Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ!


Βούιξε το σύμπαν χτες με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Κίνα. Είχα την ευκαιρία να δω ένα μέρος της παρέλασης των αποστολών στο στάδιο, και να τι σκεφτόμουν.
Πρώτα απ’ όλα θα 'πρεπε να προσπαθήσουν τα μέλη της Δ.Ο.Ε, να είναι πιο συνεπείς στα ιδεώδη αυτών των αγώνων, τα οποία υποτίθεται πως πρεσβεύουν. Με άλλα λόγια, να μην επέτρεπαν σε χώρες που αποδοκιμάζουν στην πράξη την ειρήνη να συμμετάσχουν. Και ο κατάλογος τότε θα περιλάμβανε πλήθος χωρών όπως Η.Π.Α, Ισραήλ, Τουρκία, Γεωργία, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, η ίδια η Κίνα κλπ, κλπ... Δεν ξέρω, ίσως να μην είχαμε έτσι Ολυμπιακούς αγώνες.
Δεύτερον, κατά την είσοδο των αποστολών παρατηρείται μια ποικιλία χρωμάτων, που δεν ταιριάζουν με το γεγονός. Λίγες αποστολές μπήκαν με τα αθλητικά ρούχα. Άλλες με τα παραδοσιακά ή με τα ρούχα των διακοπών, ή με ό,τι τους σχεδίασε η μοδίστρα της γειτονιάς. Εν γένει, η τελετή μού θύμιζε πιο πολύ πατρινό καρναβάλι παρά έναρξη Ολυμπιακών αγώνων.
Τρίτον, μας έχουν φάει κυριολεκτικά με το θέμα του περιβάλλοντος. Και τελικά φάνηκαν ως «οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες», ή μάλλον κατάπιαν και τα δύο με τα πυροτεχνήματα που άναψαν. Κάποια πράγματα όπως ξυπνάνε μέσα μας ξαφνικά, ξανακοιμούνται ξαφνικά. Αντίο περιβάλλον, τα λέμε πάλι σε τέσσερα χρόνια.
Αντίο Ολυμπιακά ιδεώδη!!!

Προμηθεύς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails