Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΥΜΝΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡΟΚ

Μια μοναδική συναυλία - ύμνο στην αξεπέραστη μουσική μπαρόκ απολαύσαμε όσοι βρεθήκαμε χθες στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Ορχήστρα Πατρών, μαζί με ικανούς προσκεκλημένους μουσικούς που έπαιζαν μπαρόκ όργανα, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου, μας έδωσε ένα απάνθισμα από μπαρόκ όπερες των Χέντελ, Βιβάλντι, Μοντεβέρντι. Ένα πρόγραμμα που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ευτυχώς ήλθε και στην Πάτρα. Εισαγωγές και άριες από τις όπερες Ιουστίνος και Ολυμπιάδα του Βιβάλντι, από τις όπερες του Χέντελ Η Αριάδνη στην Κρήτη, Λοτάριο, Ρινάλντο, Ταμερλάνος, Αριοδάντης, Ιούλιος Καίσαρ, αλλά και από την Επιστροφή του Οδυσσέα του Μοντεβέρντι, δόνησαν κυριολεκτικά την αίθουσα του Συνεδριακού.

Πρώτη και καλύτερη και απαστράπτουσα πάντα η διάσημη μέτζο Μαίρη - Έλεν Νέζη (στην φωτό με την κ. Αλεξάνδρα Γκοριτσοπούλου), η οποία με το πάθος της για τη μουσική μπαρόκ, αλλά και το πηγαίο υποκριτικό της ταλέντο, συμπαρέσυρε τους ακροατές σ' ένα μεθυστικό μουσικό ταξίδι. Μαζί της στάθηκαν πολύ καλά επίσης η σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο βαρύτονος Vito Priante. Η ορχήστρα "ζωγράφισε" μπαρόκ, ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος στο τσέμπαλο ήταν οργιαστικός, ο πατρινός Δημήτρης Βάμβας στο μπαρόκ όμποε ήταν απίθανος!

Στη φωτό ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου με τον 29χρονο βαρύτονο Vito Priante. Στο δείπνο που ακολούθησε είχα την χαρά να μιλήσω εκτενώς με τον ταλαντούχο ιταλό για μουσική, αλλά και για τις διαφορές Ορθοδόξων και Καθολικών!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα απίστευτος, μέχρι εκεί το αγαπημένο μας θέμα!!!!

Ρ.Σ.

Related Posts with Thumbnails