Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ο φίλος Γιάννης Παππάς, ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας και ως ανήσυχο πνεύμα που είναι, το 'καμε πάλι το θαύμα του!
Με στόχο να αποτελέσει η Πάτρα για τρεις ολόκληρες μέρες το επίκεντρο της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πάτρας, το περιοδικό Διαβάζω και το λογοτεχνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Διαπολιτισμός διοργανώνουν την 1η Συνάντηση Πεζογράφων.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από αύριο Παρασκευή 10 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 12 Οκτωβρίου το μεσημέρι. Στη διάρκεια των τριών ημερών θα λάβουν χώρα ομιλίες, παρουσιάσεις συγγραφέων, στρογγυλά τραπέζια και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις.
Φιλοδοξία της οργανωτικής επιτροπής είναι με τη συνάντηση αυτή να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον κόσμο που βλέπει τον πολιτισμό ως προσφορά και κοινωνικό αγαθό και όχι ως ένα προϊόν εκμετάλλευσης. Παράλληλα, επιθυμεί και επιδιώκει, μέσα από τη συνάντηση αυτή, να γνωρίσει η Πάτρα κορυφαία ονόματα της ελληνικής πεζογραφίας, αλλά και να καθιερώσει έναν καινούργιο θεσμό, ο οποίος χρόνο με το χρόνο θα αναπτύσσεται και θα εκσυγχρονίζεται.
Οι συγγραφείς που συμμετέχουν επιλέγονται από τις μικρές λίστες υποψηφίων των βραβείων του περιοδικού Διαβάζω. Επίσης, θα συμμετέχουν και άλλοι πεζογράφοι, τους οποίους θα εγκρίνει η Οργανωτική Επιτροπή. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συγγραφείς που θα λάβουν μέρος και θα παρουσιαστεί το έργο τους στη συνάντηση θα πρέπει να έχουν εκδώσει βιβλίο τη χρόνια που προηγείται της συνάντησης.
Βιβλία θα παρουσιάσουν οι: Κώστας Ακρίβος, Αλέξης Ζήρας, Γιάννης Μπασκόζος, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Κώστας Κατσουλάρης, Μαρία Στασινοπούλου και οι πατρινοί συγγραφείς Βασίλης Λαδάς, Κώστας Λογαράς, Κώστας Μπουλμπασάκος, Γιάννης Παππάς και η φιλόλογος Βίβιαν Φαρμάκη.
Κορυφαία στιγμή του τριημέρου θα είναι το αφιέρωμα σε έναν Έλληνα καταξιωμένο συγγραφέα που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου.
Στην 1η Συνάντηση Πεζογράφων 2008 θα τιμηθεί για την προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία η συγγραφέας Μάρω Δούκα, την οποία θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης. Η Μάρω Δούκα θα συζητήσει με το κοινό και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο
Βυζαντινό.
Δείτε τo
αναλυτικό πρόγραμμα της συνάντησης.

2 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Ζηλόω, ζηλώ!!!

Με το καλό!

Ανώνυμος είπε...

πράγματι, είναι να ζηλέψει κανείς. φαίνεται πολύ ωραία εκδήλωση. επι τέλους βλέπουμε κάτι αξιόλογο στην πόλη μας

Related Posts with Thumbnails