Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΤΟΞΟΝ ΑΙΧΜΗΡΟΝ

Aνακοινώθηκε προ διετίας και πλέον πανηγυρικώς! Μετ' επαίνων και τυμπανοκρουσιών! "Ο Ξενώνας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για τη φιλοξενία συγγενών (απόρων) ασθενών στα Νοσοκομεία της πόλεως". Ο ξενώνας θα κτιζόταν στο Καστρίτσι σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε "από ευσεβή οικογένεια στην Ιερά Μητρόπολη για τον σκοπό αυτό". Στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως αναρτήθηκαν και τα σχέδια του ξενώνα. Στη σχετική είδηση αναφέρεται πως "στο οικόπεδο έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία, ενώ ευγενώς προσεφέρθη ευσεβής αρχιτέκτων για να ετοιμάση, δωρεάν, τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τα οποία ήδη παρεδόθησαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, προκειμένου να δοθούν στον Μηχανικό, ο οποίος επίσης θα εκπονήση τις στατικές κ.λ.π. μελέτες δωρεάν, ώστε εν συνεχεία να κατατεθή ο φάκελλος στις αρμόδιες Υπηρεσίες για την αδειοδότηση του έργου". Αυτά γράφονταν 22 Ιουλίου 2007.
Είχε προηγηθεί ο ερχομός της Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Μονή Βατοπαιδίου τον Ιανουάριο του 2007. Τα έσοδα από το προσκύνημα θα πήγαιναν για την ανέγερση του ξενώνα. Όπως και τα έσοδα από μια συναυλία που έγινε στις 18/7/07 στο Αρχαίο Ωδείο.
Τον περασμένο Μάιο προέκυψε κάτι περίεργο. Εκδήλωση στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών για την ανέγερση ενός άλλου ξενώνα - ιδιωτική πρωτοβουλία - μέσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου! Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για την θέση της Μητροπόλεως. Η υπόθεση όμως προχωράει.
Γιατί η άλλη, του ξενώνα της Μητροπόλεως στο Καστρίτσι φαίνεται πως έχει σταματήσει. Γιατί, όπως πληροφορούμαι, πέσανε σε... αρχαία! Τέτοια γκαντεμιά! Καμιά ενημέρωση θα υπάρξει; Ή θα κληθεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα να προσκυνήσει την Τιμία Ζώνη από την Μονή Βατοπαιδίου - που έχει προγραμματιστεί να έρθει στην Πάτρα το Νοέμβριο - και τα έσοδα θα πάνε στον ξενώνα;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς χρυσάφι πιάνει και κάρβουνο το κάνει.

Ανώνυμος είπε...

αν τελικά έρθει η Ζώνη, λέμε αν. μακάρι... τέλως πάντων τα έσοδα θα πάνε στην εξώφληση των χρέων που θα προκύψουν όταν θε επιστρέψει ο Εφραιμ τα κτήματα και τα χρήματα που αποκόμισε..

Ανώνυμος είπε...

Eγώ βλέπω ότι η Μητρόπολη Πατρών δεν λέει λέξη δημόσια για όσα γράφει κατά καιρούς ο κ. Ανδριόπουλος.
Δε νομίζω ότι πρόκειται μόνο για αδιαφορία. Διαβλέπω αδυναμία...
Γιατί και γενικώς σιωπά...

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα... Ξενώνας θα γίνει εκτός του Νοσοκομείου ή εκτός (στο Καστρίτσι,όπως ήταν τα αρχικά σχέδια;

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως τα βέλη είναι αιχμηρά, όχι τα τόξα!

panagiotisandriopoulos είπε...

Ανώνυμε 1:47, περί αιχμηρού τόξου

«Κατακερματισμένος ο χρόνος. Κι η συνοχή / του διαλόγου ραγίζει την ένδεια της / συνδιαλλαγής. / Η παραφορά των εύφλεκτων εντυπώσεων. / Η παγίδα των παραπλανητικών ενδείξεων / εκτινάσσουν τόξον αιχμηρόν / Περίεργα που εξελίσσεται το έγκυον παρόν». Από την ποιητική συλλογή της Ευαγγελίας Παπαχρήστου - Πάνου «Στον αγρό της ασφάλτου» (Αθήνα 1997).

Ανώνυμος είπε...

καλά! μας έστειλες...
ρε αδερφέ, δεν παιζεσαι...

Related Posts with Thumbnails