Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

...εντείνων εντενείς το τόξον σου επί σκήπτρα


Στις 12 Ιανουαρίου παρακολούθησα, καλύτερα απήλαυσα, μια συναυλία με φωνητικά και πιανιστικά έργα του Θάνου Μικρούτσικου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δείτε εδώ την καταγραφή της εμπειρίας μου αυτής.
Το ξεχωριστό σ' αυτή τη συναυλία ήταν το καταληκτήριο έργο: "Η Γη τσακισμένο καράβι", κύκλος εννέα τραγουδιών για φωνή και πιάνο, σε ποίηση του πατρινού Γιώργου Κοζία, με παρεμβολή στίχων του William Blake.
Ο πατρινός Μικρούτσικος συνυπάρχει ιδανικά με τον πατρινό επίσης Γ. Κοζία.
Η συναυλία ήταν άκρως επιτυχημένη από κάθε άποψη. Τι φυσικότερο να σκεφτεί κανείς ότι θα έπρεπε να επαναληφθεί στην Πάτρα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, για παράδειγμα. Η πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Ελένη Δάσιου ήταν στην συναυλία του Μεγάρου και είχε ιδίαν αντίληψιν.
Η ιδέα αυτή, λέει πια το ρεπορτάζ, έγινε πρόταση στον Θάνο Μικρούτσικο από τους ιθύνοντες του πολιτισμού εν Πάτραις. Εκείνος απεδέχθη. Αν με ρωτούσε θα τον απέτρεπα. Και τελικά η συναυλία δεν θα γίνει, καθώς πληροφορούμαι, διότι ματαιώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων.
Για να είμαι ακριβής επρόκειτο για ένα διήμερο Μικρούτσικου: Μια μέρα με τραγούδια του και ερμηνευτές Θηβαίο, Πασχαλίδη, Αντωνοπούλου και μια άλλη με μελοποιημένη ποίηση Καβάφη, Ρίτσου, Κοζία.
Ο Δήμος επισήμως, απ' ότι τουλάχιστον έχει φανεί στον τοπικό τύπο, δεν έχει ανακοινώσει την ματαίωση της συναυλίας. Είναι όμως βέβαιον.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται οι "ιθύνοντες" άσχετοι και μη σοβαροί, τουλάχιστον...
Τους προτείνω να προσλάβουν ως σύμβουλο τον Αλέκο να τους ...εκκλησιολογεί, μιας και για το μόνο που είναι ικανοί είναι να συνδράμουν τις αναστάσιμες φιέστες του παπα - Τάσου! Βοήθειά τους!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο Αλέκος; Ο παπα-Τάσος υποθέτω είναι ο γνωστός με το πλούσιο αντιαιρετικό έργο!
Όσο για τον Δήμο, σίγουρα υπάρχουν πολλά δικαιολογημένα παράπονα για τις παραλείψεις, αλλά μια μικρή ένσταση- αν υπάρχει έλλειψη ρευστού, δηλαδή επαρκούς χρηματοδότησης από την πολιτεία, μοιραία δεν θα μπορεί να γίνει τίποτα αξιόλογο. Όσο υπάρχει οικονομική κρίση, θα υπάρχει αυτο σαν δικαιολογία για ό,τι πάει στραβά. Εδώ είδαμε ότι για μια συναυλία βυζαντινής μουσικής στην Αθήνα τις προάλλες ζητήθηκε ένα ουκ ευκαταφρόνητο ποσό μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ,γιατί θα ερμήνευαν γνωστά ονόματα. Μοιραία οι καλοί και επώνυμοι καλλιτέχνες αξιώνουν καλές αμοιβές και με το δίκιο τους, το ερώτημα είναι αν έχει την ευχέρεια ο φορολογούμενος Έλληνας να καταβάλλει αυτα τα έξοδα μεσούσης της οικονομικής κρίσεως.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόσο μένος για τον παπα-Τάσο; Μάλλον δεν το ξέρεις καλά...
Μην προκαλείς Παναγιώτη... Κράτα μερικές απόψεις μόνο για τον εαυτό σου. Που ξέρεις; Μπορεί να κάνεις εσύ λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Απτη στιγμή που κάποιοι κύκλοι εκκλησιαστικοί έχουν καταφερθεί κατά του ιστολόγου του συγεκριμένου blog, νομίζω διατηρεί αυτός το δικαίωμα να ανταποδίδει επιθετικά σχόλια. Δεν μπορεί κάποιοι να εξαπολύουν σχόλια περι πλάνης και να περιμένουν να μένουν ασχολίαστοι. Ιδίως όταν οι εκκλησιαστικοί αυτοί κύκλοι εκφέρουν απόψεις τραβηγμένες, είναι υγιές φαινόμενο η κριτική των.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτάκη, είσαι τόσο κολημένος, βρε παιδάκι μου;
Ο π. Αναστάσιος κοσμεί με την εκκλησιαστική παρουσία του, το λόγο του (γραπτό και προφορικό), την μόρφωσή του όχι μόνο την ενορία του αλλά και όλη της Εκκλησία των Πατρών.
Πώς σου ήρθε τώρα να ασχοληθείς πάλι με αυτόν; Τί κόμπλεξ έχεις; Δεν σκέφτεσαι ότι αμαρτάνεις διασύροντας τόσους ιερείς; (π. Συμεών, π. Κύριλλο, π. Τιμόθεο, π. Αναστάσιο και τόσους άλλους).
Ο άνθρωπος ορθοτομεί και κάνει σπουδαίο εκκλησιαστικό και ιεραποστολικό έργο. Μακάρι να του έμοιαζαν κι άλλοι ιερείς της Πάτρας...
Ασχολήσου με τίποτα άλλο, με πολιτιστικά, Πατριαρχικά κ.λ.π.
Αλλά ξέχασα. Αυτά δεν σχολιάζονται... Και μετά ξιφουλκείς εναντίον του "χρστιανικού υπόκοσμου". Τελικά κι εσύ απ' αυτούς προέρχεσαι... τέτοιος είσαι

Ανώνυμος είπε...

ε αφου "δεν ειναι βέβαιον" γιατι βγάλατε τα μεγάλα μαχαίρια και σφάζεστε μεταξύ σας; οσον αφορά το Δημο μην τα περιμένει ολα απο την πολιτεία. ας δραστηριοποιηθεί και αυτός τόσα προγράμματα περνάνε και φεύγουν. ξέρω πολύ καλα τι λέω...

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

"Στις 12 Ιανουαρίου παρακολούθησα, καλύτερα απήλαυσα, μια συναυλία με φωνητικά και πιανιστικά έργα του Θάνου Μικρούτσικου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών".
- Αγόρι μου τι απόλαυσες αφού και εκεί δηλητηριάστηκες με το σάλιο σου βλέποντας τον τζούνιορ Εκκλησιολόγο.
Αλήθεια γιατί τον έβρισες;

panagiotisandriopoulos είπε...

Ξέρεις, ανώνυμε, 1:18 μμ

Εκτός από το να απολαμβάνω τη μουσική, ξέρω να περιφρονώ, με ηδονή θα έλεγα, τα... μη όντα.
Που σημαίνει ότι δεν καταδέχομαι να βρίσω... απορρίμματα...

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΒΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΟΝ !

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

enoritis είπε...

Ότι και να λες Παναγιώτη το βιντεο του παπα-Τάσου από την Ανάσταση κάνει θραύση στο youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=V6X2sZ7FV7Q&feature=related

Σε 3 μέρη. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟ intv.gr

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΧΝΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟ-Υ-ΛΕΥΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΥΧΝΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΕΔΡΑΝΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails