Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ


Mεγαλοβδόμαδο χωρίς συναυλίες...

Σχεδόν χωρίς κάποια εκκλησιαστική συναυλία και εκδήλωση μείναμε τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα στην Πάτρα, γεγονός πρωτόγνωρο. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε φτάσει στο σημείο μέχρι και την ίδια μέρα, την Τετάρτη, να γίνονται δύο συναυλίες, ενώ τώρα δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι φορείς και συμπολίτες, που άλλες χρονιές πραγματοποιούσαν βραδιές με βυζαντινό, θρησκευτικό άρωμα και ατμόσφαιρα, φέτος απέχουν.
Για παράδειγμα, ο ηθοποιός Περικλής Βασιλόπουλος, μετά από πολλά χρόνια που έκανε το «Παθών Ψαλμοί» στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, φέτος δεν το οργάνωσε ελλείψει χρημάτων από το Δήμο, ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος που οργάνωνε με το «Πολύτροπον» αναλόγιο της Μεγάλης Εβδομάδας, προτίμησε να πάει στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για το Πάσχα, ενώ η ανδρική χορωδία της Παντάνασσας – ελλείψει χώρου – επέλεξε να μην κάνει συναυλία!

Τάκης Μαρτάτος
Εφημερίδα Η ΗΜΕΡΑ (Της Πάτρας), 14–4–2009

Η φωτογραφία που τράβηξα σήμερα το μεσημέρι στο Ταξίμ, εδώ στην Πόλη, είναι από μια... ολάνθιστη συναυλία, με κανονάκι, ακορντεόν και τουμπελέκι.

2 σχόλια:

Αντώνης είπε...

πώς είναι δυναατόν μια πόλη σαν την Πάτρα να ζητιανεύει εκδηλώσεις από ιδιώτες; τι δουλειά κάνουν οι αμέτρητοι φορείς του δημοσίου και της τοπικής εκκλησίας; δεν πάμε καλά εδώ!

Στέλιος είπε...

Παναγιώτη συγχαρητήρια, μόλις επέστρεψα κι εγώ από την Πόλη και δεν είχα προλάβει να ανεβάσω κάτι ακόμη. Με κάλυψες!

Related Posts with Thumbnails