Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ την ερχόμενη Παρασκευή θα αφιχθεί στο νησί του Αγίου Διονυσίου, στη Ζάκυνθο, προκειμένου να προεξάρχει της πανηγύρεως του Αγίου.
Είναι γνωστό ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συνδέεται με πολυετή φιλία με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος και τον προσκάλεσε για την πανήγυρι του Αγίου Διονυσίου, στην οποία συμμετείχε επί σειρά ετών ως Μητροπολίτης Πάφου.
Την Παρασκευή 22 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο «Διονύσιος Σολωμός» της Ζακύνθου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου θα φτάσει με ιδιωτικό αεροσκάφος, ερχόμενος από το Πεκίνο όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή, απόδοση τιμών και κατευθείαν μετάβαση στον Άγιο, όπου θα τελεσθεί πανηγυρική Δοξολογία, η οποία θα επισφραγιστεί με τις καθιερωμένες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις.

Το Σάββατο 23 Αυγούστου το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Δήμαρχο και τον Νομάρχη Ζακύνθου και το απόγευμα στις 7 θα γίνει η επίσημη κάθοδός του από το αρχονταρίκι στο Καθολικό της Μονής, όπου θα λάβει χώρα η περιφορά του ιερού λειψάνου του Αγίου. Θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου.
Την Κυριακή το πρωί πανηγυρικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου και συλλειτουργούντων 35 αρχιερέων, Μητροπολιτών και Επισκόπων, από πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες. Το απόγευμα στις 7.30 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγάλη λιτανεία του Αγίου στο κέντρο της πόλεως, η οποία θα καταλήξει στα προπύλαια του ναού του Αγίου. Εκεί θα απευθύνει προσλαλιά ο οικείος ποιμενάρχης Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και θα ακολουθήσει λόγος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.
Την Δευτέρα 25 Αυγούστου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος θα επισκεφθεί στην Ηλεία πληγείσες περιοχές από τις περσινές πυρκαγιές και τους φετινούς σεισμούς και θα θεμελιώσει Βρεφονηπιακό Σταθμό, ο οποίος θα ανεγερθεί με δαπάνη της Εκκλησίας της Κύπρου. Επίσης, η Εκκλησία της Κύπρου έχει αναλάβει τα έξοδα για την επανακατασκευή του ιερού ναού της Αγίας Κυριακής.
Έχοντας την τιμή να ορισθώ υπεύθυνος τύπου της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Ζάκυνθο, οι ενδιαφερόμενοι για το θέμα αναγνώστες της Ιδιωτικής Οδού, θα έχουν άμεση πληροφόρηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ!

Related Posts with Thumbnails