Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

H A.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος φτάνει στην Πάτρα σε λιγότερο από τρεις ώρες. Στις 10.30 θα τον υποδεχθούν στο αεροδρόμιο του Αράξου οι τοπικές αρχές και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Ο Πατριάρχης θα κάνει μια στάση στην Κ. Αχαΐα προκειμένου να απευθύνει λόγους παραμυθίας και ενισχύσεως στους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό κατοίκους της περιοχής. Θα επισκεφθεί και τον σεισμόπληκτο ναό του Αγίου Ιωάννου.
Γύρω στις 12.15 ο Πατριάρχης θα φτάσει στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στο λιμάνι της Πάτρας, όπου θα του γίνει υποδοχή με όλες τις προβλεπόμενες τιμές. Μετά τις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις θα σχηματισθεί πομπή προς τον Ι. Ναό του Πολιούχου Αγ. Ανδρέου. Εκεί θα τελεσθεί Δοξολογία επί τη αφίξει του Πατριάρχου. Ακολουθεί επίσημο γεύμα στον πολυχώρο "Πολιτεία".
Στις 6.30 το απόγευμα ο Παναγιώτατος θα αναγορευθεί επίτιμος Δημότης της πόλης από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Ανδρέα Φούρα, σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο. Και στις 7.30 ο Πατριάρχης θα μεταβεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για να παρακολουθήσει μια εκδήλωση προς τιμήν του (από την Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας και το Δημοτικό Ωδείο) και να απευθύνει χαιρετισμό αγάπης στους παρευρισκομένους.
Η ημέρα θα κλείσει με δείπνο στο κέντρο "Ιφιγένεια".
Αύριο το πρωί θα τελεσθεί Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στο νέο (100 χρόνων πλέον) ναό του Αγ. Ανδρέου - για πρώτη φορά λειτουργεί Πατριάρχης στην πόλη του Πρωτοκλήτου - και στη συνέχεια ο Παναγιώτατος θα κάνει τον αγιασμό για τη θεμελίωση της Φοιτητικής Εστίας της Μητροπόλεως Πατρών στο Δήμο Παραλίας. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για ολιγόωρη επίσκεψη στη Ναύπακτο.
Τον Πατριάρχη συνοδεύουν οι μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου: Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος (ο οποίος κατάγεται από τη Ναύπακτο) και ο Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος. Επίσης ο Μέγας Αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας, ο Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Μάξιμος και ο Πατριαρχικός Διάκονος (υπεύθυνος του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου) κ. Ανδρέας. Οι κ.κ. Μάξιμος και Ανδρέας είναι Πατρινοί! Κι αυτό είναι μεγάλη τιμή για την Πάτρα, η οποία ελπίζω με την επίσκεψη αυτή να το συνειδητοποιήσει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τιμή γιά τόν Χριστό;

Μεγάλος ο Πατριάρχης, μικρός ο Χριστός, νάνος ο Χριστός, Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

π. Ιουστίνος Πόποβιτς ή Πατριάρχης Βαρθολομαίος;
Δημοσιεύθηκε την Νοέμβριος 3, 2008

http://manitaritoubounou.wordpress.com/2008/11/03/pioustinos-popobits-patrbartholomaios-1/

ΥΓ Καταθέτω άποψη πέρα από στείρους ζηλωτισμούς ή άνευρους οικουμενισμούς

Ανώνυμος είπε...

Άν έχουμε επίγνωση της εποχής μας, μάλλον Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο Σάλος

Related Posts with Thumbnails