Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

ΧΑΛΚΗ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ!


Στο σημερινό αφιέρωμα του περιοδικού Κ της Καθημερινής στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο απόφοιτός της και αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Γεώργιος Λαιμόπουλος μας λέει κάτι πολύ σημαντικό για την λειτουργία της και ταυτόχρονα είναι ένα ηχηρό μήνυμα για τα καθ’ ημάς σήμερα:

«Στη Χάλκη η διδασκαλία της θεολογικής επιστήμης δεν ήταν κλασική. Οι καθηγητές μας έρχονταν κάθε τόσο από οικουμενικά συνέδρια της Ευρώπης, γνώριζαν και μας μετέδιδαν τι θα πει ρωμαιοκαθολικός διάλογος, διάλογος με τους Αγγλικανούς, διάλογος με τη σύγχρονη κοινωνία. Η Σχολή μού δίδαξε την αντίληψη της απόλυτης εμπιστοσύνης σε αυτό που είσαι και σε αυτό που αντιπροσωπεύεις. Δεν ήταν απλώς ένα ίδρυμα, ήταν ένας θεσμός, ένας καθρέφτης της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου».

Στην Ελλάδα του σήμερα, αγαπητοί φίλοι, διοργανώνει μια Θεολογική Σχολή ημερίδα για τον διάλογο με τους ρωμαιοκαθολικούς – αυτή που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο στο Α.Π.Θ. – και αντιδρούν οι «ανθενωτικοί» ωσάν να ζούμε ημέρες Φερράρας και Φλωρεντίας.

Τι να πει κανείς; Γελοιότης άνευ ορίων!…


7 σχόλια:

Αντώνης είπε...

η εποχή της Φερράρας ήταν με το σκοταδισμό που επικρατούσε δικαιολογημένη. σήμερα όμως είναι απαράδεκτο να σκεφτόμαστε με το ίδιο τρόπο, βασισμένοι στις ίδιες προκαταλήψεις. αλλά πιστεύω ότι μια έξοδος από το ορθοδοξιστάν είναι θα πάψουν κάποιοι να φανταστούν ότι έχουν αρμοδιότητα να μοιράσουν πιστοποιητικά ορθοδοξίας στους επισκόπους και τους άλλους πιστούς.

Ανώνυμος είπε...

Έλεγε ο μακαριστός όσιος γέρων Παϊσιος ότι « τα δόγματα δεν μπαίνουν στην ΕΟΚ».

Αυτή η μικρή φράση καθορίζει ορθοδόξως και θεοπρεπώς, την όντως γελοιότητα των διαθρησκειακών δεξιώσεων όσο και τους φορείς της.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λες εσυ για τους αντιδρώντες στη θεσσαλονίκη, ειναι γελοιότης άνευ ορίων ή αυτό που εσυ λές είναι βλακώδης γελοιότης;

Ανώνυμος είπε...

Μη συγκρίνετε και μη γελοιοποιείτε την περίπτωση καθ'ην ο Μέγας Μάρκος ο Ευγενικός δεν υπέγραψε και εν τέλει εποίησαν ουδέν οι δήθεν "αγαποφόροι" ...Γίνεσθε όμοιοι αυτών ...Λατινόφρονες!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δέστε κάποιους Τούρκους στην ψυχη στο apotixisi.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη τι έμαθα από το ιστολόγιό σου; Ότι εκτός από «γελιότητα άνευ ορίων» η ημερίδα της Θεσσαλονίκης είχε και καραμπινάτη κοροϊδία, αν όχι απάτη !
Για να προσδώσουν οι διοργανωτές κύρος στη συνάντηση, επειδή η Εκκλησία της Ελλάδος τους περιφρόνησε προκλητικά, παρουσίασαν κάποιον για εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου να διαβάζει μήνυμά του ;
Ο Αρχιεπίσκοπος με μια πρωτοφανή και ασυνήθιστη γραπτή ανακοίνωση διαψεύδει και την αποστολή εκπροσώπου και μηνύματος !
Τι νέα είναι αυτά !

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστά 5;37
Που είδες την διάψευση του Αρχιεπισκόπου ;
Με τι ψέμματα κάνετε "θεολογία" ;
Αίσχος σας !
Η επιτυχία της Ημερίδας στη Θεσσαλονίκη τάραξε τους αντι-οικουμενιστές και κατασκευάζουν ό,τι θέλουν.
Αίσχος σας και πάλι.

Related Posts with Thumbnails