Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

JAZZ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

Την περασμένη Παρασκευή, αγαπητοί φίλοι, βρέθηκα στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι για να πάρω μια γεύση του 8ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τζαζ, που πραγματοποιήθηκε από 28/5 έως και χθες 1/6.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και μου άρεσε το γεγονός ότι αμέσως ο επισκέπτης έμπαινε στο κλίμα μιας γιορτής! Περίπτερα με υλικό τζαζ, με πρώτο αυτό του καλού πε
ριοδικού jazz & τζαζ, κιόσκια για δροσιστικά ποτά και πρόχειρο φαγητό και βέβαια η σκηνή όπου έπαιζαν τα συγκροτήματα, τρία εκείνη τη βραδιά, από Δανία, Ολλανδία και Σουηδία.
Ξεχώρισα το Deodato Siquir Trio από τη Δανία (βλ. φωτό). Ο Deodato Siquir είναι ντράμερ και τραγουδιστής από τη Μοζαμβίκη, απ’ όπου έφυγε το 2001, σε ηλικία 26 ετών, και εγκαταστάθηκε στη Σκανδιναβία. Εκεί σχημάτισε τα δικά του γκρουπ. Μέσα από τις γεμάτες σουίνγκ συνθέσεις του, και με στίχους που αποτελούν πολύγλωσση μείξη (Πορτογαλικά, Αγγλικά, διάλεκτο Ronga κ.λ.π.) ο Deodato Siquir παίρνει τον ακροατή του σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη – σε μέρη μακρινά γεωγραφικά αλλά κοντά μας πολιτισμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails