Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Είναι η πολλοστή φορά που η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία του Λυκούργου Αγγελόπουλου συνοδεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σ' ένα επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό. Όμως η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη στο Κίεβο της Ουκρανίας (25-27/7) για τον εορτασμό των 1020 χρόνων από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, καθώς το θέμα είναι το συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πατριάρχη Ρωσίας κ. Αλέξιο. Οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών με φόντο την επίσκεψη στην Ουκρανία, διέρχονται κρίση. Ο Πατριάρχης τολμά να πάει στο Κίεβο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου της χώρας Β. Γιουσένκο, παρόλο που δεν θέλει κάτι τέτοιο ο Ρώσος Πατριάρχης κ. Αλέξιος. Με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία πηγαίνουμε για να ψάλλουμε στις ακολουθίες που θα τελέσει ο Πατριάρχης στο Κίεβο.
Αναχωρούμε από την Αθήνα στις 5.30 το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουλίου, με το ιδιωτικό αεροσκάφος που έστειλε ο Ουκρανός Πρόεδρος για να παραλάβει τον Πατριάρχη και την συνοδεία του.

Στις 6.45 φθάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Ο ουρανός της Πόλης καθώς ξημερώνει για τα καλά, ένα ποίημα... Περιμένουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την συνοδεία του. Μαζί τους θα ταξιδέψουμε στη συνέχεια για το Κίεβο. Η ώρα που πρέπει να φτάσουμε για την επίσημη υποδοχή είναι η 10η πρωινή.

Ο καλλιφωνότατος π. Χρήστος Κυριακόπουλος, που πλαισώνει την Ε.Β.Χ. και ο Πολίτης πρωτοψάλτης Παναγιώτης Κουτράς στην έξοδο του αεροπλάνου για μια ανάσα Πολίτικου αέρα. Αναμένοντας τον Πατριάρχη.

Το μικρό πουλμανάκι με τον Πατριάρχη φτάνει μπροστά ακριβώς από το αεροπλάνο στις 8 το πρωί. Στην επίσημη συνοδεία του μετέχουν οι αρχιερείς Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Αμισού κ. Νικόλαος και Κομάνων κ. Γαβριήλ, ο Αρχιγραμματεύς Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος Μάξιμος, ο αρχοντικότατος Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τσέτσης, ο ρωσομαθής Πατριαρχικός Διάκονος Βησσαρίων, οι Καθηγητές Αντώνιος – Αιμίλιος Ταχιάος καί Βλάσιος Φειδάς, ο δραστηριότατος πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου της Πόλεως Λάκης Βίγκας, η μοναχή Μαγδαληνή που διακονεί στο μοναστήρι του Μπαλουκλή.
Οι Μητροπολίτες Αυστρίας κ. Μιχαήλ και Γαλλίας κ. Εμμανουήλ είναι ήδη στο Κίεβο.

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Μέγα Αρχιδιάκονο κ. Μάξιμο και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Μαγγίνα εισέρχεται στο αεροσκάφος. Παίρνει την ευχή του ο ελληνοαμερικανός φωτογράφος κ. Δημήτριος Πανάγος, ο οποίος έχει έρθει από τη Νέα Υόρκη για να καλύψει την επίσκεψη στο Κίεβο. Ο Παναγιώτατος μας χαιρετάει όλους με εγκαρδιότητα. Το αεροπλάνο απογειώνεται.

Ακριβώς στις 10 φτάνουμε στο Κίεβο. Από το αεροπλάνο βλέπω και φωτογραφίζω τις προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής, για την επίσημη υποδοχή του Πατριάρχου.

Αγήματα στρατού είναι παρατετεγμένα για την απόδοση τιμών κατά την άφιξη του Πατριάρχου στο Κίεβο. Ο Ουκρανός Πρόεδρος θα υποδεχθεί αυτοπροσώπως την Α.Θ.Π., κάτι που κάνει σπανιότατα, όπως λένε οι δημοσιογράφοι. Στον Πατριάρχη θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους.

Λίγο πριν την κάθοδο από το αεροπλάνο... κλέβω μια φωτογραφία από τον Μέγα Αρχιδιάκονο κ. Μάξιμο, παλαιό φίλο! Η χαρά μου είναι μεγάλη που είμαστε μαζί σ' αυτό το σημαντικό Πατριαρχικό ταξίδι. Από λεπτό σε λεπτό αρχίζει η ιστορική αυτή επίσκεψη του Πατριάρχου στο Κίεβο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΕΩΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ! Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΛΙΓΑ ΕΔΕΙΞΕ.... ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ Ο "ΛΥΧΝΟΣ" ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.... ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ GOOGLE EARTH ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Λυκουργος Αγγελοπουλος ως περιαγων και περιαγομενος ! Παντως η αληθεια να λεγεται . Ηταν το σωστο ντεκορ για τον Οικουμενικο που επισκεφτηκε την Ουκρανια για να τιμησει τους μαρτυρας της κομμουνιστικης λαιλαπας . . . !

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη,
Συγχαρητήρια γιά ό,τι πολλά προσφέρεις με τις αντικειμενικές σου ειδήσεις γενικώς για την Εκκλησία και ειδικώς γιά τόν Οικουμενικό Θρόνο. Είθε και άλλοι να ακούσουν τη φωνή της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και να γίνουν συνοδοιπόροι του Γολγοθά της για να ζήσουν και την Ανάσταση όλης της Ορθοδοξίας.
Ένας συνοδοιπόρος της Μητρός Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Related Posts with Thumbnails