Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΟΘΟΙ....


Φίλος του ιστολογίου με πληροφόρησε για μια ακόμα ...τιμητική αναφορά στην ελαχιστότητά μου στο blog Θρησκευτικά με αφορμή την είδηση που ανήρτησα στο Φως Φαναρίου για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας στο Φανάρι.

Γράφουν λοιπόν οι "αδελφοί" χριστιανοί, οι γνήσιοι:
Αλλά και ο οικουμενιστής φιλοπατριαρχικός θεολόγος της Πάτρας Παναγιώτης Ανδριόπουλος πλημμύρισε το σβησμένο Φως Φαναρίου με φωτογραφίες των δύο ανδρών (Βαρθολομαίου και Williams) αλλά και μια συνέντευξη του Αγγλικανού «Αρχιεπισκόπου» στο Νίκο Μαγγίνα, δημοσιογράφο – φωτογράφο του Πατριαρχείου.

Καταλήγει δε η αναφορά του Φωτός Φαναρίου στον Williams με τα εξής τραγελαφικά: Ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Δρ. Rowan D. Williams είναι ο 104ος Αρχιεπίσκοπος και προέρχεται από τον Ακαδημαϊκό κόσμο. Είναι γνώστης και φίλος της Ορθοδοξίας και συγγραφεύς βιβλίων μεταξύ των οποίων πολλά αναφέρονται στην Ορθόδοξη Ανατολική Θεολογία.
Αφιερώνω στους αγαπητούς ενισταμένους το απόσπασμα από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Δρος Rowan Williams στις 27 Φεβρουαρίου 2003, ημέρα της ενθρόνισής του ως Αρχιεπισκόπου του Canterbury:

“About twelve years ago, I was visiting an Orthodox monastery, and was taken to see one of the smaller and older chapels. It was a place intensely full of the memory and reality of prayer. The monk showing me around pulled the curtain from in front of the sanctuary, and inside was a plain altar and one simple picture of Jesus, darkened and rather undistinguished. But for some reason at that moment it was as if the veil of the temple was torn in two: I saw as I had never seen the simple fact of Jesus at the heart of all our words and worship, behind the curtain of our anxieties and our theories, our struggles and our suspicion”.

Ευχαριστώ τον π. Αναστάσιο από την Αγγλία για την επισήμανση του χωρίου.
Η φωτό του Ν. Μαγγίνα μας δείχνει τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας σε μια τάξη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν φώτα μεγάλης ισχύος που όμως στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να δείξουν και φώτα ταπεινά όπως "ο Λύχνος του Φαναρίου" που το Φώς του μπορεί να μεταμορφώσει των κόσμο. Άλλωστε και ο Χριστός ένα τέτοιο ταπεινό Λυχνάρι ήταν αλλά άλλαξε την πορεία της Ιστορίας της ανθρωπότητος.
Σβηστό φαίνεται το "Φως Φαναρίου" στα μάτια των "Γνησίων Ορθοδόξων" που έχουν τυφλωθεί από τούς προβολείς τους Εθνικής και Κρατικής Ελλαδικής Εκκλησίας.
Δεν του αρέσει να πληροφορείται ο λαός για τις πολύ κοντινές στην Ορθοδοξία θέσεις και απόψεις του Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας, αλλά και άλλων ετεροδόξων. Γιατί τότε δεν θα μπορούν να μας πιπιλίζουν το μυαλό για το πόσο κακοί και αιρετικοί είναι όλοι ανεξαιρέτως οι ετερόδοξοι.Και άν δεν μπορούν να λένε τέτοια πράγματα και να γίνονται πιστευτοί θα χάσουν το προνόμιο του "αμύντορα της Ορθοδοξίας" και του "γνησίου Χριστιανού", άσχετα αν ξεχούν τις βασικές θέσεις τις πίστεώς μας "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ" και "ΓΝΩΣΕΣΘΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ".
ΟΡΚ

Misha είπε...

To Φανάρι είναι πια ύφαλος και σκόπελος.
Για να δείτε με φωτογραφίες τα έργα και της ημέρες του «φίλου της Ορθοδοξίας» κ.Ρόουαν Ατκινσον ...συγγνώμη Ουίλιαμς ήθελα να πω.

http://paterikiorthodoxia.pblogs.gr/2009/06/me-poies-ekklhsies-dialegomaste.html

Και στα δικά σας...των πατριαρχολατρών εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

Είστε τόσο εμπαθείς που διαλέξατε το σημείο αιχμής της διαφοράς μας με τους αγγλικανούς αυτό το της χειροτονίας των γυναικών για να δημιουργήσετε επικοινωνιακή εντύπωση - πυροτέχνημα παραθεωρόντας απόψεις και άλλα που αποδεικνύουν το πόσο πλησίον είναι στις ορθόδοξες θέσεις και πως μερικές φορές ο διάλογος είναι πιο εύκολος με αυτούς παρά με τους Ρωμαιοκαθολικούς.
Όσο για τους ομοφυλόφυλους ναι εμείς οι ορθόδοξοι δεν τους παντρεύουμε. Προτιμάμε να "επανδρώνομε" μοναστήρια και εκκλησιαστικές οργανώσεις με αυτούς! Και τελικά να τους χειροτονούμε και άγαμους κληρικούς!
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ΟΡΚ!! Πες τα Χρυσόστομε!!
Ιδίως η τελεταία παράγραφος είναι η γνωστή, ΤΡΑΓΙΚΗ, απαίσια και Ο-
ΔΥΝΗΡΗ πραγματικότητα!! Ντροπιάζει ολόκληρη την εκκλησία!

Misha είπε...

@OΡΚ

Υμείς οι πατριαρχολάτρες θα έπρεπε να τηρείτε αιδήμονα σιωπή περί του ζητήματος της ενδοεκκλησιαστικής ομοφυλοφιλίας.
Θέλετε να αρχίσουμε να λέμε ονοματάκια και αποδείξεις ;
Είναι μήπως τυχαίο ότι οι μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας που αποτελούν θερμοκήπια ανωμαλίας διοικούνται από λάτρεις του Φαναρίου ;

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπώ Misha, που λέει και η αγαπημένη μου Νικολαϊδου.

Είναι το αγόρι της ...κρεββατοκάμαρας!
Με αποδείξεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έπρεπε εσείς και τα blogs σας να θέτετε την ομοφυλοφιλία κριτήριο για να αποδείξετε πόσο αντορθόδοξοι και αιρετικοί είναι οι ετερόδοξοι αφού, ευτυχώς, αναγνωρίζετε ότι η ενδοεκκλησιαστική ομοφυλοφιλία είναι ζήτημα που απασχολεί και την Ορθόδοξη εκκλησία. Τώρα όσον αφορά για το ποιές Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι θερμοκήπια ανωμαλίας θα πικραθείτε και εσείς από ονοματάκια και αποδείξεις. Όσον αφορά την Ελλαδική κρατικοδίαιτη Εκκλησία, αυτή είναι τελειωμένη στην συνείδησή μου. Και δυστυχώς την ανωμαλίας της την εξάγει και σε άλλες εκκλησίες και σε άλλα Πατριαρχεία.
ΟΡΚ

Misha είπε...

Φαντάζομαι ότι ως προοδευτικό οπαδό του κ.Ρόουαν Γουίλιαμς δεν σας ενοχλεί η περί κρεβατοκάμαρας συζήτηση ,την οποία εκκίνησε ο ομοφρων σας ΟΡΚ.
Εξάλλου η αγαπημένη σας αοιδός Δάρρα, εμφανίστηκε στο Ιερό βήμα της Αγίας Ειρήνης με το νυχτικό της και την καταχειροκροτήσατε.

Ανώνυμος είπε...

Misha!!!
Λάτρης του Φαναρίου με αποδείξεις πάμπολλες...ξέρεις ποιός ήταν........σούςςςςςς λοιπόν!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το άνοιξα εγώ το θέμα μα εσείς που μας παραπέμψατε να διαβάσουμε το http://paterikiorthodoxia.pblogs.gr/2009/06/me-poies-ekklhsies-dialegomaste.html
Εσείς και οι όμοιοί σας έχετε αναγάγει την θεολογία σε υπόθεση της κρεβατοκάμαρας. Είναι βλέπετε ή εύκολη μομφή και ή περί ηθικής λάσπη σας κολλάει εύκολα και παντού.
Μη φορτώνεις λοιπόν σε μένα τα δικά σου αμαρτήματα.
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

"Οικουμενιστής - φιλοΠατριαρχικός" Τιμή Σου και Καμάρι Σου, ιστολόγε! Επονείδιστοι είναι οι τίτλοι μόνον Ζωικός, Σωτηρικός, Καντιωτικός(μέσα στο ΟΓΚΑΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ....!!!), θλιβερός Παλιομερολογίτης χωρίς ιεροσύνη και μυστήρια, Ταλιμπάν Εσφιγμενίτης, μιά από τα ίδια, αφορισμένος Σωτηροπουλικός, Εθνικιστής Ελλαδίτης που θέλει την Εκκλησία για τελετάς και δοξολογίας τη συμμετοχή ΑΘΕΩΝ πολιτικάντιδων!!!!! και άλλα πολλά παρόμοια......

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΕΒΔΟΜΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ1984) ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ! ΝΑΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΕΙ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΩΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ!
ΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ, ΚΑΤ΄ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ, ΣΥΜΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Mishaλλοδοξία...

Misha είπε...

«Ο Αρχιεπίσκοπος (: Αμερικής) κ. Δημήτριος τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταβάλει, είτε μέσω εξωδικαστικών διακανονισμών είτε έπειτα από προσφυγές στα δικαστήρια, αποζημιώσεις ύψους 8,3 εκατ. δολαρίων για τις υποθέσεις παιδεραστίας και σεξουαλικής παρενόχλησης και αντιμετωπίζει το φάσμα της οικονομικής δυσπραγία» ,

Το Βήμα, 6- 5- 07


Ο κ.Ουίλιαμς είναι τόσο φιλορθόδοξος όσο ορθόδοξοι είναι οι δικοί μας οικουμενιστές.
Χιλιάδες αγγλικανών έχουν εγκαταλείψει αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται «Αγγλικανική Εκκλησια» μετά την θεσμοθέτηση των χειροτονιών γυναικών,τους γάμους ομοφυλοφίλων και την δια στοματος επισκόπων ,άρνηση της Αναστάσεως.

ΟΡΚ
όπως ξέρετε είναι αλλο πράγμα η ενδημούσα ομοφυλοφιλία σε ορισμένου κύκλους ρασοφορούντων και τελείως άλλο η θεσμοθέτηση και θεσμική επιβράβευση της, όπως πράττουν οι αγγλικανοί.

Anastasios είπε...

Επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να απευθύνω, μέσα από το έγκριτο τούτο ιστολόγιο, έναν εγκάρδιο αδελφικό χαιρετισμό στον συμπροσκυνητή μου (βλέπε παραπάνω), καθώς επίσης και στον ιδιοκτήτη και τους λοιπούς αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΕΝ ΚΥΡΙΩ, ΑΓΑΠΗΤΕ Π.ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ, ΤΟΝ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ. ΣΑΣ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ.
Ο ΣΥΜΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ,24 Ιούνιος 2009 5:28 μμ

Ανώνυμος είπε...

Mαχώμενος θεολόγος
Misha δεν σου απομένει τίποτε , ειμή μόνον η προσχώρησή σου στο παλαιό ημερολόγιο

Ανώνυμος είπε...

αυτό ηταν το κερασάκι στην τούρτα! αμα αρχίσατε να σχολιάζετε τα της ομοφυλοφιλίας περιμένω να δώ και τα ονόματα δημοσιευμένα. και οχι μόνο εκείνα που σας συμφέρουν.....

Δ.Γ.

Related Posts with Thumbnails