Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

"...έθου τόξον χαλκούν τους βραχίονάς μου..."


- Ο φίλος του ιστολογίου none θέλει «Παντάνασσα», όπως μας έγραψε σε σχετικό… αγωνιώδες μήνυμά του. Προφανώς εννοεί φωτορεπορτάζ από το εν παράγκα πανηγύρι της Παντανάσσης. Όμως προετοιμάζοντες τις εν Ιταλία συναυλίες μας με την Ε.Β.Χ, απεδημήσαμεν εν πρωτευούση, μακράν της τσαντιροκαταστάσεως.
Άλλος φίλος του ιστολογίου, όμως, μας έστειλε μια και μόνη φωτό από το …προαύλιο πάρκινγκ του λυομένου «ναού», την οποία και δημοσιεύουμε.
Έμαθα, πάλι από φίλους της Ιδιωτικής Οδού, που ξέρουν την αντίθεσή μου στην όλη μεθόδευση, ότι επικρατούσε μεγάλη ακαταστασία και ασχήμια (μπάζα και τα τοιαύτα), η οποία μάλιστα, μαζί με το ανοιχτό (άνευ παραθύρων) λυόμενο, φυλάσσεται από σεκιούριτι!
Έκανα την ευχή η Παντάνασσα να μας λυτρώσει από τα χειρότερα, αν υπάρχουν χειρότερα απ’ αυτά…

- Εμφανίζονται κάτι στήλες, «εκκλησιαστικών ειδήσεων» σε κάτι ανθυποεφημερίδες, με τίτλους όπως «Κωδωνοκρουσίες», μιμούμεναι, τώρα και πίσω (!), το αλήστου μνήμης «Σήμαντρο»!
Μου εστάλη, λοιπόν, η ακόλουθος είδηση, βαρυσήμαντος ομολογουμένως:
«Τριάμισι χρόνια βρίσκεται στον Μητροπολιτικό θώκο της τοπικής μας Εκκλησίας ο κ. Χρυσόστομος. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Σεπτός Ποιμενάρχης δεν έχει κάνει χρήση της αδείας του, ενώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Ι.Μ. Πατρών, έχει αραιώσει και τις επισκέψεις του στην γενέτειρά του πατρίδα, το Λουκά Τριπόλεως».
Νομίζω δεν χρειάζεται να σας πω τον «συντάκτη». Κάθεται αναπαυτικά στο στασίδι του και γράφει αυτά τα απολαυστικά, αρκούντως ικανά προς θυμηδίαν και γέλωτα. Μητρόπολις Πατρών 2Ιος αιών!!!…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξεκολλα βρε Παναγιωτη με τη παραγκα! ασε να δουμε τι θα γινει στο τελος!

panagiotisandriopoulos είπε...

Άκουσε ανώνυμε,

Δεν είμαι εγώ ο κολλημένος με την παράγκα. Άλλοι είναι, εξ ου και οφφικιούχοι!
Το 'χω ξαναπεί. Μια ιστορία της πόλης καταγράφω. Δυστυχώς μια ιστορία ασχήμιας.

Θα 'ρθει καιρός που η Παντάνασσα θα εκδικηθεί...

Ανώνυμος είπε...

καλα αυτη η πολη δεν εχει τιποτα καλο για εσενα; εδω ο κοσμος καιγεται με τη μονη Βατοπεδιου και τα οικοπεδα! στις παραγκες θα καθισουμε ;

panagiotisandriopoulos είπε...

Αυτή η πόλη και αυτή η Μητρόπολη ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Αγία Ζώνη από τη Μονή Βατοπαιδίου στις 26 Νοεμβρίου.
Πώς σου φαίνεται αυτό εσένα;

Ανώνυμος είπε...

απο τη στιγμη που ο Παναγιωτατος Οικουμενικός Πατριάρχης διδει την ευλογία του η δικη μου γνωμη περισσεύει! δεν το βλεπω κακο. Δεν θα φερει κανενα οικοπεδο!

Ανώνυμος είπε...

Ποια "Αγία Ζώνη" και πράσινα άλογα; Εκείνη την χρυσοποίκιλτη ζώνη που υποτίθεται ότι φόραγε μια χωριατοπούλα από την Παλαιστίνη;;;; Έλεος!!!! Για κάνετε ένα τεστάκι χρονολόγησης και θα δείτε -ω του θαύματος- πως ανάγεται σε πολύ μεταγενέστερους χρόνους. Πέρασε η εποχή των "αχειροποίητων", "ιπταμένων", "περιπατουσών" και εχουσών επιδόσεις στην ... κολύμβηση εικόνων και λοιπών αντικειμένων. Ναι, ξέρω, τώρα έχουμε και κάτι μήλα που αφήνουν έγκυες τις έχουσες πρόβλημα στειρότητος ... η ιερά παράδοση συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Εις τον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό αιδεσιμότατο Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, εφημέριο ιερού Ναού Παντανάσσης Πατρών εύχομαι από καρδίας το ΑΞΙΟΣ!!!!! Από ότι βλέπω καλά κρατεί «η πρώην εφήμερη εξουσία» ο π. Κωνσταντίνος είναι επίλεκτο μέλος της παρέας του Νικοδήμου Σιδέρη. Είναι γνωστό ότι ο π. Κωνσταντίνος μετατέθηκε από την Αγία Τριάδα Πατρών στην Παντάνασσα λόγω των σχέσεών του με την «επάρατο» «εφήμερη εξουσία» λίγο μετά από την εκπαραθύρωση του πρώην πρωτοσύγκελου και νυν σχολάρχη. Αυτή την εκλεκτή παρέα όχι μόνο κράτησε ο Σεβασμιώτατος Χρυσόστομος αλλά καθώς διαπιστώνω την αναβαθμίζει. Εφόσον επιβραβεύει τα στελέχη του Σεβασμιότατου Νικόδημου νομίζω ότι επαινεί και την ένδοξο περίοδο του προκατόχου του, ως εκ τούτου ας σταματήσουν οι ψίθυροι από κάποιους εναντίον της περιόδου Βαλληνδρά.

Ανώνυμος είπε...

Η Παντάνασσα ειναι μεγάλη ενορία. Δεν εχει σχέση με αυτη της Ευαγγελιστρίας που εξυπηρετήθηκε σε άλλους ναούς. Μηπως η "παράγκα" οπως την αποκαλείτε λυσει κάποια προβλήματα των ενοριτών για το μεγάλο χρονικό διάστημα της αποκατάστασης του Ναού; Λαθος η διμονοποίηση των πάντων. Και ακόμα μεγαλύτερο λάθος να εμπλέκονται Πατριάρχες, μοναστήρια και κειμίλια με αυτή την υπόθεση. Αυτά χρειάζονται άλλο σχολιασμό. Στο τέλος βρίσκει καθένας ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα του. (σχόλιο 10/9 9:57)

panagiotisandriopoulos είπε...

Aνώνυμε 5:28πμ

Τι τα θες τι τα γυρεύεις... Και ο νυν "σχολάρχης" συσχηματίστηκε ένεκα αποσπάσεων και δη διπλών! Τώρα μάλλον θα είναι μονή η απόσπαση.
Και διηγώντας τα να κλαις...

Ανώνυμος είπε...

ποιος σχολαρχης βρε Παναγιωτη;

Related Posts with Thumbnails