.gr/alopsis/ravenna2.htm

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΚ
Η ειρωνια και το χιουμορ,επιστρατευονται οταν αντι για επιχειρηματα εκτοξευονται υβρεις και χαρακτηρισμοι καιεξτρεμιστικες αποψεις σαν αυτες τις οποίες σχολίασα,και εδώ βεβαίως ισχύει καί πάλι ενα αλλο τουρκικό ρητό,O KADAR PARA BU KADAR BOYA.

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά οι φασίστες νεορθόδοξοι της ομολογίας πίστεως ζουν σε δικό τους κόσμο. εδώ ασχολούματε με τα ράσα και τα γένια στην Κόρινθο και οι άλλοι φτιάχνουν νέα πίστη. αν είναι δυνατόν.

ιδού τι θα πει Ορθοδοξία: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=431

Ανώνυμος είπε...

Απο βιβλικά και πατερικά χωρία βρύθουν όλες οι αιρέσεις . Η ερμηνεία είναι το θέμα.
Όποιος διάβασε το άρθρο του Φειδά καταλαβαίνει ότι ο παπα-Τάσος κου βεντιάζει με τον εαυτό του-δεν κατάλαβε τίποτε απο το αρθρο.
Ο Σάλος.

Ανώνυμος είπε...

ειστε τελείως τρελοι οι ..Φαναρτζήδες! και εχετε πλάκα που γραφετε οπως φαινεται κανα δύο τα σχόλια και τους δίνετε πολλά ονόματα για να φανουν πλήθος οι δηθεν ομοιδεάτες σας!!!


Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Ουκ εν τω πολλώ το εύ.
Ο σΑΛΆΤΑς.

Related Posts with Thumbnails