Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

"Το τόξον μου τίθημι εν τη νεφέλη..."

Διάβασα σήμερα στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ μια επιστολή των Εσφιγμενιτών του Αγίου Όρους, που λένε πολλά και διάφορα. Λένε αυτά που πιστεύουν. Δικαίωμά τους. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά τους είναι να μας λένε ότι αυτοί έχτισαν το μοναστήρι, για να μην πω τον κόσμο: «Το Φανάρι αυθαίρετα μας "έχρισε" "καταληψίες" και "σχισματικούς", αν και επί δεκαπέντε αιώνες έχουμε κρατήσει ζωντανό το μοναστήρι μας».
Επί δεκαπέντε αιώνες (!!!) έχουν κρατήσει ζωντανό το μοναστήρι τους! Δεινόσαυροι είναι; Όχι. Αλαζόνες! Νομίζουν ότι είναι απλανείς και ως εκ τούτου λένε ό,τι φτάσει. Πού έχουμε καταντήσει… Ταυτίζουν τους εαυτούς τους με την αλήθεια!

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Βατοπαιδινοί: «Ο στόχος των ενεργειών αυτών, ήταν, όχι ο προσπορισμός οιουδήποτε προσωπικού οφέλους, αφού ως μοναχοί είμεθα ακτήμονες, αλλά η συνέχιση και ενίσχυση του υπερχιλιετούς ιστορικού έργου της Ιεράς Μονής…» (Ανακοίνωση της Μονής 31 Αυγούστου / 13 Σεπτεμβρίου 2008).
Το υπερχιλιετές έργο της Μονής Βατοπαιδίου συνεχίζεται!… Ποιο είναι αλήθεια; Πώς πορεύτηκε η Μονή μέχρι την εγκατάσταση της σημερινής αδελφότητος; Τι ακριβώς συνεχίζουν οι σημερινοί Βατοπαιδινοί;

Μη χάσετε, φίλοι μου, το απίθανο δημοσίευμα του Αλεκολόγου – μου έστειλε το σχετικό λινκ φίλος της Ιδιωτικής Οδού - με τίτλο: «Μητέρα κατασκηνωτή»! Γίνεσαι άθεος και είσαι απόλυτα δικαιολογημένος. Εμετικές καταστάσεις…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δώσε μας με κάποιον τρόπο το σχετικό link να το διαβάσουμε.

Μανιτάρι του Βουνού είπε...

Μου άρεσε ο συσχετισμός "εσφιγμενιτών' του παλαιοημερολογητισμού και των "βατοπεδινών" του νεωτρισμού...

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ο μακαρίτης Παπαδιαμάντης έ-
γραψε: "Ανθρώπους και κτήνη σώσοις
Κύριε" Μήπως είναι διαχρονικό και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε και σήμερα γιαυτά, που λέγονται ακού-γονται και γίνονται;!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η επιστολή της «μητέρας» (;) από την εφημερίδα «Εκκλησιολόγος» όπως την αναδημοσιεύει και η ιστοσελίδα της Ι.Μ.Πατρών:
«Μεγάλη χαρά νιώθουμε, όπου ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ.κ. Χρυσόστομος, μέσα στην πληθώρα των πολλών ενασχολήσεων, των οποίων έχει με την διαποίμανση της μεγάλης Μητροπόλεως Πατρών, βρίσκει χρόνο, για να επισκεφθεί την κατασκήνωση της Άγκυρας. Μεγάλη η ευλογία της επισκέψεώς Του, τα παιδία μας έλαβαν τις αρχιερατικές Του ευχές. Είμαι σίγουρη ότι πολύ ωφελήθηκαν από το γλυκύ του προσώπου Του. Και όσα τους είπε μακάρι να χαραχθούν στις τρυφερές καρδιές στους και να βλαστίσουν και να καρποφορήσουν. Το παιδί μου, μου μίλησε με πολύ ενθουσιασμό που είδε τον δεσπότη μας στην κατασκήνωση και δείπνησε μαζί τους το βράδυ. Τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον σεβασμιότατο, και μόνο η παρουσία του άξιζε που το παιδί μου πήγε στην κατασκήνωση. Μου είπε πως τέτοια ομιλία με βάθος και απλότητα για πρώτη φορά απόλαυσε από κληρικό και χάρηκε. Μακάρι όλοι ο κληρικοί μας να έχουν ως πρότυπο στις ομιλίες τους τον καλό μας δεσπότη.»

Ανώνυμος είπε...

Και πως γίνεται κανείς άθεος διαβάζοντας τη συγκεκριμένη επιστολή και μάλιστα και δικαιολογημένος;
Ας με διαφωτίσει ο συγγραφέας του σχολίου.

Ανώνυμος είπε...

Απλούστατα, διότι διαπιστώνεις ότι πρωταρχικός στόχος του δημοσιεύσαντος την επιστολή(όχι της συντάκτριας) αλλά και των websitemasters είναι να ικανοποιηθεί ακόμα μιά φορά όποιος βρίσκει χρόνο-λόγω πληθώρας πολλών ενασχολήσεων- να κάνει επισκέψεις.....

panagiotisandriopoulos είπε...

Ανώνυμε 1:45,

Είμαι φυσικά απόλυτος ενάντια στη θρησκεία που συντηρεί τη βλακεία και την αηδή κολακεία με τέτοια "δημοσιεύματα" που κάθε στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος απορρίπτει με αποτροπιασμό. Φαντάζεστε να γραφόταν κάτι ανάλογο για τον Ιησού Χριστό;

Related Posts with Thumbnails