Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ

Τί μεγαλοστομίες Θεέ μου!!!
Διαβάζω στην εφημερίδα Η ΗΜΕΡΑ δηλώσεις του συμπαθεστάτου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων κ. Νίκου Τζανάκου, σχετικά με τον Ἀγιο Ανδρέα ως "απαρχή ανάπτυξης" της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής κ.λ.π. ανέφικτα και χιλιοειπωμένα. Πότε, επιτέλους θα γίνει αυτή η "απαρχή";
Θα σας πω εγώ. ΠΟΤΕ!
Ανατρέξτε στις τοπικές εφημερίδες των περασμένων ετών. Θα δείτε λόγια, λόγια παχιά, λόγια αφράτα "παραγόντων", μεγαλοσχημόνων ρασοφόρων και λοιπών "ειδημόνων", περί ''θρησκευτικού τουρισμού", περί αναπτύξεως κ.λ.π.
Λόγια, λόγια, λόγια, χωρίς κανένα απολύτως πρακτικό αντίκρισμα μέχρι σήμερα.

Και ενώ είμαστε σ' αυτό το χάλι, στο σημείο μηδέν ουσιαστικά, έρχεται σήμερα ο κ. Τζανάκος να μας πει το εξωπραγματικό:"Νομίζω ότι στην Πάτρα μπορούμε να κάνουμε ό,τι έχει γίνει με τον Άγιο Πέτρο στη Ρώμη"!
Αγαπητέ μου Πρόεδρε πού ζείτε; Συνειδητοποιείτε τί λέτε; Ούτε μέχρι συντελείας των αιώνων δεν μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο.
Άλλωστε στην Πάτρα είμαστε... λογάδες. Όπου αλλού οι άνθρωποι κάνουν και κάτι πράξη.
Εδώ η πόλη της απραξίας και του τέλματος. Οπότε όχι Ἁγιο Πέτρο της Ρώμης, αλλά ούτε τους ...Παπαροκάδες δεν μπορούμε να φτάσουμε σε "θρησκευτικό τουρισμό''.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ.Ανδρέας :

"Και κάτι ακόμη: Διαφωνώ ριζικά με τις συμπροσευχές και τα τολμηρά ανοίγματα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου προς τους ετεροδόξους και δη προς τους παπικούς. Σέβομαι βαθύτατα τον Οικουμενικό Θρόνο και αγαπώ ειλικρινά τον Πατριάρχη μας. Γνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει το Φανάρι στην Βασιλίδα των Πόλεων. Όμως, επαναλαμβάνω, ότι δεν συμφωνώ με την πρακτική των συμπροσευχών."

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στον πρόεδρο κ. Τζανάκο για τα μηνύματα αισιοδοξίας της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην παγκοσμίου προβολής εφημερίδα Η ΗΜΕΡΑ.
Η Πάτρα μας μπορεί, και πρέπει να ξεπεράσει τον Άγιο Πέτρο Ρώμης. Μπορεί, γιατί έχει ΗΓΕΤΕΣ μεγάλου βεληνεκούς. Το απέδειξε ως ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ. Να!! τώρα ο κ. Δήμαρχος είναι στο ΠΕΚΙΝΟ και παίρνει ιδέες.
Φαντάζομαι τον Μητροπολίτη μας Χρυσόστομο να εκφωνεί τα πύρινα λαλίστατα κηρύγματα του από το παράθυρο της Αρχιεπισκοπής Πατρών, ως ο Ποντίφικας προς την Πόλη και τον Κόσμο.
Πρέπει να αρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις για παραχώρηση Ελβετικής Φρουράς, η οποία θα αποδίδει τιμές στον Ναό.
Προτείνω η επίσημη ανακοίνωση για την ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ του Αγίου Ανδρέα να γίνει το Σεπτέμβριο στις εορτές επαναφοράς της τιμίας Κάρας του Αγίου κατά τον εξής τρόπο:
Ο πολυσέβαστος π. Νικόλαος επιβιβαζόμενος στην ιχθυόσκαλα προς τον λιμενοβραχίονα της Αγίου Νικολάου ως προπομπός, να κάνει ανακοίνωση στον ΛΥΧΝΟ. Ευθείς να αρχίσει μαζί με τους συμπορευόμενους δύστυχους κληρικούς να ρίχνουν «μπουκάλια» στην θάλασσα, με μήνυμα σε όλες της γλώσσες της Μεσογείου, ώστε να γίνει ανέξοδα και θαυματουργικά η διαφήμιση, και να αρχίσει η συρροή του κόσμου.
Από την προβλήτα Τριών Συμμάχων ο πολύγλωσσος Μητροπολίτης μας να ανακηρύξει τον Ναό του Αγίου Ανδρέα σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Προσκύνημα. Και να καλέσει τον χριστιανικό και μη λαό να αρχίσει να κατακλύζει την Πάτρα, τον παράδεισο του θρησκευτικού τουρισμού της Ευρώπης.
Ναι, είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεπεράσει η Πάτρα μας και τον Άγιο Πέτρο, και την Παναγία της Λούρδης, και την Παναγία των Παρισίων.
Κατ΄ αυτό τον τρόπο θα νιώσει ευχάριστα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διότι θα έλθει στην Πάτρα ως επίσημος προσκεκλημένος Μητροπόλεως και Δήμου, και θα αισθανθεί το μεγαλείο της Ρώμης στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ Πάτρα μας, την Πάτρα του Πρωτοκλήτου.
Εμπρός όλοι μαζί για την ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Δεν είμαι οραματιστής είμαι ένας απλός πιστός που πιστεύω στα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΙΟΣ ΔΡΥΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ....ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.... ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΝ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΙΝ ΟΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΚΑΙΡΙΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΚΑΝΘΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

Σέβομαι αγαπώ και εκτιμώ τον άγιο Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα, όμως όταν δεν προβαίνει σε δηλώσεις σκληρές είναι ποιο καλά για τον ίδιο. Υπενθυμίζω το πώς έκαψε με την αληθινή αλλά σκληρή, και μη εφικτή εισήγησή του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, επί Χριστοδούλου τον Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημο, και τον Φαναριοφερσάλων Κωνσταντίνο.
Αν δεν «συμφωνεί» με την στάση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου δύο είναι οι δρόμοι. 1ος Να τον καταγγείλει στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου εγγράφως και 2ον Το ίδιο να πράξει στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση και δεν του αξίζει ένας τέτοιος ρόλος του μητροπολίτου Ανδρέα.
Αριμαθαίος

Ανώνυμος είπε...

Και να απαντήσει σε κάτι ακόμη ο σεβ.
Κονίτσης:τί είναι ακριβώς συμπροσευχή
και πως την κατανοεί η Εκκλ.παράδοση,
γιατί απάντηση της προκοπής δεν έχω λάβει απο κανένα.Περιμένω επίσης ο σεβ.
Κονίτσης ή να παραιτηθή ή να καταγγεί
λει τον Πατριάρχη επι αιρέσει,διαφορε
τικά θα μείνουν τα παχιά λόγια που απλώς θα τον εκθέτουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ειχα δει αυτο το θεμα. Μηπως χρειάζεται ψυχιατρο ο Τζανακος και οι συν αυτω; γιατι αν περιμένουν να γίνει η Πάτρα ...Ρωμη με δαύτους τοτε τι να πει κανείς!...Ξεχνάνε οτι ...κυβερνανε (ταλαιπωρούνε ) την πόλη 18 χρόνια; Τι εχουν κανει σοβαρό; γιατι και αυτό το δημοτικό συμβούλιο ειναι φτιαγμένο με παλιά υλικά (βλέπε ολους τους απίθανους και πάλι μέσα)

Related Posts with Thumbnails