Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΜUSICAL ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ


Στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" προχθές, το γνωστό δισκοπωλείο της Πάτρας Musical προτείνει τον δίσκο "Πατρινοί Συνθέτες" με τα Κουαρτέτα εγχόρδων των Δημήτρη Λιάλιου, Ανδρέα Νεζερίτη, Θεόφιλου Κάββουρα, που η Ιδιωτική Οδός παρουσίασε εκτενώς άμα τη κυκλοφορία του cd.
Χαίρω για την ευαισθησία του καταστήματος του κ. Φώτη Φωκά που επέλεξε να προτείνει έναν αντιεμπορικό δίσκο, μα ωστόσο ιστορικό και μοναδικό, αφού όλα τα έργα δισκογραφούνται για πρώτη φορά. Ανασύρθηκαν κυριολεκτικά από τη λήθη.
Έχω ..."γκρινιάξει" αρκετά γι' αυτόν τον δίσκο, γιατί ήταν και μια προσωπική μου υπόθεση τον καιρό της "Πολιτιστικής πρωτεύουσας". Δεν εκδόθηκε από τον φορέα που τον παρήγγειλε, δεν ηθέλησε ο Δήμος Πατρέων, η ΔΕΠΑΠ εν προκειμένω, να αναλάβει την έκδοσή του μετά την Πολιτιστική, το έκανε η Legend.
Οι μουσικοί κύκλοι των Αθηνών, με τους οποίους ήλθα σε επαφή αυτές τις μέρες, είναι ενθουσιασμένοι από το γεγονός. Μιλάνε για ...φλέβα μουσικού χρυσού, στον τομέα της λόγιας ελληνικής μουσικής. Θα γράψουν σύντομα τα δέοντα.
Η Πάτρα; Αντιλαμβάνεται τη σημασία του πράγματος; Ή μήπως δεν θεωρεί αξίους μιας τέτοιας έκδοσης τους συνθέτες της; Θα κάνει κάτι για να προβάλει την υπόθεση των πατρινών συνθετών; Οι "ιθύνοντες" του εν Πάτραις πολιτισμού θα ενδιαφερθούν με κάποιο τρόπο; Περιμένω να δω. Από περιέργεια περισσότερο, γιατί προσωπικά θα συνεχίσω το θέμα ερήμην τους φυσικά.

2 σχόλια:

Alypios είπε...

Ευτυχώς υπάρχει και αυτή η Πάτρα! η Διασώζουσα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αδικα θα περιμένεις αντιδρασεις απο τους εν Πάτραις ιθυνοντες του πολιτισμου. Η δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή αδιαφορουν. Φυσικά το αποτέλεσμα ειναι το ιδιο. Υπάρχουν και άλλοι τομείς πλην της μουσικής που εξακολουθουν να ειναι βαλτωμένοι αν και σε άλλες (μικρότερες) πόλεις απογειώνονται εκσυγχρονιζόμενοι

Related Posts with Thumbnails