Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

"...μετεστράφησαν εις τόξον στρεβλόν..."

Όσοι εξ υμών, αγαπητοί φίλοι της Ιδιωτικής Οδού, θεωρούν εμέ "πατριαρχικό", μάλλον θα πρέπει να διαβάσουν το σημερινό άρθρο του εκλεκτού φιλολόγου Στέφανου Σκαρπέλλου στην εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ των Πατρών, περί του απόηχου της Πατριαρχικής επίσκεψης.
Όλα στον υπερθετικό βαθμό! Και μάλιστα από ένα φανατικό "Χριστοδουλικό", κατά δήλωσίν του, που ήταν από τους ...κρυμμένους, φυσικά, στην κρίση Φαναρίου - Αθηνών επί μακαριστού. Τώρα, ζήτω ο Πατριάρχης! Έστω. Μεγάλη η μετάνοια. 'Ομως αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το άρθρο θα δει ότι υπάρχει συνεκθειαζόμενος! Ποιος άλλος; Ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος! Νομίζω ότι ο κ. Σκαρπέλλος είναι ο σπουδαιότερος υμνολόγος του Σεβασμιωτάτου. Οι υπόλοιποι δεν πιάνουν...μπάζα μπροστά του, κατά το κοινώς λεγόμενον.
Απ' ότι όμως μου λέγουν φίλοι του ιστολογίου, γιατί είμαι στην Αθήνα για τα μουσικά μου, ο δεινός φιλόλογος κ. Σκαρπέλλος έγραψε το κείμενο που δημοσιεύει σήμερα στη Γνώμη για τον κυρ-Αλέκο! Κι αυτό, όπως και ένα άλλο για τα Πρωτοκλήτεια, που σχολιάσαμε ήδη, πρώτα μπήκε στον Αλέκο και μετά στη Γνώμη!
Πολύ σωστά! Διότι αν δεν προσκυνήσεις Αλέκο ου μη ίδης την δεσποτείαν κ. Σ.
Δεύτε, λοιπόν, αδελφοί προσκυνήσατε, όχι Χριστώ τω βασιλεί ημών Θεώ, αλλ' Αλέκω και τους συν αυτώ! Και τα αγαθά της γης φάγεσθε. Αμήν!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κρίμα που κάποιοι γνωστοί δημοσιογράφοι του επιπέδου τρέχουν να δώσουν κείμενα στον αλέκο. πάντως δεν είναι και τόσο κακό να διαβάσουν τέτοια κείμενα οι γριές μήπως αυξηθεί η πίστη τους.
χα....χα.....χαααααααα

Related Posts with Thumbnails