Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του Νίκου Μαγγίνα

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Δήμαρχος του ιστορικού Πέραν της Πόλης, οι οποίοι και του υπέβαλαν ευχές με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων. Ο Δήμαρχος Αθηναίων παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι όπου προεξήρχε ο Πατριάρχης. Μετά το τέλος της Λειτουργίας, στην αίθουσα του Θρόνου προσήλθε και ο Δήμαρχος του Πέραν Ahmet Mısbah Demırcan ο οποίος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη καθώς και με τον παριστάμενο Δήμαρχο Αθηναίων, με τον οποίο αντάλλαξε ορισμένες σκέψεις προτείνοντας στον κ. Κακλαμάνη την ανταλλαγή μαθητών μεταξύ των δυο πόλεων με σκοπό την καλύτερη αλληλογνωριμία.
Ο Δήμαρχος Ahmet Demırcan αναφέρθηκε σε παλαιότερη πρότασή του επί Δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε. Οι ευχές του Τούρκου Δημάρχου συνοδεύτηκαν από την ευγενική προσφορά εκατοντάδων συσκευασιών με πίτες, οι οποίες διανεμήθηκαν στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν κατά την έξοδό τους από τον Πατριαρχικό Ναό.
Ο Πατριάρχης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων για την υποδοχή που του επιφύλαξε κατά την παραμονή του στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο και ευχήθηκε στο πρόσωπο του Δημάρχου ειρήνη, γαλήνη και ευτυχία σε όλους τους κατοίκους της Αθήνας για το νέο έτος.
Επίσης, τον Πατριάρχη επισκέφθηκαν και δύο Αρμένιοι Αρχιεπίσκοποι με τον Πρωτοσύγκελλο του Αρμενικού Πατριαρχείου της Πόλεως, εκ μέρους του ασθενούντος Αρμενίου Πατριάρχου Μεσρώπ Β’, του οποίου διαβίβασαν τις ευχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη και το ποίμνιό του με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων.

Φωτό: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πλαισιωμένος από τους Δημάρχους της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και του Πέραν Ahmet Mısbah Demırcan μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην αίθουσα του θρόνου στο Φανάρι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά Παναγιώτη! Καταπληκτικό το οδοιπορικό στην Πόλη των καρδιών και των ονείρων μας. Όλα αυτά μας μας βάζουν σε περισυλλογή και έλεγχο ταυτόχρονα... Να σε πάντα καλά. Με τα φωτορεπορτάζ σου ταρακουνάς τη λησμοσύνη μας. π. Δανιήλ, από το "Φιόρο του λεβάντε".

P. Kapodistrias είπε...

Σπουδαία η ενατένιση των Ιερών του Γένους μας Θεσμίων!
Λειτουργείς ήδη ως ο άμεσος ανταποκριτής μας από την Καρδιά της Ορθοδοξίας. Και όταν η καρδιά ορθοκτυπά, άσε τα δάκτυλα ή τα λοιπά άκρα ν' ασπαίρουν...

Σού οφείλουμε την εορταστική μας πρόσβαση στη Βασιλίδα.

Related Posts with Thumbnails