Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΔΡΟΜΑΙΟΣ 23

- Δεν μπορώ παρά να χαρώ γιατί η ανάρτηση Μια μουσική επανάσταση στη Σπάρτη αναδημοσιεύεται αυτούσια σ' ένα άλλο blog, που μέχρι τώρα αγνοούσα: ''Εβδομάδα κλασικής μουσικής στην Σπάρτη" στο http://www.apoekso.info/
Η μουσική πρόταση της Σπάρτης, που είναι σε πλήρη εξέλιξη, θα έλεγα ότι είναι από τις ακριβότερες (ενν. πολύτιμη) του φετεινού καλοκαιριού. Εύχομαι από καρδιάς καλή συνέχεια.
- Δεν μπορώ παρά να λυπηθώ γιατί ο συν-ιστολόγος misha δεν κατανοεί τα γεγονότα εν τόπω και εν χρόνω, ήτοι ιστορικά, και αναδημοσιεύει την ανάρτησή μου Σουλτανικών Πολυχρονισμών συνέχεια... υπό τον τίτλο συγκριτική υμνογραφία Θρύλου-Βάζελου-Αβδούλ Χαμίτ λέγοντας ότι κάνω "πλάκα". Καθόλου πλάκα δεν κάνω φίλτατε. Η αντίδρασή σου μου θυμίζει τον ...αποτροπιασμό των... "προοδευτικών" στο άκουσμα του περίφημου "νίκας τοις βασιλεύσι...". Πάντως είναι σωστή η σκέψη σου για διδακτορική διατριβή. Το έχω πει κι εγώ σε πολλούς φίλους ότι πρέπει να γίνει. Όχι βέβαια σε σύγκριση με τους "ύμνους" ποδοσφαιρικών ομάδων. Εδώ εσύ κάνεις πλάκα. Άλλωστε μια τέτοια διατριβή έχει ιστορικές, κοινωνιολογικές και βέβαια μουσικολογικές πτυχές, λίαν ενδιαφέρουσες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν κ.Ανδριοπουλε.
εφοσον δεν αστειευεστε και λαμβανετε τις φαναριωτικες φαιδρότητες τοις μετρητοίς θα σας προτεινα να προσθεσετε στις αναφορές σας και το εκκλησιαστικό ανάθεμα προς τον Βενιζέλο,τα «αναμορφωτικά» κηρυγματα καποιων κληρικών προς τους εξοριστους αριστερους,τους εκκλησιαστικούς διθυραμβους προς την χουντα του 1967,τους υμνους των φιλων σας παπικών προς τον Χιτλερ και τον Μουσολίνι κ.ο.κ.

αν θελετε να υμνολογειτε τους σφαγεις εξουσιαστες καντε το,αλλά μη χρεωνετε αυτο το ανομημα στο μυστικό σωμα του Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

"αν θελετε να υμνολογειτε τους σφαγεις εξουσιαστες καντε το,αλλά μη χρεωνετε αυτο το ανομημα στο μυστικό σωμα του Χριστού".....ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΟ MISHA ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Η ΚΑΘ' ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ "ΚΡΑΤΙΚΩΝ" ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΤΕ ΜΕΝ ΨΑΛΛΟΥΣΑ "ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ..." ΤΟΤΕ ΔΕ ΑΔΟΥΣΑ "ΤΟΙΣ ΕΥΣΕΒΕΣΙ..." ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΠΕΡΙΠΑΙΖΟΥΣΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ "ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΡΟΠΑΡΙ"... ΜΕΤΡΟΥΣΑ ΔΙΑ ΣΠΙΘΑΜΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ΝΑΟΥ!!! ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ...
Ο.μ.

Related Posts with Thumbnails