Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Ο Πατριάρχης στην Παιδόπολη της Πρώτης


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κήρυξε προχθές την Κυριακή την έναρξη της Παιδοπόλεως, της κατασκήνωσης της Ρωμαίικης Κοινότητας, στον χώρο της Μονής της Μεταμορφώσεως στην νήσο Πρώτη των Πριγκηποννήσων.

Ο Πατριάρχης στην ομιλία του επεσήμανε το γεγονός ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε γλώσσα των ορθοδόξων πιστών διότι ποτέ δεν έκανε διακρίσεις μεταξύ φυλών, γλωσσών και χρώματος.

Και κάλεσε τους νέους, μεταξύ των οποίων τριάντα παιδιά προέρχονται από την ρωμιορθόδοξη αραβόφωνη κοινότητα της Αντιοχείας, να διδαχτούν από τα νεανικά τους χρόνια, την αγάπη, το πνεύμα αδελφοσύνης και σεβασμού προς όλους τους συνανθρώπους σας, ανεξάρτητα από θρησκείες και εθνικότητες.

Δέστε το σχετικό ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα στο Φως Φαναρίου.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι σύμπτωση ο Πατριάρχης να μιλά κατά του ρατσισμού και η Πάτρα να μην ακούει...

Ανώνυμος είπε...

ασε μας ρε φιλε με τον πατριάρχη..υστερία σας εχει πιάσει με δαυτον....

Ανώνυμος είπε...

lol, παιδιά μιλάνε για επικείμενο πόλεμο... Ελλάδα vs Τουρκία δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, ι γέρο Εφραίμ ειδοποίησε τα Μοναστήρια του στο Όρος.

Ανώνυμος είπε...

«...Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, αλλ’ οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων...
Γνωρίζομεν τας δυσχερείας, τας οποίας αντιμετωπίζει εκάστη Εκκλησία ένεκα της ανεπαρκούς και συχνάκις εσφαλμένης κατηχήσεως των μελών αυτής, αδυνατούντων να παραδεχθούν ως σφάλμα το παραδοθέν αυτοίς υπό των πατέρων αυτών ως αλήθειαν.
Εν τούτοις, πιστεύομεν ότι οφείλομεν να κηρύσσωμεν την αλήθειαν, τον Ιησούν Χριστόν και τούτον εσταυρωμένον και όχι κατάγοντα κοσμικάς νίκας κατά αδελφών...» (Επίσκεψις 30-11-1998, επίσημο περιοδικό του Οικουμενικού Πατριαρχείου).

Ανώνυμος είπε...

ναι τους είπε να γεμίσουν τις αποθήκες τους με τρόφιμα, θα πέσει λέει κάποια πείνα...

Ανώνυμος είπε...

ουκ επ' αρτω μονω ζησεται ανθρωπος! τα λοιπα θεολογικουρες του super market!

Related Posts with Thumbnails