Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Eπίσημο γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, των προσκεκλημένων Αρχιερέων και των αρχών της Ζακύνθου παρέθεσε το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος στην μεγάλη Τράπεζα της Μονής του Αγίου Διονυσίου, η οποία οικοδομήθηκε και αγιογραφήθηκε επί των ημερών του.
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου μίλησε με θερμά λόγια για τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος είπε τα εξής:
Σεβασμιώτατε Άγιε Ζακύνθου και άγιοι αδελφοί,
Εντιμότατοι άρχοντες της πόλεως και της νήσου,
Εκλεκτοί συνδαιτυμόνες της εόρτιας αυτής τράπεζας

Ευρισκόμενοι από προχθές στην όμορφη Ζάκυνθο, κατακλυζόμεθα κυριολεκτικά υπό πλήθους εκδηλώσεων αγάπης και σεβασμού της ευγενικής και αρχοντικής συνάμα ζακυνθινής ψυχής.
Αυτή την ώρα, μέσα σε μια όντως ευλογημένη ατμόσφαιρα, μας προσφέρετε, σεβασμιώτατε άγιε Ζακύνθου, το εόρτιον γεύμα και αισθανόμεθα την ιδιαίτερη αγάπη της ευγενικής ψυχής Σας.

Το πρωί μέσα στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας «εχορτάσθη η καρδία και η ψυχή ημών» από τα πνευματικά αγαθά. Και τώρα, μετά την τράπεζα της Ευχαριστίας, γευόμεθα τα υλικά αγαθά, τα οποία εν αγάπη πολλή προσφέρει και μας παραθέτει ο άγιος αδελφός, ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης της νήσου ταύτης, μέσα σε μια ατμόσφαιρα αβραμιαίας φιλοξενίας, όπου και συνευφραινόμεθα όλοι –όπως και το πρωί –και εις την υλικήν ταύτην τράπεζαν και χαιρόμεθα την μεθ’υμών Κοινωνίαν και αναστροφήν.
Ζούμε σε δύσκολη όντως εποχή και την κάνουν ακόμη δυσκολότερη ο εγωισμός μας, τα πάθη που μας κυριεύουν και η αμαρτία. Όμως μπορούμε να βάλουμε μέσα στο φύραμα της κοινωνίας λίγη από την αγία ζύμη της Εκκλησίας μας, όπως μας την παρουσίασε με την αγία βιοτή του ο σήμερον εορταζόμενος Άγιος Διονύσιος, συγχωρώντας τον φονέα του αδελφού του. Τοιουτοτρόπως και εμείς θα έχωμε την δύναμι να αντιμετωπίζουμε τα επερχόμενα, αλλά και τους αδελφούς μας και θα βοηθούμε δείχνοντάς τους τον ουσιαστικό τρόπο ζωής. Με αυτές τις σκέψεις και προσδοκίες υψώνω το ποτήρι μου υπέρ υγείας του Σεβασμιωτάτου αγίου Ζακύνθου και πάντων των εκλεκτών συνδαιτυμόνων αυτής της εόρτιας Τράπεζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails