Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Ο ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Η επίσκεψη του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου στο Φανάρι, προκειμένου να προσκαλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί επισήμως την Πάτρα στις αρχές Νοεμβρίου, είναι αναμφισβήτητα ιστορική!
Για πρώτη φορά Μητροπολίτης Πατρών καλεί επισήμως τον Πατριάρχη, μεταβαίνοντας προς τούτο στην έδρα του στο Φανάρι.
Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χθες Κυριακή 17 Αυγούστου, συμπροσευχήθηκε από του Ιερού Βήματος μετά του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και των Μητροπολιτών Θεοδωρουπόλεως κ. Γερμανού και Προικονήσου κ. Ιωσήφ, κατά την Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.
Εν συνεχεία εγένετο δεκτός εις ακρόασιν υπό του Πατριάρχου. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου:
Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, εδέξατο εις ακρόασιν:
Τον Σεβ. Μητροπολίτην Πατρών κ. Χρυσόστομον, συνοδευόμενον υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Νικολάου Σκιαδαρέση, και των Εντιμ. κ. κ. Νικολάου Τζανάκου, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καί Σπυρίδωνος Θεοδωροπούλου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, προς προετοιμασίαν της προγραμματιζομένης κατά μήνα Νοέμβριον επισκέψεως Αυτού εις Πάτρας.


Το εσπέρας της Κυριακής ο Μητροπολίτης Πατρών παρεκάθησε σε γεύμα στο ξενοδοχείο Four Seasons, το οποίο παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος για τη συμπλήρωση εννέα ετών από της εκλογής και καταστάσεώς του στην μεγάλη αυτή Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου. Την τράπεζα ευλόγησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και σ’ αυτήν παρεκάθησαν επίσης οι Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος, Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, Προικονήσου κ. Ιωσήφ και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Στοβίου κ. Ναούμ.
Εν αναμονή, λοιπόν, της επισκέψεως του Πατριάρχου του Γένους στην Πάτρα, την 4η Νοεμβρίου, με αφορμή τα 100 χρόνια από την θεμελίωση του νέου ναού του Πολιούχου μας Αποστόλου Ανδρέου, κοινού πάτρωνος Κωνσταντινουπόλεως και Πατρών.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς τα κατάφερες Παναγιώτη; Πάλι πρόλαβες.
Σήμερα έβγαλε δελτίο τύπου η Μητρόπολη Πατρών για την επίσκεψη στο Φανάρι.
Και λέει την επίσκεψη "ιστορική" που το 'γραψες από χθες.
Μήπως ήσουνα στην Πόλη και μας το 'κρυβες;

Ανώνυμος είπε...

Ε!!! ΜΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ.....ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΥ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΦΑΧ Η ΕΝΑ ΕΜΑΙΛ.....ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΔΙΟΤΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ!

Ανώνυμος είπε...

Στην Πάτρα δεν είναι λίγοι οι αντιπατριαρχικοί. Εκτός των γνωστών, Κυρίλλου, Νικόδημου Πετρόπουλου κ.α., είναι και ο π. Συμεών Χατζής.
Εσύ Παναγιώτη λες δεξιά κι αριστερά ότι σου μιλούσε εναντίον του Πατριάρχη ο π. Συμεών. Αλλά έχει διαδοθεί πιά.

Ανώνυμος είπε...

Μέλι έσταζε σήμερα στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" το στόμα του ως άνω εκπροσώπου τύπου για το Σεπτό Πρόσωπο του Πατριάρχου! Οικουμενικό τον ανέβαζε, Οικουμενικό τον κατέβαζε και πάλιν και πολλάκις και κατά συρροήν! Δεν διευκρίνησε βεβαίως ποία ύπήρξε η έποψίς του κατά τα έτη 2003/4 όταν ως γνωστόν τα κυριαρχικά δικαιώματα του Οικουμενικού -διότι είναι Οικουμενικός ο Θρόνος και Ο επ' αυτού ως εν ικριώματι καθήμενος και άνευ της αδείας του εν λόγω κυρίου...- Θρόνου εν Βορείω Ελλάδι και Αιγαίω πελάγει έτυχον αμφισβητήσεως, ου της τυχούσης αλλά πολλής και επαισχύντου, υπ' ανθρώπων λιθολευστησάντων την Ιστορίαν και κινησάντων την πτέρναν κατά του ευεργέτου και επεσεισάντων την αναληθή έναντι των Ιερών Κανόνων ισχύν των πολιτειακών θεσπισμάτων επί σκοπώ της υφαρπαγής, ως οι κλέπται εν νυκτί, των κανονικών και απαραγράπτων δικαίων του Οικουμενικού Θρόνου επι των ως ελέχθη περιοχών του Ελλαδικού κράτους. Προφανώς οι απόψεις του εν λόγω κυρίου... πάντοτε διακρίνονται απο ρευστότητα ανάλογον του πνέοντος κατά συγκυρίαν Εκκλησιαστικού ανέμου ως απεδείχθη και από την σιωπήν του κατά την λεγομένην κρίσιν των ταυτοτήτων η οποία συνεδέετο μετά των πολιτικών του πεποιθήσεων.... αλλά και από την πρόσφατον σχετικώς σιωπήν του κατά την περίοδον της ασθενείας του μακαριστού Χριστοδούλου και δη ότε η "θρησκεύουσα" Πάτρα σύνολος παρεδέχετο την κυκλοφορούσαν εις τας εκκλησιαστικάς ρύμας της πόλεως απάνθρωπον και αντιεκκλησιαστικοτάτην θέσιν, ότι δήθεν, εστάλη εις αυτόν ο Άγγελος canser... διά να τον τιμωρήσει επειδή επεσκέφθη το Βατικανόν.... Έπεα, λοιπόν, πτερόεντα τα αναγραφόμενα σήμερον στην "Πελοπόννησο"!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 22/8/5.28 Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ 3 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΓ ΑΝΔΡΕΑ. ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΑΝΕΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓ ΣΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Π ΕΡΜΟΛΑΟ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ!ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΙΣΤΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ! ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΛΠ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ. ΕΣΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΧΕΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ, ΣΥΝΑΝΩΝΥΜΕ 24 Αύγουστος 2008 10:14 μμ, ΝΑΙ ΕΧΩ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ-ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ- ΤΗΝ 14η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣΤΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο Κ.Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ...ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΑΓΕΛΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΠΡΩΘΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ ΠΡΩΘΙΕΡΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ-ΠΡΟ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ- ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1987 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ....ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Μ.ΚΑΝΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΛΛΟΙ ΕΝ ΟΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΟΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΣ ΙΕΡΕΥΣ ΙΕΡΟΠΡΑΚΤΩΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ. ΕΙΣ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ Κ.Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ" ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΜΥΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝ ΕΙΔΕΙ "ΞΕΚΑΡΦΩΜΑΤΟΣ..." ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΟΧΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΓΝΟΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΟΠΩΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ...ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ.... ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΑΦΟΥ ΟΙ "ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΥΚΤΑ..." ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ... ... .... ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΥ ΠΡΩΘΙΕΡΕΩΣ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ...ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ...
ΑΝΩΝΥΜΟΣ 22 Αύγουστος 2008 5:28 μμ

Related Posts with Thumbnails