Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Ε.Σ.Ρ: ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΛΥΧΝΟΣ, ΨΗΦΙΑΚΟΣ Ο 4Ε



Η απόφαση 604-2008 του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναφορικά με την ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Τ/Ο ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, είναι καταπέλτης, δυστυχώς, για τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ΛΥΧΝΟΣ. Ανήκει στην κατηγορία των μη νομίμως λειτουργούντων, μαζί με άλλους 9 τοπικής εμβέλειας σταθμούς. Ως εκ τούτου το Ε.Σ.Ρ. δεν εξετάζει τις αιτήσεις "των κάτωθι 10 μη νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών", μεταξύ των οποίων και ο ΛΥΧΝΟΣ. Μάλιστα στην σχετική απόφαση σημειώνεται ότι "το Ε.Σ.Ρ. επιφυλάσσεται να ενημερώσει την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για ενδεχόμενη παράνομη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος από τους ως άνω σταθμούς".

Αυτό είναι το πρόβλημα, φίλοι μου. Το επεσήμανα προ δεκαετίας ήδη, αλλά άλλαι αι βουλαί της Μητροπόλεως Πατρών πάλαι τε και νυν. Και τώρα η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη.

Την ώρα που ο ΛΥΧΝΟΣ κρίνεται παράνομος και, με βάση την ίδια απόφαση, απορρίπτονται οι αιτήσεις όλων των τοπικών και περιφερειακών καναλιών της Πάτρας για ψηφιακή μετάδοση, ο εκκλησιαστικός σταθμός 4Ε της Θεσσαλονίκης παίρνει πανηγυρικά την έγκριση, είναι δηλ. μέσα στους 42 τηλεοπτικούς σταθμούς που πέρασαν στην ψηφιακή εποχή. Αυτό σημαίνει ότι οι ιθύνοντες του 4Ε, με πρωτεργάτη τον αρχιμ. Θεόφιλο Ζησόπουλο, έδρασαν σωστά και πήραν αυτό που ήθελαν νόμιμα.

Η Πάτρα και εδώ πίσω... Γενικώς και ειδικώς. Τις πταίει; Ποιος ξέρει;

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τα νομικά κωλύματα είναι θέμα ποιότητας!

Ανώνυμος είπε...

Το όλο θέμα είναι να δούμε ποιοι τελικά έχουν την ευθύνη για την παράνομη εκπομπή του ΛΥΧΝΟΥ διότι αναφέρεις και εσύ στο σχόλιό σου «αλλά άλλαι αι βουλαί της Μητροπόλεως Πατρών πάλαι τε και νυν» τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια και ποιος τελικώς είναι οι ποίοι οι υπεύθυνοι για αυτή την απόρριψη από το ΕΣΡ.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά εγώ βλέπω το πράγμα από άλλη οπτική γωνιά (και λεμόνι και πίττα του παππού...), γιατί να έχουμε εκκλησιαστικά κανάλια και ραδιόφωνα; μας καλύπτει ο εγκλειστολόγος. είναι παράνομο το κανάλι ας το κλείσουν και όλοι στις δουλειές τους, φτάνει διασκέδαση. αφού οι λαληστατοι της μητροπολεως όταν θέλουν να πουν κάτι που θεωρούν σημαντικό βγαίνουν σε όλα τα κανάλια υπονοούντας ότι το λύχνο δεν το βλέπουν οι πολίτες.. ούτε οι ελένες λουκά.

Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Apo to http://www.dialogos.gov.gr/mediadialogos/showthread.php?t=97&page=2
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ |
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ
« ΛΥΧΝΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΑΧΑΪΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ »
ΛΥΧΝΟΣ Α.Ε.


Στην πόλη μας και στους χώρους του Μητροπολιτικού Μεγάρου λειτουργεί ο Εκκλησιαστικός τηλεοπτικός σταθμός “ΛΥΧΝΟΣ TV ” εκπέμποντας ανελλιπώς από το έτος 1992 μέχρι σήμερα. Από τον τηλεοπτικό σταθμό προβάλλονται Θείες Λειτουργίες και Ακολουθίες, Εκκλησιαστικά Συνέδρια από όλη τη χώρα, Επιστημονικά Συνέδρια μοναστήρια του νομού, της Ελλάδος και του Αγίου Όρους , παιδικές εκπομπές και λοιπές εκπομπές εθνικού περιεχομένου, παιδαγωγικού και παιδευτικού χαρακτήρα. Επίσης, καλύπτεται ολόκληρη η πολιτιστική κίνηση της Πάτρας και του Νομού και ιδιαιτέρως την περίοδο αυτή που η Πόλη μας είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Ο ΛΥΧΝΟΣ εκπέμπει ζωντανά μέσω της Ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών σε όλο τον κόσμο. Είναι ο μοναδικός εκκλησιαστικός τηλεοπτικός σταθμός που λειτουργεί στην χώρα και στηρίζεται στην κοπιώδη προσωπική εργασία κατά βάση εθελοντών.

Ο Σταθμός κατέθεσε αρχικά στις 31/12/1992 με αριθμό πρωτοκόλλου 28247/Ζ2/29/2 σχετική αίτηση στο Υπουργείο Προεδρίας της κυβέρνησης. Ο Τηλεοπτικός Σταθμός μας μετείχε στην διαγωνιστική διαδικασία της 15/12/2003 δια της Ανωνύμου Εταιρείας ΛΥΧΝΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο ΛΥΧΝΟΣ ΤV A.E. Έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος με πλήρεις μελέτες στο ΕΣΡ για να συμμετέχουμε στη σχετική διαδικασία νομιμοποίησης.

Στην Α.Ε. συμμετέχουν 30 ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ως μέτοχοι. Ο Σταθμός δεν εκπέμπει με σκοπό το κέρδος αλλά στόχος του είναι η εκπομπή προγραμμάτων θρησκευτικού χαρακτήρα και η προβολή πολιτιστικών και κοινωνικού χαρακτήρα θεμάτων. Το πρόγραμμα του σταθμού μας είναι επί εικοσιτετραώρου βάσεως .

Προτείνουμε, όπως χορηγηθεί επίσημη άδεια λειτουργίας στον λειτουργούντα από ετών ήδη Τηλεοπτικό Σταθμό μας και όπως κληθούμε στον δημόσιο διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

σας ενόχλησε και ο Λύχνος τώρα. Περίεργα πράματα. εκείνο που επρεπε και πρεπει να γίνει ειναι να τακτοποιηθεί νομικά ωστε να μη θεωρείται παράνομος,

Ανώνυμος είπε...

για το κράτος μπορεί να γίνει συννομος για την Εκκλησία τα ΜΜΕ είναι ΠΑΝΤΑ παράνομα, κυρίως δε μέσα στις ακολουθίες

Ανώνυμος είπε...

Τι να τακτοποιηθεί νομικά;
Η πρώτη διοίκηση δεν διέλυσε την εταιρία Α.Ε. για να γλιτώσει έξοδα; Όταν ήρθε ο καιρός για νομιμοποίηση ήταν πλέον αργά.
Αν λέω ψέμματα ας με διαψεύσει ο παναγιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Τότε ντροπή στην πρώτη διοίκηση

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο π.Μιχαήλ Καραμπατάκης διέλυσε την εταιρία και έβαλε σε περιπέτειες τον σταθμό και την ιερά Μητρόπολι?Ποιόν εξυπηρετούσε η διάλυση της εταιρείας?

Ανώνυμος είπε...

Έτσι που τον κατάντησε ο Λυχνοστάτης καλύτερα να κλείσει,είναι ντροπή για την εκκλησία αυτό το αίσχος

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε να μιλήσει και ο ιστολόγος για το θέμα......

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Χρύσανθος Στελλάτος όλα τα έτη όπου είναι Διευθυντής έκανε αγώνα να καταρτίσει τον φάκελο ώστε να βγει η άδεια. Του αξίζουν συγχαρητήρια διότι υποβλήθηκε σε προσωπικό κόπο και έξοδα για να κρατήσει αυτή την ιεραποστολική έπαλξη. Άλλοι θα πρέπει να ντρέπονται που δεν φρόντισαν τον καιρό που έπρεπε να φροντίσουν για την άδεια. Νομίζω όμως ότι θα γίνει ο απολογισμός και ο λαός της Αποστολικής πόλεως των Πατρών θα μάθει τους ενόχους.

Ανώνυμος είπε...

Η πρώτη διοίκηση έχουμε καταλάβει από τα συμφραζόμενα που έχουμε ακούσει αυτόν τον καιρό, ήταν άσχετη με την τηλεόραση και για αυτό ηταν και σε εμβρυακό στάδιο το κανάλι για πολλά χρόνια. Η παρούσα διοίκηση που εξέλιξε το "κανάλι" και το έκανε κανάλικαι βλέπεται απο πολύ κόσμο μάλιστα έκανε εταιρεία και το παλεύει, κληρονόμησε τις αμαρτίες των πρώτων ασχέτων.

Κώστας-Οβρυά

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα με τα όσα γράφονται πιο πάνω νομίζω ότι δεν είναι σωστό να αφεθεί στην τύχη του ο σταθμός και να κλείσει. Σ' αυτό ΟΦΕΙΛΟΥΝ να συμ
βάλουν όλοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, τοπική αυτο
διοίκηση κ. ά. παράγοντες, γιατί θα είναι κρίμα να σταματήσει μια καθαρά θρησκευτική και εκκλησιαστι-κή φωνή! Επίσης θα ΤΡΙΖΟΥΝ τα οστά
του Νικόδημου, που τόσο εκοπίασε για την ίδρυσή του!

Ανώνυμος είπε...

Τις εγκληματικές ενέργειες του παπά Καραμπατάκη που ήταν άσχετος με το θέμα "ΛΥΧΝΟΣ",ακολούθησαν οι βλακώδεις ενέργειες του π. Χρύσανθου. Αλήθεια πιό δικηγόρο συμβουλεύονται? Μήπως το νούμερο που λέγεται Ρηγάτος? Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν τα πάντα στο "ΛΥΧΝΟ". Από τον διευθυντή ,μέχρι το πρόγραμμα.Να αναλάβουν άνθρωποι με ικανότητες και κύρος και να προχωρήσουν σεαναγνώριση και νομιμότητα το κανάλι, ώστε να αποκτήσει ακροαματικότητα. Αυτό χρειάζεται θάρρος και τόλμη.Ας μας δείξει λοιπόν ο Σεβασμιώτατος ότι μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πιο παλιά είχα διαβάσει κάπιο σχετικό άρθρο του Παναγιώτη σε τοπική εφημερίδα για το ζήτημα όπου μιλάει και για τις προσπάθειες του πατέρα Χρύσανθου.

Ανώνυμος είπε...

7 Δεκέμβριος 2008 4:53 μμ
Αμφιβάλω αν έχεις περάσει ποτέ έξω από τον Λύχνο και λες βλακείες. Αν δεν ήταν ο Χρύσανθος και οι συνεργάτες του, ο Λύχνος θα είχε κλείσει από το 2000.

Ανώνυμος είπε...

Αν πάτε στον δικτυακό τόπο του ΕΣΡ θα δείτε πως η Εκκλησία της Ελλάδος έχει κάνει ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε. για τον ραδιοφωνικό της σταθμό.Και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ειναι ανώνυμες εταιρείες. Αυτό το ξέρει και η κουτσή Μαρία.Ο σεβαστός μας π. Χρύσανθος έκανε το σωστό και ίδρυσε εταιρεία για να το κάνει ΝΟΜΙΜΟ. Αυτά είναι γνωστά τα έχουν πει πολλές φορές και γράψει. Ποιοί διέλυσαν την τότε εταιρεία? Ποιοι ηταν μητροπολίτης - πρωτοσύγκελλος καντηλαναύτης τότε? Είναι ντροπή σας να υβρίζετε αυτούς που αγωνίζονται και προσπαθούν. Εγώ τον έχω ακούσει πολλές φορές από το ραδιόφωνο της Μητρόπολης να εκλιπαρεί για την συνδρομή ακροατών για βλάβες των σταθμών. Ξέρετε κανέναν απο τους αρχοντοκαλοσιδερωμένους παπαδοκόκκορες της Πάτρας να εξευτελίζονται ζητώντας λίγα ευρώ για τους σταθμούς για να μείνουν ζωντανοί;όχι... τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχήν ο Παναγιώτης καλύτερα θα είναι να μιλάει για αυτά που είναι του δικού του γνωστικού πεδίου.Θέλει να κάνει την κηδεία του Λύχνου εναγωνίως μάλιστα.ΓΙΑΤΙ? Ποιος σας είπε πως είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση; Εδώ δεν πήραν άδεια ΟΛΑ τα περιφερειακά κανάλια ΠΑΤΡΑ TV, SUPER B, TELETIME , ACHAIA CHANNEL και όχι μόνο αυτά αλλά και ολα τα άλλα μέχρι την ΗΠΕΙΡΟ. Γιατί αυτή η δεικτική προσπάθεια απαξίωσης του σταθμού της Εκκλησίας; Ο πρόεδρος του ΕΣΡ δήλωσε - οπως διαβάσαμε σε πατρινά ενημερωτικά μέσα- πως ειναι υποχρέωση ΤΟΥ ΕΣΡ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ. Να σας θυμίσω πόσες φορές έχουν βγεί στο δρόμο οι εργαζόμενοι του ΤΕΛΕΤΙΜΕ στο παρελθόν και του ΠΑΤΡΑ ( που έκλεισε και αρκετές μέρες από ότι θυμάμαι). Το πρόβλημα με τα κανάλι ειναι γενικό και όχι μονο του λύχνου. Μην γίνεστε κακοί χωρίς λόγο.

Ανώνυμος είπε...

O Λύχνος χάθηκε!!! Τον κάλυψε ο Σκάι! Τι γίνεται παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

Ναι! Έχεις δίκιο ανώνυμε. ΛΥΧΝΟΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ. Παλεύω με τις συχνότητες και δεν βρίσκω τίποτα. Ποιος θα μας πει; Παναγιωτη ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Τον επιασα το λυχνο σε αλλη συχνότητα. Δε φαίνεται ομως τελεια οπως στην προηγούμενη συχνότητα. Εμαθα οτι εξαναγκάστηκε απο τον Σκαι να εγκαταλείψει το ισχυρο σημα του, αφου ειναι παρανομος

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ (ΚΑΝΑΛΙ)?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά του ΛΥΧΝΟΥ που τον υπερασπίζεστε σ' αυτο το μπλογκ θα μας πειτε τί έγινε με το σταθμό;
Ακούγονται και λέγονται πολλα και διάφορα. Πειτε μας από πρώτο χερι

Ανώνυμος είπε...

Syxnothta 67

Related Posts with Thumbnails