Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΟΙ Α' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ



Mε τη συμμετοχή πιστών από την Πόλη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, τελέστηκε χθες στο Φανάρι η Ακολουθία των Α' Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο. Κατά την ακολουθία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Παρέστη ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη κ. Νικόλαος Σαπουντζής.
Η Πόλη της Θεοτόκου αναπέμπει και σήμερα ευχαριστήρια προς την Υπέρμαχο Στρατηγό, η οποία διασώζει ακόμη την Ρωμιοσύνη στην Πόλη και αναδεικνύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο όντως Φανάρι που φέγγει τοις εν σκότει.


φωτό: Νίκος Μαγγίνας

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοήθεια μας...

P.S Ο φωτογράφος δουλεύει για μένα.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλείται θερμά ο φωτογράφος να μην έχει απορίες.

Ανώνυμος είπε...

πώς και δεν είναι και κάποιος εκπρόσωπος του "αγιωτάτου πάπα" ;

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα εκπρόσωπος του Πάπα (που σας αρέσει δεν σας αρέσει εκπροσωπεί τον ένα πνεύμονα της Χριστιανοσύνης) παρά κάποιος αρρωστημένος μουτζαχεντίν που μας πάει πίσω....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ !

Ανώνυμος είπε...

Όχι θα έχουν και θράσος να μιλάνε αυτοί που ευθύνονται για τα χάλια μας! Όχι καλό. ΠΑΓΚΑΛΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

καλά, θεωρείς την αίρεση πνεύμονα της χριστιανοσύνης ;

Ανώνυμος είπε...

Καλά ναι ο Καθολικισμός έχει μεν μια πλούσια ιστορία και αρκετά ενδιαφέροντα σημεία αλλά να μην τον αποκαλούμε και πνεύμονα της χριστιανοσύνης! Όχι ότι θεωρώ τους όποιους Ορθόδοξους μουτζαχεντίν ρασοφόρους ότι είναι στυλοβάτες της χριστιανοσύνης ή ότι κάποια ''αυστηρά-νηπτικά'' μοναστήρια (αλλά κατ'ουσίαν θεοκρατικά/απολυταρχικά καθεστώτα) συνιστούν πνεύμονες της χριστιανοσύνης.
Γενικά η αληθινή χριστιανοσύνη έγκειται σε μια ορθή φιλοσοφία πρωτίστως, ή έστω σε μια φιλοσοφία που κινείται προς κάποιες σωστές κατευθύνσεις. Δηλαδή από μια άποψη είναι μια αφηρημένη έννοια, ενώ μπορεί ''χριστιανοσύνη'' να εκφράζει και ένας αλλόδοξος που είναι σε πνεύμα αληθείας και αγάπης.
Πάντως για να πούμε του στραβού το δίκιο, η Καθολική εκκλησία στην Ιταλία έχει μεγάλη σφαίρα επιρροής στην κοινωνία. Γενικά ένας συντηρητισμός (άλλοτε θετικός και άλλοτε αρνητικός) που διαπιστώνεται σε διάφορους χώρους από τέχνη μέχρι πολιτική έχει καταβολές και στην μεγάλη επιρροή της εκκλησίας στην Ιταλία.

Ανώνυμος είπε...

Πείτε μου μια απόφαση Ορθοδόξου Συνόδου η οποία να κατατάσσει επισήμως την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στον όμιλο των αιρετικών. Όχι βέβαια ότι δεν έχουμε καμία διαφορά ή ότι όλα είναι καλά, αλλά τα λάθη από την μία πλευρά (Σταυροφορίες, Ουνίτες κ.λ.π.) και οι υπερβολές από την άλλη έχουν κάνει κάποιες κακές καταστάσεις να φαίνονται προβλήματα αξεπέραστα. Όλοι οι εκπρόσωποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον διάλογο που (όχι χωρίς προβλήματα) γίνεται, έχουν απερίφραστα τονίσει ότι και το Φιλιόκβε και την Άσπιλο Σϋλληψη και οτιδήποτε άλλο οι Ρωμαιοκαθολικοί αδελφοί μας δέχονται να τα απεμπολίσουν. Σε ένα ανθίστανται επίμονα: ΣΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ. Πλην και εμείς δεχόμαστε πρωτείο. Τιμής όμως και όχι εξουσίας. Αυτό το οποίο πρέπει να έχουμε ως στόχο (γιάτι μην κοροιδευόμαστε- ένωση με τις σημερινές συνθήκες δεν γίνεται)είναι να έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους και δεύτερον να ευχόμαστε υπέρ της των πάντων ενώσεως στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Το να κατηγορούμε όμως συλλήβδην όλους του Ρωμαιοκαθολικούς μόνο ορθόδοξη συμπεριφορά δεν είναι. Και εν πάση περιπτώση δεν μπορεί ο καθένας είτε κληρικός, είτε λαικός, είτε θελόγος, είτε μη να κατηγορεί τους αγίους επισκόπους της Εκκηλσίας μας ως προδότες. Οι Σύνοδοι των διαφόρων τοπικών Εκκλησιών με πολλή σύνεση προχωρούν σε βήματα που σκοπό έχουν πρώτα την αλληλοκατανόηση, μετά την συνύπαρξη, ακολούθως την συμπόρευση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος (π.χ. Οικολογικό πρόβλημα) και τέλος αυτό που σε κάθε ακολουθία ευχόμαστε. Υπέρ της των πάντων ΕΝΩΣΕΩΣ. Υ.Γ. Φαντάζομαι με τι "ορθόδοξο Χριστιανικό" μίσος οι διάφοροι υπέρ-Ορθόδοξοι θα φώναζαν σήμερα στην λιτανεία το "ανάθεμα". Σε ένα "νηπτικό" μάλιστα μοναστήρι η ηγουμένη χτυπάει την μαγκούρα κάτω για να δώσει το σύνθημα και όλες μαζί οι καλογριές το φωνάζουν εν χορώ. Ωραία πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ξέρουν ιστορία. Ο δικέφαλος αετός τι συμβολίζει; Ανατολή και Δύση. Ή αλλιώς Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία και Δυτική Ρωμαική Αυτοκρατορία. Επίσης μήπως μπορείτε να μου πείτε ποια σε ποια τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία οι άγιες εικόνες δεν κατέβηκαν ποτέ. Κουίζ. Όποιος το βρει κερδίζει τετραήμερη εκδρομή στην Ρώμη από 26 εώς 30 Ιουνίου ε.ε.

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει ολα αυτά που γράφετε ολοι σας. ωστόσο ας μου απαντήσει κάποιος: το ιστολόγιο ειναι ανταποκριτής του
Φαναρίου ή αλλο τι. μη μου απαντήσει καποιος αυθάδης αυτό ειναι και αν σ' αρέσει εκφράζω απορία απλώς. α!.. και κατι ακόμα αυτός ο Ν. Μαγγίνας που κατοικοεδρέυει εν Ελλάδι ή εν Κων/πολει για να κατανοήσω ορισμένα πράγματα

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Να χαιρόμαστε τον νεο πρωτοψαλτη του Μητροπολιτικού Κοττορο!!! Παναγιωτη ποια η γνωμη σου για τον συγκεκριμένο ιεροψαλτικά;

Related Posts with Thumbnails