Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΟΣ ΑΓΩΝ!

Μόλις πριν λίγες μέρες υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η ΄Εκθεση για την Ίμβρο και την Τένεδο, που παρουσίασε ο Ελβετός εισηγητής Andreas Gross. Στην Έκθεση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, όπως για παράδειγμα το σφράγισμα των σχολείων της ελληνικής κοινότητας του νησιού, οι δημεύσεις και απαλλοτριώσεις περιουσιών και εδαφών και άλλες μορφές αποψίλωσης του ελληνικού στοιχείου, οδήγησαν την πλειοψηφία των γηγενών κατοίκων των νησιών στην εγκατάλειψη των εστιών τους.
Η Έκθεση που τελικά υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία για σειρά παραβιάσεων και προτρέπει τις αρχές της χώρας να πάρουν τα ανάλογα μέτρα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.
Σήμερα η είδηση είναι επίσης κορυφαία.
Δικαιώθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου. Με μια απόφαση-κόλαφο για την Τουρκία, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία για τα εσωτερικά της χώρας, το δικαστήριο καταδικάζει το Τουρκικό Κράτος για την δήμευση του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, δήμευση που όπως αναφέρεται στην απόφαση, συνιστά κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος ιδιοκτησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Το Ορφανοτροφείο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ξύλινο κτίριο της Ευρώπης, ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βάσει Οθωμανικών Διαταγμάτων, που αργότερα μετατράπηκαν από το Τουρκικό Κράτος σε τίτλους ιδιοκτησίας. Την δεκαετία του 1970 ωστόσο, το Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την ακύρωση αυτών των τίτλων, με το επιχείρημα πως το Πατριαρχείο δεν αποτελούσε νομικό πρόσωπο. Η απόφαση αυτή παρόλα αυτά, ουσιαστικά ενισχύει το Πατριαρχείο, αφού αναγνωρίζει τη νομική προσωπικότητά του. Στην απόφαση (πρωτοτύπως γαλλιστί) το Πατριαρχείο ονομάζεται όπως είναι: Οικουμενικό!
Τα παραπάνω αποδεικνύουν πως χρειάζεται διαρκής, επίπονος αγώνας για τα πάντα! Τίποτα δεν χάνεται, αν εμείς δεν το προδώσουμε. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί χαμένο, ούτε για μια στιγμή. Ευτυχώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αγρυπνούν στην κυριολεξία. Το Γένος είναι εδώ! Η αριθμητική λογική δεν ευσταθεί στην περίπτωση της Ρωμιοσύνης. Ας ακούσουμε τον ποιητή της Ιδιωτικής Οδού, μπας και νιώσουμε γερά τ' "απόστιχα τα μυστικά":
Και ας μην ένιωσε ποτέ κανείς
Του μέλλοντος αρχαιολόγος
Και των επουρανίων
Πόσα δάκρυα χύθηκαν. Όμως μάταια όχι.
Επειδή τα δάκρυα είναι κι αυτά
Πατρίδα που δε χάνεται
Κει που γυαλίσαν κάποτε ύστερα η αλήθεια ήρθε.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε κ.Ανδριόπουλε,αυτή και αλλες ανάλογες προηγούμενες αποφάσεις δεν έχουν καμμία ισχύ εντός του τουρκικού κράτους.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
γι ακομα μια φορά παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας.
πόσες παρομοιες ευρωπαϊκές αποφασεις εχουν ληφθεί από δεκαετίες ήδη;
για τους αγνοουμένους της Κυπρου,για τις περιουσίες των ελληνοκυπρίων προσφυγων μεχρι και την προσφατη επιδικαση αποζημιωσης(80000ευρω έκαστος) για τις εν ψυχρω δολοφονίες των ηρωων Ισαάκ και Σολωμού;
μηπως δεν έλαβαν αποφαση ολοι μαζι οι ευρωπαιοι πρωθυπουργοί οτι η Τουρκια οφειλει να αναγνωρισει την Κυπρο για να προχωρησει η διαδικασια ενταξης της στην ΕΕ;
έκανε καποια υποχωρηση στις παγιες θεσεις του το τουρκικό κράτος;ΟΧΙ!

μηπως ΟΛΟΙ οι αμερικανοί πρόεδροι και υπουργοι εξωτερικών δε μιλουν καθε τοσο για την ανάγκη να ανοιξει η Σχολη της Χαλκης;
Ανοιξε μήπως;

επ΄του προκειμένου,στην καλυτερη των περιπτωσεων το Πατριαρχείο θα πάρει μια αποζημίωση.
στη χειρότερη το τουρκικό κρατος θα αγνοήσει πλήρως την απόφαση,ισως δε βάλει και μια φωτιά στο,ουτως η αλλως εύφλεκτο, οικημα εξαφανιζοντας αυτο το σημαντικό μνημείο από προσωπου γης.

όταν μας έχουν πάρει και τα εσώρρουχα είναι άτοπο να πανηγυρίζουμε επειδή καταστήσαμε διεκδικήσιμη μια κάλτσα.

εξάλλου και μονο το γεγονός οτι ο τουρκος δικαστης,εκπροσωπος του τουρκικού κράτους στο 7μελές Ευρωπαϊκό δικαστήριο, υπερψήφισε την απόφαση για το ορφανοτροφείο πρέπει να μας κανει λίγο καχύποπτους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ, MISHA, ΤΑ ΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ Ή ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ -ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΑΡΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ- ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΣΤΑΤΟΙ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΦΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΕΠΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΛΑΒΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΒΑΛΛΩ ΤΑ ΤΗΣ ΑΝΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ "ΣΚΗΝΗΣ" ΤΗΣ ΣΚΗΝΙΤΙΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ(1987/1989) Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ "ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ"... ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΟΧΕΥΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ "ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ"... ... ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΕΓΓΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ...ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...!!! ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ""ΠΡΟΣΩΠΟΥ"" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΠΩΣ "ΚΥΡΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΖΩΟΓΟΝΕΙ, ΚΑΤΑΓΕΙ ΕΙΣ ΑΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΙ, ΠΤΩΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ, ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΨΟΙ"!
Ο.μ.

Ανώνυμος είπε...

«μη κατακαυχώ των κλάδων· ει δε κατακαυχάσαι, ου συ την ρίζαν βαστάζεις, αλλ΄ η ρίζα σε.
ερείς ουν· εξεκλάσθησαν οι κλάδοι, ίνα εγώ εγκεντρισθώ,
καλώς· τη απιστία εξεκλάσθησαν, συ δε τη πίστει έστηκας. μη υψηλοφρόνει, αλλά φοβού·
ει γαρ ο Θεός των κατά φύσιν κλάδων ουκ εφείσατο, μη πως ουδέ σου φείσεται.
ίδε ουν χρηστότητα και αποτομίαν Θεού, επί μεν τους πεσόντας αποτομίαν, επί δε σε χρηστότητα, εάν επιμείνης τη χρηστότητι· επεί και συ εκκοπήση.»

χάθηκε η Αιγυπτιώτις Εκκλησία λόγω της εκπτωσης σε αιρεση ,οπως χαθηκαν και ολες οι αρχαιοτατες βορειοαφρικανικές εκκλησίες,όπως και οι ασιατικες αποστολικές εκκλησιες.
χαθηκε και η Ρωμη για τους ιδιους λογους,τοσο ωστε να γινει θρόνος του αντι-χρίστου.
αν συνεχισουμε με φαντασιες και ονειρώξεις περασμένων κοσμικών μεγαλείων θα συναντησουμε ,το δίχως άλλο, Αυτόν που είπε:«όλες οι εκκλησίες θα γνωρίσουν ότι, εγώ είμαι που ερευνώ νεφρά και καρδιές· και θα δώσω σε κάθε έναν σύμφωνα με τα έργα σας.»

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΑΓΑΠΗΤΕ, ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝ ΔΥΝΑΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΓΕΙΡΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΩ ΑΒΡΑΑΜ!
Ο.μ.

Ανώνυμος είπε...

o καλός Θεός μπορεί να κάνει ότι βούλεται!
και τεκνα τω Αβραάμ να εγείρει εκ λίθων και τα δένδρα,τα μη ποιουντα καρπόν, να εκκόψει και να βαλλει εις πυρ.

ειστε βεβαιος ότι το Φαναρι ανηκει στην πρωτη και όχι στην δευτερη κατηγορία;

η ροή των ιστορικών γεγονότων δειχνει την κατευθυνση .

τωρα ,αν δε θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα και να μετανοήσουμε ,μήπως και σωθούμε,ειναι άλλο ζητημα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΚΔΟΘΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ Α΄ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1987. ΕΝΑΡΓΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.
ΣΤΟ ΔΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ "αν δε θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα και να μετανοήσουμε ,μήπως και σωθούμε,ειναι άλλο ζητημα" ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ "ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ" ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΄ΣΥΝΑΞΗ΄,ΤΕΥΧ.101(ΙΑΝΟΥΑΡ.-ΜΑΡΤ.2007),ΣΕΛΙΔΑ 97-98.
Ο.μ.

Related Posts with Thumbnails