Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

Για το άρμα Εφραίμ στο Πατρινό Καρναβάλι, αγαπητοί συνοδίτες, ο... αντίλογος. Το αίτημα ενίων εκκλησιαστικών είναι σαφές και κατηγορηματικό: Να αποσυρθεί πάραυτα. Προς τούτο άχρι του νυν, και απ' όσο γνωρίζω, έχουν γίνει οι ακόλουθες ενέργειες:
- Γράμμα της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους προς τον Δήμαρχο Πατρέων.
- Εξώδικο στον Δήμο του θρησκευτικού συλλόγου "Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός", στον οποίον δραστήριο μέλος είναι ο αρχιμ. Τιμόθεος Παπασταύρου.
- Επιστολή σε υψηλούς τόνους, προς τον Δήμο Πατρέων, του Συνδέσμου "Οι φίλοι του Αγίου Όρους", που εδρεύει στην Πάτρα.
- Επιστολές διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους του Δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Ρηγάτου και του Νομαρχιακού Συμβούλου Αριστείδη Μπουχάγιερ. Οι ίδιοι δίνουν τον υπέρ Εφραίμ αγώνα και στα τηλεοπτικά παράθυρα.
- Το Ιερόν Πηδάλιον στα κανάλια, κραδαινόμενον υπό του γνωστού εξάλλου αρχιμανδρίτου. Ολωσδιόλου δυστυχούς...
- Εκατοντάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας υπό αγανακτισμένων πιστών στον Δήμο Πατρέων.
Σας είχα προειδοποιήσει. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ως την Κυριακή της παρέλασης.
Δείτε τα δέοντα και στο μανιτάρι του βουνού.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ου μόνον δρόμον, αλλά και γέλωτα
άφθονον!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε Παναγιωτη! εκτιμω οτι ο σαλος περι του αρματος του Εφραιμ (λαθος να τον αποκαλουμε ηγουμενο, μιας και εχει εκπεσει του αξιώματος του) βλαπτει περισσοτερο την Εκκλησία απ οτι η παρέλαση του αρματος! Συμφωνεις; δινουμε τροφη στους "εχθρους" της Εκκλησίας να σχολιαζουν στα παράθυρα οτι η Εκκλησία (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ!!!!) θελει παντα να καλυπτει τα σκανδαλα της! Σε παρακαλώ να κανεις μια βολτα στα super market της γειτονιας σου και να δεις οτι σε πρωτη θεση πωλουν στολη Αρχιμανδρίτη! με πετραχειλη, ρασο, και καλιμαυκι! Ποιος φταιει για ολα αυτα;ο ΕΦΡΑΙΜ κυριοι και ολοι αυτοι που συντηρουν κακως το παραπάνω θεμα αντι να το υποβαθμίζουν! στη Πατρα ειχε ερθει και ο Βουτσας! και σε ολη την Ελλαδα με θιασο που πρωτο θεμα ηταν ο Εφραιμ και το Βατοπεδι! εκει γιατι δεν αντεδρασαν οι κυριοι; τωρα θα δειτε που αν ηταν να βγουν καμια 10αρια ντυμενοι αρχιμανδριτες τωρα με ολα αυτα που εχουν αηδιασει τον κοσμο και ιδιαιτέρως τους νεους, θα βγουν 1010!!! Εσας κ. Ανδριοπουλε ποια ειναι η γνωμη σας; θα περιμενα ενα σχολιο σας ή εστω ενα αρθρο σας σε εφημεριδα της πολης μας! αλλωστε μας εχετε συνιθησει σε λόγο ευθή και οχι υποκριτικό! το Super b κατα καιρους σας καλούσε, τωρα γιατι οχι;μηπως φοβάστε;
ερρωσθε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ενας φίλος μου ρώσος διανοούμενος,μου έλεγε, πώς στην πατρίδα του, λίγο πριν την επανάσταση του 1917 υπήρχε μια πρωτοφανής σάτυρα εις βάρος των κληρικών.

Το επιχείρημα που φέρνουν οι υπεύθυνοι του πατρινού καρναβάλου, οτι είναι απλά σάτυρα, με τα μάτια των κοσμικών που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, τους φαίνεται για λογικό, ας σκεφθούν όμως λίγο και το μεγάλο αφεντικό που ειναι πάνω από το κεφάλι τους, (=Θεός),αν μπορούν να Τον ξεγελάσουν...

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, η επίδειξις του Ιερού Πηδαλίου, δίκην ροπάλου, στα κανάλια-ειδικά προχθές Παρασκευή- υπήρξε λίαν προκλητική προς γέλωτα. Αλλά και η παιδαριώδης συζήτηση με τον έτερο καλεσμένο-κατασκευαστή αρμάτων καρναβαλιού- ήταν για κλαυσίγελο και δη όταν ο τελευταίος έθεσε θέματα που ήντλησε από το μπλόγκ του επίσης φανατικού ιστολόγου Μητροπολίτη Καλαβρύτων... Πάντως, και πρός τιμήν του, ο "έξαλλος αρχιμανδρίτης" δήλωσε πολλάκις πως εκπροσωπούσε, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων, τον εαυτό του και όχι οποιονδήποτε άλλον...της Μητροπόλεως συμπεριλαμβανομένης!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΓΙΑΤΙ "ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΟΥ? Ο ΕΦΡΑΙΜ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ "ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ" ΗΓΟΥΜΕΝΕΥΕΙ ΑΤΥΠΩΣ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΑΤΥΡΙΣΟΥΝ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΟΣ (ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ)ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΑΙ ΣΑΤΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ... ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
Ο. Ρ . Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ασ βρουν και ας διαβάσουν καρναβαλιστές και πολέμιοι τους τον λόγο που εκφώνησε κάποτε στον καθεδρικό ναό των Αθηνών ο
Μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κυρός Μελίτων "περί καρναβάλου".

Ανώνυμος είπε...

Μικρή συνεισφορά και μ' αυτή την αφορμή εν μέσω Τριωδίου:

Ν’ αφήσουμε τον κάθε Εφραίμ ν’ αγιάσει
Δημοσιεύθηκε την Φεβρουαρίου 15, 2009

http://manitaritoubounou.wordpress.com/2009/02/15/agiasmos-efraim-arma-patra-1/

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, που είναι αυτό το άρθρο για τον ΚΑρνάβαλο; Ποια είναι η θέση της Εκκλησίας; Έχει επιχειρήματα; Παναγιώτη, μπορείς να γράψεις κάτι; τεκμηριωμένο όμως όπως πάντα

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον ανώνυμο (15 Φεβρουάριος 2009 5:25 μμ).
Σαν τι έπρεπε δηλαδή να ειπεί ο αρχιμανδρίτης;Να τους δώσει την ευλογία του γι αυτό το τόσο "πολιτισμένο" που πάνε οι ταλαίπωροι να κάνουν;
Το πρόβλμα δεν ήταν στον αρχιμανδρίτη, που ήταν ρήτορας, το πρόβλημα ήταν οτι μιλούσε σε κωφούς, και σε κωφούς ό,τι και να ειπείς πάει χαμένο.
Εσείς κατά που έχετε ανοιχτά τα αυτιά σας; Στην Εκκλησία (που εκφράζει δια του πηδαλίου), η στους καρναβαλιστές;
Αναμένουμε...

Ανώνυμος είπε...

για πρώτη φορά ο δήμαρχος κάνει το σωστό: επιμένει να σατιρίζει τον εφραίμ και οι βατοπεδινοί πολιτικοί.
όσοι ανακατεύουν το Πηδάλιον με τις μικρές τους υποθέσεις καλύτερα να το εφαρμόσουν στον εαυτό τους. όποιος αρχιμανδρίτης χωρίς μάνδρα ας απαρνηθεί το "τίτλο" αυτό μετά θα δούμε τι ξέρει από το Πηδάλιον.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτόν που ενοχλείται από τον τίτλο αρχιμανδρίτης:
Εγώ λέγομαι Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά δεν έχω καμμία σχέση με τον ἡρωα του 21, τιθα πρέπει να κάνω τη γνώμη Σας; Να αλλάξω όνομα, η να πολεμήσω με το γιαταγάνι τους Τούρκους;

Ανώνυμος είπε...

γιωργάκι μου άλλο όνομα και άλλο τίτλος. δεν πας να δεις κανα λεξικό;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλέκος δεν θα πάρει θέση στο θέμα; Δεν είδα κάτι στον "Εκκλησιολόγο".
Γιατί σιωπά ο ξάδερφός σου Παναγιώτη;

Ανώνυμος είπε...

Ευήκοον ούς, ανώνυμε 15 Φεβρουάριος 2009 9:47 μμ, με την άδειά σας πάντοτε, κλίνω μόνο στο "ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΝ" όπως δημοσιεύεται εδώ στην ομώνυμη, νεώτερη της παρούσης,ανάρτηση! Το εδιδάχθην αυτό και από τον έτερο και επίσης κεκοιμημένον ποιητή:ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

αφήστε τον ΕΦΡΑΙΜ !! Σε λίγο θα γίνει σφαγή με τη θέση του πρωτοψάλτη στη Ευαγγελίστρια!!!

Related Posts with Thumbnails