Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΣΜΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


Η ...παραφιλολογία γύρω από το Πολυχρόνιο του Σουλτάνου, που δημοσιεύσαμε προ ημερών, καλά κρατεί, καθώς σε διάφορους ιστότοπους γίνεται αναφορά του... παράδοξου μελουργήματος.
Φίλος της Ιδιωτικής Οδού μου έστειλε σήμερα link για μνεία στο athos forumup όπου εμπλέκονται ο συν-ιστολόγος misha, ο Πάπας (!), ο Άγιος Κοσμάς και η αρκούδα! Από τα χαριτωμένα του διαδικτύου.
Ας χαρίσω λοιπόν στους εραστάς των σουλτανικών πολυχρονισμών μία ακόμα σύνθεση. Δημοσιεύεται στο Ιεροτελεστικόν Τεύχος που επιμελήθηκε ο Δημήτριος Γ. Κυφιώτης, ιεροψάλτης στην Παναγία την Καφατιανή (Κωνσταντινούπολις 1907).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ...

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ) για το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου η οποία αναγνωρίζει τη νομική προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου "AFFAIRE FENER RUM PATRİKLİĞİ (PATRIARCAT ŒCUMÉNIQUE) c. TURQUIE"
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ "ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΥ" ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΑ "Στην απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο, οι δικαστές αναγνωρίζουν ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα ιδιοκτησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ορφανοτροφείο της Πριγκίπου το μεγαλύτερο ίσως ξύλινο κτίριο στον κόσμο και αποτελεί το μοναδικό ακίνητο για το οποίο το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει τίτλους ιδιοκτησίας στο όνομά του.

Η Άγκυρα που δεν αναγνωρίζει νομική προσωπικότητα στο Πατριαρχείο αμφισβητεί και το δικαίωμά του να διαθέτει ακίνητη περιουσία".

ΖΗ, ΛΟΙΠΟΝ, ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ! ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΧΑΜΕΡΠΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ..." ΚΑΙ ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΤΗΔΕ ΚΑΚΕΙΣΕ.... Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΑΛΛΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΣΠΕΡΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΤΗΛΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΟΣ ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΙΟΥ!
Ο.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΝ ΠΟΙΗΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΗΜΩΝ ΑΥΘΕΝΤΗΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΗΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ. ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΤΤΕ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ. ΑΜΗΝ!

Ανώνυμος είπε...

Nάνι νάνι νάνι του
όσο νάρθει η μάνα του
απ' το γάμο απ' τη χαρά
να του φέρει πέντε αυγά
πέντε αυγά τηγανητά
και στο βούτυρο βραστά
πέντε μήλα κόκκινα
σαν τα δυό του μάγουλα
κι ένα κούτουλο γιαργούτη
ας την πάρουμε και τούτη .

Peter Saliba είπε...

Kalo ayto! eimaste ypoxrewmenoi mhpws (?) na melopoihsoume kati tetoio gia ton k. karamanlh(?)h se kammia mellontikh mera sth ka. papariga? Gia thn parousa stigmh ston George Bush! xmmm! Kyrie fylatte pantes toys hgemonas hmwn!

Related Posts with Thumbnails