Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΜΠΡΑΜΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ!

Αγαπητοί φίλοι της Ιδιωτικής Οδού ιδού η θεά Marlis Petersen! Μια εκθαμβωτική σοπράνο από όλες τις απόψεις! Φωνή, τεχνική, υποκριτική, παρουσία, ταλέντο που ξεχειλίζει από παντού! Την ξαναείδα και την ξανάκουσα χθες βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με άλλες σπουδαίες λυρικές φωνές του καιρού μας. Την καταπληκτική επίσης μέτζο σοπράνο Στέλλα Ντουφεξή που ζει μόνιμα στη Γερμανία και διαπρέπει διεθνώς, τον τενόρο Werner Gura και τον βαρύτονο Κonrad Jarnot. Ένα πρόγραμμα φανταστικό! Ερωτικά τραγούδια και βαλς για φωνές και πιάνο του Γιοχάνες Μπραμς. Στο πρώτο μέρος κάθε σολίστ ερμήνευε μόνος του κάποια τραγούδια, με την απίθανη συνοδεία στο πιάνο των Camillo Radicke και Christoph Berner εναλλάξ, ενώ στο δεύτερο μέρος είχαμε τα Δεκαοκτώ ερωτικά τραγούδια του Μπραμς - Βαλς για φωνές και πιάνο τέσσερα χέρια.


Δεν μπορώ να αναλύσω αυτή τη μουσική εμπειρία! Ήταν μοναδική! Λυπάμαι μόνο που η αίθουσα δεν ήταν υπερπλήρης. Τέτοια ρεσιτάλ δεν είναι απλώς μια τεράστια μουσική απόλαυση. Ακονίζουν την ευαισθησία μας, οξύνουν την αισθητική μας, δοκιμάζουν την παιδεία μας, αποτελούν μέτρο και κανόνα για το ποια και πως πρέπει να είναι η παρουσίαση της μουσικής σήμερα. Μιλάμε για επίπεδο δυσθεώρητο με τα τρέχοντα, και δη εν Ελλάδι, συμβαίνοντα. Ευτυχώς, σκέφτηκα, που υπάρχει το Μέγαρο και έχουμε τη δυνατότητα τέτοιων εμπειριών.

Η Stella Doufexis υπογράφει στα παρασκήνια στους θαυμαστές της. Την συλλαμβάνει ο φακός της Ιδιωτικής Οδού. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύω εδώ, από τους συντελεστές - μάγους αυτής της βραδιάς είναι από τις σπουδαιότερες μέχρι τώρα αποκλειστικότητες του ιστολογίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails