Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

ΛΟΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ


Απόψε το βράδυ, αγαπητοί φίλοι της Ιδιωτικής Οδού, στο κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» της Λευκάδας και στο πλαίσιο των Γιορτών Λόγου και Τέχνης, θα ανέβει η παράσταση Λόγος Αγγέλου, ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στη ζωή και την ποίηση του Άγγελου Σικελιανού. Κείμενα από το βιβλίο «Κατάθεση ψυχής», γνωστά και άγνωστα ποιήματα και γράμματα συνθέτουν τον κορμό της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής.
Στο ρόλο του ποιητή – Αγγέλου ο Λευκάδιος ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος, ο οποίος δούλεψε πολύ πάνω στον λόγο του Σικελιανού. Σε μια συνέντευξή του στα «Νέα της Λευκάδας» λέει: «Να μεταγγίσω την ουσία στον θεατή αυτών των νοημάτων και των συναισθημάτων προσπάθησα, τίποτε άλλο».
Συμμετέχουν: η Ευτυχία Δημητρακοπούλου (σοπράνο – φλάουτο) – με την Ευτυχία συνεργαστήκαμε θαυμάσια πέρυσι στην παρουσίαση του έργου της Εύας Πάλμερ – Σικελιανού στη Λευκάδα – η Κατερίνα Καστάνη (ηθοποιός - χορός). Η μουσική σύνθεση είναι της Άννας Στερεοπούλου, η χορογραφία της Αθηνάς Ζώτου, η ενδυματολογική επιμέλεια της Μπέττυς Λυρίτη, οι μάσκες & τα σκηνικά της Κατερίνας Μαρτίνη.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Φαλκώνης. Ο ταλαντούχος Γιάννης είναι ζωγράφος, φωτογράφος, ποιητής και σκηνοθέτης. Τον γνώρισα πέρυσι στη Λευκάδα, όταν κάναμε με το Πολύτροπον το μουσικό έργο της Εύας. Και φέτος ήρθε στην Κατούνα για την εκδήλωσή μας με αφορμή το μουσικό αρχείο του Ι. Παπαδάτου. Είναι ένας παθιασμένος Λευκαδίτης, με αγάπη πολλή για τον τόπο του και γνώση περισσή. Διαθέτει το πλουσιότερο φωτογραφικό αρχείο για την ιστορία της Λευκάδας. Είναι από τους πορευομένους την Ιδιωτική Οδό. Του εύχομαι να εκπληρώσει όλους τους ευγενείς πόθους του.
Και προσβλέπω πάντα σε μια συνεργασία μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails