Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής διοργανώνεται και φέτος, για 35η χρονιά, από τον Δήμο Λαγκαδίων Γορτυνίας, το Σάββατο 26 Ιουλίου και ώρα 8 το βράδυ στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων (φωτό). Πρόκειται, φίλοι μου, για ένα θεσμό, που σκοπό έχει την ενίσχυση και διάδοση της παραδοσιακής μας μουσικής. Πρωτοδιοργανώθηκε το 1973 από τον αείμνηστο δάσκαλο της Ελληνικής Μουσικής Σίμωνα Καρά και έκτοτε, με τη συμμετοχή στην Κριτική Επιτροπή σπουδαίων ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, διεξάγεται κάθε χρόνο αναδεικνύοντας ταλέντα και μη επαγγελματίες μουσικούς κάθε ηλικίας.

Φέτος την Κριτική Επιτροπή αποτελούν: ο μουσικολόγος Μάρκος Δραγούμης, Διευθυντής του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου Μέλπως Μερλιέ, ως πρόεδρος, η σύζυγος του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη Ουρανία, Πρόεδρος του Σωματείου "Φίλοι του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων", ο καθηγητής του Ιονίου Παν/μίου, εθνομουσικολόγος Γιάννης Πλεμμένος, ο ποιητής - δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος, ο μουσικοσυνθέτης - παιδαγωγός Μανώλης Καρπάθιος, ο τραγουδοποιός - υπεύθυνος μουσικών εκδόσεων Μωυσής Ασσέρ και ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.

Συνεργάζονται με τον διαγωνισμό σημαντικοί μουσικοί του χώρου της παραδοσιακής μουσικής. Την επιμέλεια έχουν ο βετεράνος στο τσέμπαλο (σαντούρι, αν θέλετε) Νίκος Καρατάσος και ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, που παίζει κλαρίνο και φλογέρα.
Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει ο παιδικός φίλος, Πατρινός Βασίλης Ι. Οικονόμου, που ασχολείται πολλά χρόνια με τη διοργάνωση του Διαγωνισμού.
Πρωτοστατεί ο Δήμαρχος Λαγκαδίων Ευστάθιος Χαρ. Κούλης, ένας νέος άνθρωπος με μεράκι και αγάπη για τον τόπο του.
Δείτε το όμορφο φωτορεπορτάζ του π. Παναγιώτη Καποδίστρια: Πέρασμα από τα Λαγκάδια της Αρκαδίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καυχώμαι για σένα! Με το καλό!

Related Posts with Thumbnails