Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΣΚΑΛΑ!

Kατά το πρόσφατο ταξίδι μου στο Μιλάνο με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία δεν ήταν δυνατόν να μην... "προσκυνήσουμε" στην θρυλική Σκάλα! Και φυσικά, ως καλοί τουρίστες, να φωτογραφηθούμε μπροστά από το πρόγραμμα του πρώτου λυρικού θεάτρου! Μαζί με τον μαέστρο Τάσο Συμεωνίδη και άλλους φίλους.


Ο μύθος της Σκάλας διατηρείται και σήμερα με αμείωτη ένταση! Το πιστοποιεί η εξής πρόσφατη είδηση: «Μουσικός είμαι. Δεν είμαι πολιτικός που πρόκειται να κηρύξει τον πόλεμο σε άλλη χώρα». Αυτή την απάντηση έδωσε ο Ντανιέλε Γκάτι όταν ρωτήθηκε αν φοβάται την 7η Δεκεμβρίου. Η ερώτηση είχε νόημα: στις 7 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Αμβροσίου, πολιούχου του Μιλάνου, κάθε χρόνο η Σκάλα δίνει εκ παραδόσεως την πρεμιέρα της σεζόν, την οποία εφέτος θα διευθύνει ο ανερχόμενος ιταλός αρχιμουσικός με Δον Κάρλο του Βέρντι. «Το να εγκαινιάσω τη σεζόν της Σκάλας» συνέχισε ο Γκάτι «είναι μια κατάληξη για μένα, είναι η επιβράβευση τριάντα χρόνων δουλειάς». Ο Γκάτι έφτασε σήμερα, στα 47 του χρόνια, να είναι περιζήτητος, έχοντας στο παρελθόν πραγματοποιήσει εμφανίσεις με σπουδαία συγκροτήματα στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα του κόσμου. Σκηνοθέτης του Δον Κάρλο θα είναι ο Στεφάν Μπρονσβίγκ, γνωστός για τις αντισυμβατικές αντιλήψεις του. Τι θα πουν οι φύλακες της παράδοσης; «Το σκηνικό» λέει ο Γκάτι «θα είναι αφηρημένο, σχεδόν μινιμαλιστικό, και η σκηνοθεσία θα επικεντρωθεί στους φωτισμούς και στην ηθοποιία. Βρίσκω ενδιαφέρουσα την προοπτική να ανανεωθούν τα πάντα και να ζωντανέψει η σχέση των προσώπων, πράγμα ιδανικό για το θέατρο του Βέρντι, που δεν είναι ποτέ διακοσμητικό αλλά είναι σαιξπηρικό».

Να 'χαμε χρόνο για έναν Βέρντι στη Σκάλα! Η καλύτερη αναψυχή! Προς το παρόν ας αρκεσθούμε, φίλοι μου, στις λιγοστές φωτογραφίες μου από τη Σκάλα. Μου εύχομαι σύντομα πάλι εκεί για μια παράσταση.




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ! ΕΥΓΕ ! ΕΥΓΕ! ΑΞΙΟΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΝ ΤΟ "ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ" ΤΟΝ ΝΑΟΝ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ! ΕΥΓΕ ! ΑΘΑΝΑΤΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ Ι Ε Ρ Ε Ι Α ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ !

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΦΩΤΟΓΕΝΕΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!!!!!! ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕΣ ΒΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑΔΑ ΣΟΠΡΑΝΟ ΝΑ ΨΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ;;; ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΧΙ..... ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ!1

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΛΙΣ ΒΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ;;;;;;;;;;;;;;; ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ!!!!!!!!!

Δέσποινα είπε...

Συγχαρητήρια για το ταξίδι! Εύχομαι και σε άλλα με υγεία!

P. Kapodistrias είπε...

Πάντα σε σκάλες! Τέτοιου είδους, εννοώ!

Πανσές είπε...

Ο καθείς και η σκάλα του.
Και ημείς έχουμε την ιχθυόσκαλα.
Εξ ου και τηρούμε σιγήν ιχθύος...

Related Posts with Thumbnails