Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΡΟΜΑΙΟΣ 27 - ΒΑΒΕΛ!

Μου... σφύριξε φίλος της Ιδιωτικής Οδού το θέμα κι εγώ το ...'πιασα!
Παρακολουθήστε, φίλοι μου, σχιζοφρένεια!
Στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Πατρών αναδημοσιεύεται άρθρο του Αλεκολόγου, για την τίμια Κάρα του Πρωτοκλήτου Ανδρέα στην Πάτρα.
Τί κάνει η Μητρόπολις Πατρών; Αναδημοσιεύει τον εαυτό της και δεν το ξέρει!
Ο Αλεκολόγος πήρε αυτούσιο ένα κείμενο που είχα γράψει όταν ήμουν υπεύθυνος της ιστοσελίδας, με τίτλο Η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Το κείμενο υπάρχει, φυσικά, ακόμα στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως, στο αφιέρωμα για την Επανακομιδή της Κάρας που είχα τότε επιμεληθεί. Εκεί υπάρχει κι ένα πρωτότυπο κείμενο του θεολόγου Παναγιώτη Μαρτίνη που είχε γράψει τότε (τα όσα προηγήθηκαν της επανακομιδής), κατόπιν αιτήσεώς μου.
Κι ακόμη, στις Νέες Προσθήκες της ιστοσελίδας της Μητροπόλεως ο "υπεύθυνος" βάζει το μικρό αφιέρωμα στον Απόστολο Ανδρέα που είχα ετοιμάσει για την ημέρα της μνήμης του κι όχι το ειδικό αφιέρωμα στην Κάρα, που γιορτάσαμε σήμερα.
Γενικώς, Βαβέλ στην Ευμήλου!
Πάντως ο Αλέκος ξέρει να κλέβει... Το 'χει ξανακάνει...
Και για να μην υπάρχει αμφιβολία προσέξτε την λεπτομέρεια: Ο Αλέκος αναδημοσιεύει αυτούσιο το τότε κείμενό μου κι έτσι του ξεφεύγει το... σήμερα. Έγραφα: "Ολόκληρο το χρονικό της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα, έγραψε ο τότε Αρχιμ. Νικόδημος Βαλληνδράς (ο νυν Μητροπολίτης Πατρών)..."
Ε, δεν πιστεύω ότι παραβλέπει τον νυν και μόνο ...προστάτη του ο Αλέκος. Θα ήτο και αχαριστία!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έκανα μια αναζήτηση στο Google να μάθω την επανακομιδή της αγ.κάρας του πολιούχου μας, και πέφτω εδώ;;

Δεν σας ξέρω και προφανώς δεν με ξέρετε... Μου κάνει εντύπωσο η κακία που βγάζετε για τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο...

Αν δε σέβεστε τον ίδιο σας τον εαυτό αλλά ούτε και τον Αρχιερέα του Χριστού, παρακαλά τουλάχιστον σεβαστείτε και ντραπείτε τον ίδιο τον Άγιο Ανδρέας!

Με εκτίμηση,

Ο εξερευνητής

Ανώνυμος είπε...

εξερευνητέ! άσ τα εσύ αυτά, "πίστευε και μη ερεύνα" ή όπως το λέει και ο Μέγας Πανούσης "Πο-στευε και μη ερεύνα".
Παναγιώτη ωραίο ψάρι έπιασες, αυτοί ζουν ο Θεός ξέρει που. η γάτα θυμάται που χέ---αι και αυτοί ούτε πώς λέγονται

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αγαπητέ,
Το blogs του Παναγιώτη, θέλω να πιστεύω ότι δεν «κτυπά» τον Δεσπότη, αλλά όσους υπηρετούν τον Δεσπότη. Βλέπε τα κόμματα, Ρουσσόπουλους, Βουλγαράκιδες, Αθανασόπουλος κ.λ.π., όλοι λέρες αποδεικνύονται, κι ο Καραμανλής, σωστός κυβερνήτης. Απλώς δεν μπορεί ή δε θέλει ή δεν είναι καιρός ακόμα να τους ξαποστείλει…. «τους συνεργάτες». Έτσι είναι και μια Μητρόπολη, ένας οργανισμός, ένα ΝΠΔΔ, μη σου φαίνονται παράξενα τα όσα λοιπόν γράφει ο Παναγιώτης.
Γνωρίζει κι αυτός τις δυνάμεις του, ξέρει ότι δεν μπορεί να είναι Μητροπολίτης, να είναι κάτι παραπάνω από κάτι άλλους. Δεν μπορούμε όμως να μη του αναγνωρίσουμε, τη πολύ καλή γνώση μουσικής παιδείας, «έξυπνα» λογοπαίγνια, ένα πολύ καλό εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης. Τώρα ποιον αντιπολιτεύεται μόνο αυτός το ξέρει!!!
Αλλά δε θα πρέπει να μη του βγάζουμε και το καπέλο, σε αρκετά σημεία που σχολιάζει με επιτυχία, έχει και δίκαιο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ! ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΝΑΣΥΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΟΡΤΗΣ! ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑΝΤΑΛΛΩΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ!
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΝ ΟΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙΣΑ ΒΑΒΕΛΟΣΥΓΧΥΣΗ....... Ο ΛΥΧΝΟΣ ΠΡΟΕΒΑΛΛΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ(ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΦΥΣΙΚΑ...) ΤΟΥ Π.ΜΑΡΤΙΝΗ, ΔΡΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΟΦΦΙΚΙΑΛΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝ ΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ [Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΤΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ-ΕΚ ΧΑΛΚΗΣ- ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΩΝΗ, ΝΥΝ ΕΚΛΕΕΣΤΑΤΩΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟΥΝΤΟΣ ΤΗΝ ΥΠ' ΟΥΡΑΝΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ]. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΑΛΛΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ! Ο ΑΛΕΚΟΛΟΓΟΣ ΒΕΒΑΙΑ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑΡΟΝ..." ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ) ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΟΓΙΜΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΙ ΧΩΡΟ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ......ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ....!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

που πήγε ο "πατρινός" εξερευνητής...;

Ανώνυμος είπε...

Είστε Θεολόγος νομίζω και πρέπει να σέβεστε ότι έχει σχέση με το Χριστιανισμό.Ο Επίσκοπος είναι εις τόπον και τύπον Χριστού και στο κάτω κάτω αυτός είναι αν σας αρέσει.Αν δεν σας αρέσει τουλάχιστον μην το εκφράζετε δημοσίως,γιατί υποτίθεται είστε και Θεολόγος και Ιεροψάλτης.

Related Posts with Thumbnails