Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βγαίνει από το αεροπλάνο (Παρασκευή 25/7). Η επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο για την επέτειο των 1020 χρόνων από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων αρχίζει. Τον υποδέχεται ο ίδιος ο Ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιουσένκο, επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η ελληνική αποστολή (Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, λαϊκά μέλη της συνοδείας του Πατριάρχου, έλληνες ρεπόρτερ) αναμένοντας την κάθοδο του κ. Βαρθολομαίου από το αεροσκάφος. Επιθεώρηση στρατιωτικού αγήματος. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύει ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Μετά το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο Γιουσένκο, τον λόγο έχει ο Πατριάρχης, ο οποίος δίνει το στίγμα της επίσκεψής του: "Ήλθαμε να ζητήσωμε την χάριν του Αγίου Βλαδιμήρου και των αναριθμήτων άλλων Αγίων και ασκητών και ομολογητών της χώρας σας, και να τιμήσωμε την μνήμην των συγχρόνων μαρτύρων των δυσκόλων εκείνων χρόνων της αθεϊστικής λαίλαπος - να υποκλιθώμεν προ των τραγικών θυμάτων του Χολοντομόρ.
Ήλθαμε να προσευχηθούμε μαζί σας δια την επανένωσιν των Ορθοδόξων της Ουκρανίας εις μίαν Εκκλησίαν, την Εκκλησίαν του λαού σας, την Εκκλησίαν της Χώρας σας.
Ήλθαμε ως άγγελοι ειρήνης και κήρυκες ενότητος, καταλλαγής, συμφιλιώσεως, ελευθερίας".


Στον χώρο του αεροδρομίου τεράστια πανώ τονίζουν τους πανηγυρικούς εορτασμός. Ο Άγιος Βλαδίμηρος, ο βαπτιστής των Ρως, δεσπόζει, κρατώντας τον σταυρό. Ένα περιστέρι, σύμβολο ειρήνης, τον πλαισιώνει.

Η προσωπογραφία του Πατριάρχου καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια του χώρου όπου έγινε η επίσημη υποδοχή.


Μια παιδική χορωδία, με παραδοσιακές ουκρανικές ενδυμασίες, τραγούδησε το "Εις πολλά έτη" στον Πατριάρχη.

Με το τέλος της τελετής υποδοχής στο αεροδρόμιο, ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Βλαδίμηρος, σεβάσμιος Ιεράρχης - πάσχει δυστυχώς από πάρκινσον - επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του.

Παρών στην υποδοχή και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Εδώ πλαισιούμενος από Ουκρανούς κληρικούς.
Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επευφημείται ζωηρά καθ' όλη τη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της πόλης, από χιλιάδες πιστούς που κρατούσαν ουκρανικές και πατριαρχικές σημαίες.

1 σχόλιο:

P. Kapodistrias είπε...

Σπουδαία φωτοανταπόκριση! Πάντα σου στην πρώτη γραμμή των όντως γεγονότων!

Related Posts with Thumbnails