Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝΗ

Η ανάρτηση για την συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη, αναδημοσιεύθηκε χθες από την Ροδιακή! Την μεγάλη καθημερινή εφημερίδα της Ρόδου. Προφανώς διότι ο συνθέτης έχει Ροδιακή καταγωγή εκ πατρός. Χαίρομαι διότι η ανταπόκρισή μου για την εν λόγω συναυλία είχε απήχηση στο νησί που τιμά τον Φίλιππο Τσαλαχούρη ως δικό του, Ροδίτη συνθέτη.
Πάντως ο Τσαλαχούρης θα πραγματοποιήσει μια ακόμα σημαντική συναυλία μέσα στο καλοκαίρι, στο Φεστιβάλ Νάξου, το οποίο έχει φέτος ως κεντρικό θεματικό άξονα Τέχνη και Τρέλα! Πραγματικά πρωτότυπη ιδέα, η οποία καθώς φαίνεται από το πρόγραμμα υλοποιείται και με τη δέουσα σοβαρότητα. Χώρος ιδανικός ο Πύργος Μπαζαίου Νάξου.

Την Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Αυγούστου η παράσταση «3 Ιανουαρίου 1889»
Πρώτη παρουσίαση. Επιμύθιο στη Συμφωνία αρ.4, opus 59 του Φίλιππου Τσαλαχούρη, με αντικείμενο τις τελευταίες ημέρες «λογικής» του Γερμανού φιλόσοφου Φρειδερίκου Νίτσε. Θεατρική-μουσική παράσταση, βασισμένη στα ημερολόγια, τα σημειωματάρια και την αλληλογραφία, καθώς και σε λοιπές αναφορές στα γεγονότα που βύθισαν τον εύγλωττο-λαλίστατο και λαμπερό αυτό νου στο σκοτάδι της σιωπής. Πιάνο, Φίλιππος Τσαλαχούρης. Υπολογιστής, Γιώργης Σακελαρίου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Άκης Λυρής, Ευανθία Κουρμούλη (φωτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails