Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΚ ΤΗΣ ΦΑΡΕΤΡΑΣ


- Ο Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέγεται τέλος πάντων, έδωσε συνέντευξη τύπου για το θέμα που έχει ξεσπάσει με τη Μονή Βατοπαιδίου. Περιμένω, καθότι δύσπιστος, να δω αν τελικά θα επιμείνει ο ΣΥΝ ή θα εγκαταλείψει κάποια στιγμή την υπόθεση που τώρα με σφοδρότητα καταγγέλλει.

Αυτές τις μέρες είδα και άκουσα, επίσης, τον Αχαιό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Τσούκαλη, λάβρο εναντίον της Μονής Βατοπαιδίου. Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα ψελλίσει κάτι ο βουλευτής για την σχεδιαζόμενη μεταφορά της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου από το Βατοπαίδι στην Πάτρα τον ερχόμενο Νοέμβριο, στο πλαίσιο των "Πρωτοκλητείων". Σε λιγότερο από δύο χρόνια, δύο κειμήλια από το Βατοπαίδι (η κάρα του ιερού Χρυσοστόμου και η Αγία Ζώνη) έρχονται στην Πάτρα τη ...θεϊκή εμπνεύσει του Μητροπολίτου μας.

- Απ' ότι μαθαίνω, από πηγή ου την τυχούσα, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την γιουχαϊζόμενη και επευφημούμενη εν ταυτώ Μήδεια κατά Βασίλιεφ, θα "μπει πολύ μέσα", ήτοι θα πέσει τραγικά έξω από τον προϋπολογισμό και το τελικό χρέος θα είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ακούγονται φωνές για ματαίωση της περιοδείας, που κοστίζει μόνο και δεν αποδίδει. Μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Θα μάθουμε όμως ποτέ τα οικονομικά δεδομένα του εγχειρήματος που είναι τελικά πολυδάπανο, μάλλον αναίτια;...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθουν οι Βατοπαιδινοί, γιατί είναι και καράπληκτοι! Δεν τους χωνεύω! Ηλλοίωσαν την αγιορείτικη ψαλτική παράδοση... Αλλ' η Πάτρα τι σου φταίγει; Έτερον εκάτερον!

Ανώνυμος είπε...

H μονή Βατοπεδίου έχει βγάλει στο σφυρί τα ιερά και τα όσια.
Στη Φωκίδα ο πολύς Μουλατσιώτης κατε
ξευτελίζει συστηματικά και ανενδοία
στα την Εκκλησία και τον μοναχισμό,με
τις επευφημίες του πλήθους,ενω οι ντό
πιοι ούτε να τον ακούσουν δεν θέλουν
αφου την πάτησαν με την εμπιστοσύνη
που του έδειξαν.Μαφία σχέτη ο μέγας α
ντι-χριστολόγος!!!!
Το "πλήρωμα"της Εκκλησίας ικανοποιεί
ται σε μια θρησκευτική-ευσεβιστική συναισθηματικότητα,ενω η ποιμαίνου
σα Εκκλησία περι άλλων μεριμνά και τυρβάζει.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΩΣ ΔΟΚΙΜΟΝ; ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ Ή ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ; ΠΑΝΤΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΟΛΟΝΕΝ ΚΑΙ ΣΥΣΦΙΓΓΟΝΤΑΙ ΕΤΙ ΚΑΙ ΕΤΙ... ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΑΣ ΤΕΣΣΑΡΑ ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΤΕΛΕΣΑΝ ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ...

Ανώνυμος είπε...

αιωνία η μνήμη όλων μας! πώς έπεσε το ηλεκόπτερο; μάθαμε και καλά; σίγουρα;
για το ορθογραφικό νομίζω δεν έχει σημασία αφού λέγεται πια μονή Βαλτοπαιδίου!
για τις σχέσεις Πατρών και μονής ούτε κατά διάνοιαν, ο εφραίμ ούτε τον βλέπει τον Πατρών. νομίζω πως τους έφεραν κοντά μικροσυμφέροντα του εφραίμ.
και πάλι αιωνία η μνήμη η/υμών

panagiotisandriopoulos είπε...

Τί έχετε πάθει αγαπητέ ανώνυμε 2/9 1:45!
Βλέπετε και στον ύπνο σας τον Σίμωνα Καρά! Πρέπει να προβληματιστείτε επ' αυτού, γιατί φαίνεται πως πάσχετε πλέον από...σύνδρομο καταδίωξης! Η εργασία του Καρά σάς καταδιώκει πάσας τας ημέρας της ζωής σας.
Φαίνεται επίσης ότι έχετε κάποια, επιδερμική μάλλον, σχέση με τη μουσική μας, διότι αλλιώς θα γνωρίζατε και θα εκτιμούσατε την σπουδαία εργασία των Βατοπαιδινών στον περίφημο εξηγητή και μελοποιό του 19ου αι. Ματθαίο Βατοπαιδινό. Αλλά τι σας λέω τώρα; Εσείς τον Καρά ονειρεύεστε!
Αν με την Αγία Ζώνη έρθουν στην Πάτρα και ψάλουν οι "Καράπληκτοι" Βατοπαιδινοί μοναχοί, σας βλέπω στο νοσοκομείο!...

Related Posts with Thumbnails