Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΟΙ "ΑΝΤΙ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ"!!!




Η ομάς των "αντι - οικουμενιστών", απ' ότι πληροφορούμαι, στέλνει παντού, και σε όλες τις ενορίες της Ελλάδας - τουλάχιστον - την έκτακτη έκδοση της Ι. Μονής Μεγάλου Μετεώρου "Εν Συνειδήσει", που έχει ως θέμα:
«Οικουμενισμός· Ιστορική και κριτική προσέγγιση». Αυτό το τεύχος μαζί με ένα μικρότερο, απ' ό,τι μου λένε, το οποίο περιλαμβάνει τα ονόματα όλων όσοι υπέγραψαν μέχρι στιγμής την "Ομολογία Πίστεως", αποστέλλεται παντού (μιλάμε για δαπάνη, όχι αστεία!) και καλείται "ο πιστός λαός" να υπογράψει! Ό,τι συνέβη και με τις υπογραφές για τις ταυτότητες. Πόρτα πόρτα! Ώστε και ...ασυνειδήτως κάποιοι να υπογράψουν.
Λυπάμαι γι' αυτό το κατάντημα. Ποιος θα σταματήσει αυτούς τους "σωτήρες"; Μάλλον κανείς...

Οι Επίσκοποί μας τους φοβούνται δεόντως, απ' ότι φαίνεται...

Ελλαδική Ορθοδοξία, 21ος αιών!


Γι' αυτό καταφεύγω στην Μελαγχολία του Νταλί.



26 σχόλια:

Αντώνης είπε...

ακριβώς όπως έγινε και με τις ταυτότηες. και ίδια κατάληξη θα έχουν και αυτές οι ενέργειες.
απλά κάποια άτομα με επίγουσα ανάγκη για ψυχίατρο διαβάζουν τις ιστορίες των αγίων και ταυτίζονται παθητικά με τους πρωταγωνιστές/αγίους και πάνε να τους μιμούνται σε επιλεγμένες ενέργειες που φανερώνουν αυτή την ταύτιση. δηλ όχι νηστείες προσευχές και αγρυπνίες στα κρυφά, αλλά υπογραφές και ομιλίες και επισκέψεις στα σπίτια και ο,τι άλλο φέρνει στο φως αυτή την ταύτιση.
ζήτω η εκκλησία των σαλών, πάντα δια Χριστόν για να μην παρεξηγηθούμε

Ανώνυμος είπε...

κύριε Ανδριόπουλε,
το βήμα του ... διαλόγου σας μήπως θα είχε και κάποια απάντση στα γραφόμενα του "εν συνειδήσει" ή η επιχειρηματολογία σας εξαντλείται στην ειρωνία και την απαξίωση;

Ανώνυμος είπε...

To παρόν ιστολόγιο εξειδικεύεται σε λιβανωτούς υπέρ των οικουμενιστών και φαναριολατρών και σε ειρωνείες εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον οι ταυτότητες και το σχετικό εκείνο-αλήστου πλέον μνήμης- δημοψήφισμα είχαν και μιά συνοδική κατοχύρωση!

Ανώνυμος είπε...

Οι παπάδες έχουν λεφτά. Δίκιο έχει ο Αλαβάνος που θέλει να τους φορολογήσει. Είμαι σίγουρος ότι αν η αρμόδια υπηρεσία της Εκκλησίας κάνει έλεγχο δεν θα βρει κανένα παραστατικό. Όλα τα έξοδα τα έχει καλύψει το ΜΑΥΡΟ εκκλησιαστικό χρήμα. Φτάνουν οι σπατάλες να λογοδοτήσουν που βρήκαν τα χρήματα…..

Ανώνυμος είπε...

Μεθαύριο Κυριακή θα μπορέσω να προμηθευτώ δηλαδή την έκδοση αυτή των μετεωριτών Πατέρων από την ενορία μου? Πολύ ωραία....

Ανώνυμος είπε...

@6:05 μμ
Τα βρήκαν όπου και οι επίλοιποι κρατικοί υπάλληλοι και δημόσιοι λειτουργοί(και δη οι μόνιμοι)! Συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων και των μελών των διοικητικών συμβουλίων απαξαπάάάντων των ανεξαρτήτων(λέμε τώρα...) αρχών! Και μην προσπαθείτε να παρασύρετε το νέο Αρχιεπίσκοπο διότι θα αποτύχετε! Τυχγάνει γνώστης του ότι ο διαβολάκος έχει δύο κέρατα(ήτοι άκρα - λατινιστί corna) ήγουν το δεξί και το αριστερό!

Ανώνυμος είπε...

Φίμωτρο, φίμωτρο, φίμωτρο παντού !
Εννοώ μόνο στους αντι-οικουμενιστές που διαφωνούν μαζί μας !
Ζήτω η - εκκλησιαστική - ελευθερία, ala Andriopoulos !
Όσο για θεολογικό αντίλογο που ζητάς Ανώνυμε 3:29 μάλλον λάθος πόρτα χτύπησες. Τέτοιο πράγμα δε θα βρεις εδώ...

KΩΣΤΑΣ είπε...

κύριε Ανδριανόπουλε, θεωρώ ιδιαίτερα απαξιωτική τη στάση που κρατάτε απέναντι στην άποψη άλλων. Πιστεύω ότι κανένας δεν υποχρέωσε κανέναν ούτε να διαβάσει το περιοδικό ούτε να υπογράψει και σας παρακαλώ μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας, ξέρουμε καλά που βάζουμε την υπογραφή μας.Και τέλος πάντων επιτέλους εκδόθηκε και ένα περιοδικό για να φανερώσει την αλήθεια που συνειδητά ορισμένοι κρύβουν.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙ είπε...

επειδή από τους σχολιασμους φαίνεται πως δεν έχετε διαβάσει το περιοδικό κ. Αδριόπουλε μπορείτε να βρείτε το περιεχόμενό του στην ιστοσελίδα μας. Εμείς το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον και το ανεβάσαμε.
Καλό θα ήταν, επίσης, να ρίξετε το βάρος σας στην θεολογική κριτική, που είναι και το αντικείμενό σας και τον φοροτεχνικό έλεγχο να τον αφήσετε για τις οικονομικες υπηρεσίες. Εκτός αν προτιμάτε παρόμοια κουτσομπολιά απούσης άλλης επιχειρηματολογίας

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί ανήκουν στην "ομάδα των αντι-οικουμενιστών" που γράφεις Παναγιώτη ;
Ενημέρωσέ μας για τα ονόματά τους. Δεν το κάνεις. Γιατί ;
Να υποψιαστώ ότι δεν σε συμφέρει γιατί σε αυτή ανήκουν αξιόλογοι κληρικοί π.χ. δύο καθηγητές Πανεπιστημίου (ο ένας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου με συμμετοχή στο Θεολογικό Διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς και ό άλλος από τις πλέον αξιόλογες φωνές της Εκκλησίας) ;
Μήπως στην "ομάδα" ανήκει και ηγούμενος του Αγ. ΄Ορους τον οποίο επαίνεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την ευαισθησία του στα θέματα πίστεως, όταν επισκέφθηκε τη Μονή του ;
Μήπως φίλα προσκείμενοι στην "ομάδα" είναι και μερικοί Επίσκοποι και καθηγητές Δογματικής ;
Σου είναι εύκολο και σε βολεύει να τους χαρακτηρίζεις "ομάδα", διότι, δυστυχώς για σένα, αντιμετωπίζεις ποδοσφαιρικώ τω τρόπω και τω ήθει σοβαρά θεολογικά προβλήματα.;
Πάντως το "εν συνειδήσει" είναι καταπληκτικό. Σοβαρότατα τα κείμενα, αλλά και οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους !
Έχεις δίκαιο να ανησυχείς και να μελαγχολείς : σας χαλάει τη ... σούπα και αποκαλύπτει πολλά.
Τι να κάνουμε ;
Στην Ελλαδική Ορθοδοξία του 21 ου αιώνα, δυστυχώς για σας, υπάρχει η ελευθερία απόψεων και το χειρότερο διακινήσεώς των !
Και, δυστυχώς πάλι, κανένας δεν μπορεί να σταματήσει το "κατάντημα" της ελευθερίας αυτής !

Ανώνυμος είπε...

Πάνο, πάλι ειρωνέυεσαι... Δεν έχεις επιχειρήματα; Πώς την πατάς έτσι κάθε φορά;

Ανώνυμος είπε...

Που υπάρχει στην Πάτρα το Εν συνειδήσει;

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. "ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ".

Ανώνυμος είπε...

@7:51 μμ
Ψάξτε μήπως το βρείτε στο βιβλιοπωλείο του Μεγάλου Γέροντος Ρουμελιώτη........

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δεν θα το βρεις στην Παντανάσσης γιατί εκεί ο υπάλληλος είναι ο υπεροικουμενιστής της Πάτρας. Είναι τόσο οικουμενιστής που εντός του βιβλιοπωλείου έχει δύο φωτογραφίες του οικουμενιστή Βαρθολομαίου. Καλύτερα πήγαινε στου γέροντα Αντωνίου. Διαφορετικά σε Άγιο Νικόλαο, Απόστολο Παύλο κλπ προπύργια της Ορθοδοξίας μας.

Ανώνυμος είπε...

@7:51
Υπάρχει σίγουρα στο Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πατρών.
Εγώ εκεί το βρήκα δωρεάν.

Ανώνυμος είπε...

Ιστολόγε γράφεις :"(μιλάμε για δαπάνη, όχι αστεία!)".
Να είσαι βέβαιος ότι κοστίζει πολύ λιγότερα από όσο μία περιοδεία της Α.θ.Παναγιότητος στην Ελλάδα. Και να σκεφτείς ότι αυτές οι δαπάνες είναι για δημόσιες σχέσεις !
Οπότε μη μιλάς για δαπανες ! Στο σπίτι του κρεμασμένου ... Άστα καλύτερα ...

Misha είπε...

Πράγματι θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε πόσο κόστισε πχ η πολυήμερη κρουαζιέρα με πλοίο πολυτελείας στη Γροιλανδία, με δεκάδες φιλοξενούμενους και πρόσχημα την οικολογία.

Για τον αρχιεπ.Χριστόδουλου και τις διακοπές του στο 4 seasons ασχολήθηκαν οι εχθροί του (και δικαίως)!

Το Φανάρι κάνει τζιζ ;

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά ;

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητοί Πατρινοί,

Σεις που κόπτεσθε για την ορθότητα των θέσεων του π. Γκοτσόπουλου, μου λένε ότι το κείμενό του περί συμπροσευχής δημοσιεύθηκε και στον Εκκλησιοαθλιολόγο του Αλέκου!
Οπότε εντάξει! Είστε δικαιωμένοι! Η δική μου ένσταση σάς πειράζει;

Από κει και πέρα, είναι εκκλησιαστική πρακτική η συλλογή υπογραφών πόρτα - πόρτα;
Μη μας ενοχλούν τότε οι Ιεχωβάδες.
Αυτά είναι αστειότητες και αθλιότητες εν ταυτώ!
Και αφήστε την καραμέλα περί επιχειρημάτων. Τα έχει πει και τα έχει γράψει ο Περγάμου Ιωάννης. Έχετε μπει στον κόπο να σκύψετε και να εμβαθύνετε;
Άρα, τον αράπη κι αν τον πλένεις...

Δικαίωμά σας, όλων των αντι - οικουμενιστών να πιστεύουν τα δικά τους. Το να θέλουν να τα επιβάλουν και μάλιστα με δόλιους τρόπους είναι τα πρόβλημα. Και κάτι που εγώ δεν το δέχομαι.
Μπορεί να το ανέχεται η διοικούσα Εκκλησία, και κει είναι το άλλο πρόβλημα...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δέστε το εν συνειδήσει. Αξίζει τον κόπο.
Τα στοιχεία που έχει είναι πολύ καλά και αποκαλυπτικά.
Κριτική χωρίς αφορισμούς μπορείς να κάνεις κ. Ιστολόγε;
Θεολόγος είσαι άλλωστε.
Πάντως οι αντι-εν συνειδήσει έχουν δίκαιο να αναστατώνονται.
Τι να γίνει όμως ; ας πρόσεχαν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγιος Θεσσαλονίκης και τι δεν είπε στο σημερινό του κήρυγμα.
Δεν μας είπε λέξη όμως για την Ομολογία Πίστεως που κάνει θραύση στη Μητρόπολή του.
Να υπογράψουμε ή όχι; Κι αυτός θα υπογράψει; Κι αν όχι γιατί;

Μάλλον έχετε κάποιο δίκιο κ. Ανδριόπουλε όταν επισημαίνετε ότι οι Επίσκοποί μας παραβλέπουν τα εν τη Εκκλησία γενόμενα ΣΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Του Ανδριόπουλου είναι αυτό το εμετικό παραλήρρημα? Μπά? Αλλάξαμε γραμμή πλεύσης; Εκεί που φτύναμε, τώρα γλείφουμε..? Χά!
Αξέχαστα θα μου μείνουν τα χρόνια που γκατζιρουλικός ών, έγραφε τις ''θεολογίες'' του σε έντυπα και βιβλία προκαλώντας μας το γέλιο. Το δίκαιο γέλιο! Και τώρα τί τα ξεχάσαμε όλα? Γίναμε οικουμενιστές αιρετικοί? χαχαχα!

Για συνέλθετε λίγο! Ρίξτε λίγο νερό να ξυπνήσετε από τον βαθύ σας ύπνο! Τα οικουμενιστικά ρεζιλίκια μακρυά από μας! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ προς πείσμα σας! Προς πείσμα δικό σας και του φαναριού που τόσο ξεδιάντροπα γλείφετε!

Δεν θ' αργήσει ο καιρός που θα αποσυρθήτε καταισχημένοι & ντροπιασμένοι. Η Ορθοδοξία θα σας καταισχύνει προδότες μειοψηφία ελεεϊνή! Καταλάβατε;

Κόπτεσθε πως τα βάζετε όλα. Αυτό όμως δεν θα το βάλετε! Δεν σας συμφέρει..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 18/12/10 12:01
Δεν έχεις καταλάβει καλά.
Ο Ανδριόπουλος που έχει αυτό το μπλογκ δεν έχει σχέση με τον δικό σου τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο της ΠΕΘ, τον παλιό θεολόγο, τον Γκατζιρουλικό.
Μην τον κατηγορείς άδικα τον άνθρωπο

Ανώνυμος είπε...

Νόμισα πως είναι ο ίδιος. Τότε ζητώ συγνώμη.

Και έπεσα έξω και με κάτι άλλο.
Νόμισα πως δεν θα το ανέβαζε εξαιτίας των αιχμηρών σχολίων. Διαψεύστηκα και ξανά αιτώ συγνώμη.

Όμως ο οικουμενισμός, είναι πολύ μεγάλη αίρεση! Κάπου πιο πάνω έγραψε πως είναι η επιταγή Του Θεού αυτή! Οι οικουμ. συμπροσευχές δηλαδή. Αυτό είναι όμως βλαστημία! Τον ρώτησε ποτέ Το Θεό? Άντε με τους παπικούς να συγχρωτιστούμε το καταλαβαίνω μιας που δεν απέχουμε πολύ. Αλλά και με τους προτεστάντες... ε, αυτό πάει πολύ!

Ορθώς αγωνίζονται οι αντιφρονούντες. Γιατί δηλαδή, ο αρχιεπίσκοπος της Κωσταντινούπολης μόνο αυτός είναι η εκκλησία? Και όλοι να κάνουμε υπακοή στον πάπα της ανατολής? ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!

Σας ευχαριστώ!
Αγιασωνίτης Β

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Related Posts with Thumbnails