Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Σε λίγες ώρες, αγαπητοί φίλοι, ...πετάω για Κίεβο! Με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία του Λυκούργου Αγγελόπουλου, προκειμένου να ψάλλουμε στις πανηγυρικές ακολουθίες που θα πραγματοποιηθούν εκεί για τα 1020 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η ελληνική αποστολή θα απογειωθεί από το "Ελευθέριος Βενιζέλος", με πρώτο προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου θα επιβιβαστεί η Α.Θ.Π. ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η συνοδεία του. Και εν συνεχεία πτήσις για το Κίεβο της Ουκρανίας.
Είναι όντως ιστορική η επίσκεψη, ιστορικές οι στιγμές που θα ζήσουμε εκεί μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουλίου. Τα προβλήματα είναι πολλά και γνωστά, όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ σήμερα στο Κίεβο, όλα είναι προγραμματισμένα στην εντέλεια και το συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Πατριάρχη Ρωσίας κ. Αλέξιο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο λόφο του Αγίου Βλαδιμήρου.
Πιστεύω πως θα πρυτανεύσει η λογική από μέρους της Ρωσικής Εκκλησίας και οι εορτασμοί θα διεξαχθούν με την αρμόζουσα στην περίσταση λαμπρότητα, για την οποία άλλωστε φημίζεται η Εκκλησία της Ρωσίας.
Το χρονικό του ταξιδιού στο Κίεβο θα το καταγράψω λεπτομερώς και θα κάνω τις σχετικές αναρτήσεις άμα τη επιστροφή μου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μεσα σε ολα εισαι...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ! ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΘΕΙΟΤΑΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ-ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ- ΣΕΒΗ. ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ ΚΑΘΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΕΚ ΠΑΤΡΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ-ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Ε.Ε.- ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΔΗΛΩΣΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΥΡΕΘΕΙ ΣΥΝ ΘΕΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΣ Κ.Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ "ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ...." ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ 1991... ... ... ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΜΟΣΧΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ- ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ- ΣΑΦΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ "ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΗΓΟΥΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ"!
Ο.μ.

Ανώνυμος είπε...

αχου ποσοι θα ηθελαν να ειναι στη θεση σου και σιγουρα θα το εκφρασουν παλι με τα γλυκολογα που σε στολιζουν συνηθως

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ, ΣΥΝΑΝΩΝΥΜΕ 25 Ιούλιος 2008 8:41 μμ. ΟΜΩΣ ΕΝΔΥΣΑΣΘΩΣΑΝ ΑΙΣΧΥΝΗΝ ΟΥΤΟΙ ΠΑΝΤΕΣ... ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΩΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΙ ΔΑΙΤΥΜΟΝΕΣ ΘΑ "ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ" ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΥΠ' ΟΥΡΑΝΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΗΤΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΗΜΩΝ! ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΙ ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΩΣ ΑΡΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΟΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ!

Related Posts with Thumbnails