Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ΘΙΑΣΟΣ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΩΝ ΥΜΝΟΛΟΓΩΝ

Αρχιερείς και φαρισαίοι, βολευτές και φελλοθεολογίσκοι, αντιδήμαρχοι του γλυκού νερού και δημοσιογράφοι του κιλού, αποδύονται σ' έναν ακατάπαυστο αγώνα υμνολογήσεως του μακαριστού Χριστοδούλου.
Μιλούν για την τόλμη του να εκφράζει τις απόψεις του και να παρεμβαίνει δυναμικά στον δημόσιο βίο, αυτοί που τρέμουν να τοποθετηθούν δημόσια για τα καίρια και ουσιαστικά.
Εκθειάζουν τις πρωτοβουλίες και το εν γένει έργο του, αυτοί που στις μεγάλες κρίσεις του μακαριστού δεν ψέλλιζαν λέξη συμπαράστασης.
Μήπως, τελικά, "ολοφύρονται" γιατί έχασαν τον προστάτη των μωροφιλοδοξιών τους;
Φωτό Χάρη Κακαρούχα

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι τους κάνεις μεγάλε!
Και παριστάνουν τους ανίδεους, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν;

panagiotisandriopoulos είπε...

Δε νομίζω ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο αγαπητέ filos.
Επισημαίνω μια πραγματικότητα. 'Αλλωστε τα έχει πει πολύ πριν από μένα ο Ελύτης:

Από φυσικού της
η μαυρίλα
πρέπει να 'ναι
και κλεπταποδόχος.

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι και να λες φίλε Παναγιώτη, η εκδήλωση στην Πάτρα για τον Χριστόδουλο έκανε πάταγο!
Κι ο Δεσπότης μας άψογος!!!

π. ΛίΒυος είπε...

Μέσα είσαι !!!! Τι να πεις....ναυτία και αηδία....

Ανώνυμος είπε...

Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν και σε εκείνα τα καταπληκτικά του Χρ.Παρασκευαϊδη:
«Η Ελλάς δεν είναι Γαλλία, δεν είναι état laïque».
και "πάμε κατά Ισραήλ";;; Θεοκρατία και αντισημιτισμός. Οι... παντιέρες του ακροδεξιού αρχιεπισκόπου που... "διάβαζε" τα χρόνια της χούντας.

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε 12:39

Δεν έχω καμία αμφιβολία περί του πατάγου! Είναι από τις εκδηλώσεις με...προδιαγεγραμμένη επιτυχία.

Εγώ τη γνώμη μου έκφράζω: ήτοι την αντίθεσή μου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις γενικώς. Μου μυρίζουν σκύλευση...

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Έλα Χριστόδουλε, στον τόπο σου»!..
http://natapoume.pblogs.gr/2008/06/272495.html

Ανώνυμος είπε...

να ερωτήσω κάτι λιγάκι άσχετο.....ακούγεται στην Πάτρα πως ο π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δεν πλέον προιστάμενος και πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου στην ενορία του Αγ.Νικολάου!!!! τον έπαυσε-λέει- ο Μητροπολίτης. αληθεύει; έχετε κάποια σχετική πληροφόρηση ή μήπως είναι απλά φήμη;

Ανώνυμος είπε...

ξύλινα λόγια για κούφιους ανθρώπους....
τι να λέμε??????
κοροϊδευονται μεταξύ τους... καλό τους κάνει. χαλαρώνουν ετσι απο το στρίμωγμα που τρώνε οι κακομοίρηδες....
που πάμε Θεέ μου! κατά .....

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΣΚΥΛΕΥΣΗ? ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν σου μυρίζει τιποτα, απλώς δεν θέλετε να ακούγεται πουθενά ο Χριστόδουλος. Τι να κάνουμε. Και πεθαμένος θα σας απασχολεί... Άρα πέτυχε όσο ήταν στη ζωή, τόσο, που δεν μπορείτε ακόμα να το χωνέψετε. Ότι και να λέτε πάντως η εκδήλωση πέτυχε και με το πάραπάνω. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το αποδεικνύει η χολή που βγάζετε εκ των υστέρων...

Ανώνυμος είπε...

sovara? epathe o papaTasos tetoia zhmia? ante me to kalo kai ston Ag.Andrea! ennow na topothethithei kai ekei proistamenos Arximandriths!

Ανώνυμος είπε...

εχασες επεισόδια φίλε!
εκει πάνω να δούμε πως θα κρινει ο μεγαλοδύναμος..
εδω καλα τα λέμε και τα ακούμε...
μας ξεφευγουν πολλά που αγγίζουν την πραγματικότητα την οποία και αγνοούμε παντελώς.
απο λόγια και καμωματα μπουχτήσαμε.. αγίους θέλουμε φίλε μου, αγίους για να αλλάξει και η δική μας ζωή που τελμάτωσε με τα πρότυπα που μας σερβιρουν οι εκάστοτε καλοθελητές....

Ανώνυμος είπε...

ΟΞΩ ΡΕ!!! (Που έλεγε ο μακαρίτης Παπαγιαννόπουλος)οι αρχιμανδητάδες από τον κόσμο καιτις ενορίες. Αν θέλουν να προσφέρουν κάτι,στον εαυτό τους πρωτίστως αφού αυτή είναι η κατ΄ αρχή επιλογή τους, να κλειστούν στα μοναστήρια της μετανοίας τους ή να πάνε να λειτουργούν σε χωριά που ούτε Χριστούγεννα ούτε Πάσχα βλέπουν παπά και ακούνε καμπάνα.Τι γυρεύουν στις γκαρσονιέρες και στα προεδρεία των Εκκλησιαστικών συμβουλίων αφού εκεί ΜΟΝΟ ο τακτικός και μόνο εφημέριος δηλ. ο εγγαμος, βάσει του νόμου είναι ο πρόεδρος αφού οι ιερομόναχοι-αρχιμανδρήτες ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ θέση και μόνο έχουν στις ενορίες.Προφανώς τοποθετούνται εκεί για να μισθοδοτούνται

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ. ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ. ΟΙ ΕΓΓΑΜΟΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΝ ΧΡΟΝΟΝ! ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΜΑΝΙ ΜΑΝΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΒΙΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ -ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ- ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ-ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ- ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ω ΝΑΙ, ΝΑΙ! ΟΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ "ΚΟΣΜΟΥΝ" ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ! ΒΕΒΑΙΑ! ΤΟΣΑ ΧΡΥΣΑ ΕΓΚΟΛΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΦΙΑ! ΚΟΥΚΛΙΑ! ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΣ... ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.
ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΠΟΥ "ΔΕΝ ΑΡΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑΣ ΜΑΝΔΡΑΣ". ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΥΤΗ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΜΟΝΗ;
ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ (ME -O- TO ΟΡΘΟ) O TOΠΟΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ-ΛΟΓΩ ΠΕΙΡΑΣ ΒΛΕΠΕΤΕ-... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητοί ανώνυμοι,

Τα περί παύσεως του π. Αναστασίου Γκοτσοπούλου από τη θέση του προϊσταμένου του Ι.Ν.Αγ.Νικολάου δεν με ενδιαφέρουν. Είναι διοικητικής φύσεως θέματα και άρα υπόθεση του Μητροπολίτη.

Αυτό που θα ήθελα να ξέρω - και μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ - είναι αν ο Σεβασμιώτατος συμφωνεί με τον π. Αναστάσιο στον τρόπο αντιμετωπίσεως των Καθολικών, στις εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου κρίσεις του π. Αναστασίου (δημοσιευμένες σε άρθρο του), στην φιέστα της Ανάστασης στον Άγ. Νικόλαο.

Αν ακούσετε κάτι μου λέτε...

Ανώνυμος είπε...

Στο σύνδεσμο http://ecclesianet.blogspot.com/ (όπου δημοσιεύονται φωτογραφίες της προχθεσινής εκδήλωσης) θαυμάστε τα πρόσωπα που περιστοιχίζουν τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, και τα οποία έσπευσαν να «τιμήσουν» τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο! Μεταξύ των παρακαθήμενων της «πρώτης γραμμής», των επισήμων, πρόσωπα τα οποία έχουν συνδέσει την προσωπική, επαγγελματική και πολιτική τους διαδρομή έμμεσα ή άμεσα με τις υποθέσεις της τοπικής μας Εκκλησίας.
Σεβασμιώτατε, τους γνωρίζετε όλους έναν προς έναν ξεχωριστά, και είστε σε θέση να διακρίνετε προθέσεις και σκοπιμότητες. Τολμήστε επιτέλους, να αποδεσμευτείτε από τον καιροσκοπικό και ασφυκτικό εναγκαλισμό τους, και αφεθείτε στην αγκαλιά του λαού τον οποίο ταχθήκατε να διακονείτε για όλη σας τη ζωή. Εκεί, στα πίσω-πίσω καθίσματα και στους υπομονετικά ορθίους της προχθεσινής εκδήλωσης Σεβασμιώτατε…

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ανώνυμε 3-6-08 8,37. Οι αρχιμανδρίτες κοσμούν τις ακολουθίες αφού μερικοί είναι τέτοιες "κουκλίτσες".Σοβαρολογείτε κύριε; Οι έγγαμοι πίτσι-πίτσι τις ακολουθίες λόγω βιοτικών μεριμνών; Πολύ εμπάθεια διακρίνω.Και αφού το θέλεις. Ποιάς μάντας άρχουν; Από που αντλούν το δικαίωμα του προβαδίσματος έναντι ομοιοφοικιούχων εγγάμων;(Το οφίκιο του αρχιμανδρίτη είναι ισόκυρο και ισότιμο με αυτό του πρωτοπρεσβύτέρου).
Μήπως εκεί στα μισοφωτισμένα γραφεία και στους σκοτεινούς διαδρόμους μετρόντας το μήκος και το χρώμα της φόδρας των επανοκαλύμαυχων, απεργάζονται το πως θα προβληθούν ή το πως θα ακουστούν προκειμένου να μοστράρουν για επίσκοποι;
Οι κανόνες της Εκκλησίας αλλά και ο τελευταίος κανονισμός της ΔΙΣ τι λένε για το χρόνο και τον τρόπο απονομής του οφικίου του αρχιμανδρίτου.
Αυτά τα αθώα σε πρώτη φάση. Προκαλέστε με για να ακούσετε και τα μη αθώα.

Ανώνυμος είπε...

Η Πάτρα είναι τυχερή και ευλογημένη που της έλαχε ο σημερινός Μητροπολίτης. ΄Ολοι έχουν καθήκον και ιερή υποχρέωση να τον βοηθήσουν και να τον στηρίξουν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Βεβαίως νοοτροπίες και κατεστημένα δεκαετιών ΔΕΝ αλλάζουν ούτε ξεριζώνονται ευκολα. Υπάρχει η πειθώ και η νουθεσία,αλλά και το φραγγέλιο. Εν μέρει κατανοητές κάποιες προσωπικές προτιμήσεις και βλέψεις. ΄Αλλο αυτό και άλλο τα λιβελογραφήματα από πρωην άνεργους του Λαδόπουλου,της πιρέλι ή της πειραικής πατραικής με φοβερά κωλύματα ιερωσύνης που κατέχουν σήμερα θέσεις εφημερίων. Και ο νοών νοήτω.

Ανώνυμος είπε...

ενταξει ολα αυτα και μπραβο και στο μακαριστο και μπραβο και στο νυν τωρα εδω η πληγωμενη μητροπολη απο τον πρωην αγιο τι θα κανη εμεις οι απλοι πολιτες βλεπουμε και παλι τους ιδιους γλειφτες να επικρατουν παντου τον νυν μονο λογια και απειλες εργα ποτε θα δουμε σας παρακαλουμε αγιε πατρων ξερουμε οτι μπορειτε ποιοι η τι δε σας αφηνουν

Ανώνυμος είπε...

Για να απομυθοποιούμε κάποια πράγματα. Τι νομίζει ο κόσμος οτι είναι οι "αρχιμανδρίτες";. Ανύπανδροι κληρικοί,πολλοί από αυτούς αγράμματοι και κατά κυριολεξία, αλλά και θεολογικά και εκκλησιολογικά και κοινωνικά,με ένα τσεμπέρι στο κεφάλι τους και μπιρμπιλωτούς σταυρούς στο στήθος αντί στους ώμους,που ο απλός χριστιανός,νομίζουν οι αρχιμανδρίτες τρομάρα τους, τους θεωρεί ως κάποιους. Υπάρχει βεβαίως και πλειάδα όντως φωτισμένων και με εκκλησιαστικό φρόνημα αρχιμανδρίτες,με σπουδές καλές, μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Με έδρα σε πανεπιστήμια.Με συγγραφικό,κοινωνικό,φιλανθρωπικό,ιεραποστολικό έργο.Αυτούς όντως αξίζει να τους τιμάμε όπως αξίζει να τιμάμε και τους αντίστοιχους εγγάμους.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, αγαπητέ συνανώνυμε 4 Ιούνιος 2008 12:43 πμ, ωραίες οι φωτογραφίες της προχθεσινής εκδήλωσης στο σύνδεσμο που παραπέμπεις! Μάλιστα σε πολύ ενδιαφέρουσα στάση ποζάρουν ο πατέρας και ο γιός ή ο γιός και ο πατέρας...Μιά εικόνα = χίλιες λέξεις...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ! ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ; ΓΙΑΤΙ, ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕ 1,5-2 ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ "ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ", TOTE TA ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ.
ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ; ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ;
ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ. (ΜΟΝΟ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ)

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τελικα μπορεί να απαντήσει για το πως έχει επιβληθεί το προβάδισμα των οφικιούχων αγάμων κληρικών,έναντι των ομοιοοφικιούχων εγγάμων; ΄Αλωστε το όποιο οφίκιο είναι απονομή τιμής για κάποια το εξεραιτική προσφορά στην Εκκλησία.Και φέρω ως αντίποδα τις απονομές παρασήμων στο στρατό. ΟΥΔΕΠΟΤΕ τιμώμενος στρατιωτικός με οιασδήποτε "αξίας" παρασήμου προβαδίζει του ομοιοβάθμου του με τα ίδια χρόνια και ημέρες υπηρεσίας. Αντίθετα.Μπορεί να ευρεθεί και "πίσω" του εάν ή βαθμολογία αποφοιτήσεως από τις στρατιωτικές σχολές υπολοίπεται έστω και ενός δεκάτου. Με άλλα λόγια. ΔΕΝ μετρά το ή "αξία" του παρασήμου αλλά η αρχαιότητα. ΔΕΝ μπορεί λοιπόν μειράκια της ιερωσύνης φέροντα το οφίκιο του αρχιμανδρίτη να προηγούνται λευκασμένων κατά την κώμην εγγάμων ομοιοοφικιούχων πρεσβυτέρων. ΕΠΙΜΕΝΩ Το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και του πρωτοπρεσβύτερου σταυροφόρου ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΤΙΜΑ ΚΑΙ ΙΣΟΚΥΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΝΩΝΥΜΕ, 4 Ιούνιος 2008 9:44 μμ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟ, ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΣΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ.... ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΚΑΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΦΟΙΤΗΣΕ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΗΡΕ ΠΤΥΧΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΜΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ, ΓΝΩΣΕΩΣ ΑΛΛΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,Κ.Λ.Π. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΦΙΚΙΟΥΧΟΙ-ΕΓΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΜΟΙ- ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΚΠ/ΣΗ Ή ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΕΣΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ......ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ, ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ, ΙΣΤΟΡΙΑ..... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΘΑ ΤΥΧΕΙ...ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΦΙΚΤΗΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΦΕΞΗΣ: ΕΝΑΣ,ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ -ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ- ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΘΕΟΛΟΓΟ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ, ΚΑΤΟΧΟ ΔΥΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ(ΤΟ ΕΝΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ)ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΠΩΣ ΑΓΕΝΩΣ:"ΕΔΩ, ΚΥΡΙΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ". ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μια άποψη-διδασκαλία(;) πως οι μοναχοί θα αναπληρώσουν το δέκατο επεσόν αγγελικό τάγμα, γι αυτό άλλωστε αυτοπροσδιορίζουν το μοναχικό σχήμα τους ως αγγελικό,κατά την μεγάλη ημέρα της κρίσεως. Δε μοιάζει λίγο αυτή η εδοχή με τη θέσι των χιλιαστών περί της σωτηρίας μόνο των 144000 μαρτύρων τους; Οι υπόλοιποι, που κάποιοι διάγουν βίο όχι μόνο ισάξιο αλλά και υπέρτερο εν πολλοίς των μοναχών θα μείνουν --ανέντακτοι και ανυπότακτοι--; ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ είμαι αντιμοναχιστής ή καλογεροφάγος. Τις απορίες μου τον προβληματισμό μου και ίσως το παράπονό μου εκφράζω.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ. ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ....Ανώνυμος 3 Ιουν.2008 8,37. Τώρα το είδα.Διαβάστε λοιπόν το πως ξέρουν να προΐστανται και να οικονομούν. Ο φιλοξενών πρεσβύτερος από τους αρίστους γνώστες του τελετουργικού και του τυπικού. ¨Εγγαμος, πολιός ως προς την κεφαλή,φιλακόλουθος,αλλά,το μοναδικό ίσως ελάτωμά του απόλυτος ως προς τα των ιεροτελεστειών.Ο φιλοξενούμενος ιερομόναχος-αρχιμανδρίτης,καλή ψυχή αλλά κλασικός τύπος παντογνώστη. Εγώ νεαρός διάκονος.Ωρα προσκομιδής.Ζητά να την τελέσει ο ιερομόναχος-αρχιμανδρίτης.Ο έγγαμος πρεσβύτερος το αποδέχεται αλλά παρακολουθεί άγρυπνα όλες τις κινήσεις του προσκομίζοντος. Αίρεται ο αμνός σε σχήμα (γεωμετρικό)τραπεζοειδές. Γιατί το έκανες έτσι πάτερ μου; ερωτά ΄πρεσβύτερος. Μα για να προσομοιάζει με τον τάφο του Κυρίου απαντα ο ιερομόναχος-αρχιμανδρίτης.Δηλ.ξαναρωτά ο πρεσβύτερος αναψοκόκκινος.Αυτό είναι ο τάφος του Ιησού; Καλά τόσα χρόνια παπάς και δεν το ξέρεις;δίδεται η απάντηση. Τι το ήθελε! Πες μου ρε αθεόφοβε ποιό είναι τότε το σώμα-αμνός του Κυρίου;΄Αλλαλα τα χείλη του ιερομόναχου- αρχιμανδρίτη. Κεραυνών συνέχεια.Που είναι η θεολογία για τα τέσσερα σημεία και το άπειρο της θείας δημιουργίας;Πού είναι τούτο;Που είναι τ΄ άλλο; Και εν πάσει περιπτώσει που είναι,ξαναρωτά, το σώμα του Κυρίου;Τον τάφο ρε! θα παρακαλέσουμε να καθαγιάσει το Πανάγιο Πνεύμα;Και το αποκορύφωμα. Βγάλε τλωρα το πετραχήλι σου και φύγε. ΄Η μάλλον βγάλτο και κάθησε να μάθεις. Εγώ ομολογώ οτι τα χρειάστικα. ΄Εβγαλε όμως τα άφιά του ο ιερομόναχος0αρχιμανδίτης και έφυγε από την πόρτα του Ιερού απειλώντας κλπ. κλπ. Τελειωσε ήρεμα η υπόλοιπη ακολουθεία και μου λέει στο τέλος ο παπάς. Δε φταίει αυτός ή μόνο αυτός. Κάνε προσευχή και κομποσκοίνι και θα δεις. Καλά,λεω εγώ από μέσα μου.Μπλεξίματα θα έχουμε και αναφορές.΄Υστερα από ένα μήνα περίπου σε Σαββατιάτικο εσπερινό βλέπω τον ιερομόναχο-αρχιμανδρίτη να μπαίνει στο Ναό Ωχ! είπα. Αλλά οιποία έκπληξη! Βάζει μετάνοια φιλά το χέρί του πρεσβύτερου,λέει ευχαριστώ, πήρα το μάθημά μου,είχες δόκιο σε όλα και πάλι επιεικώς μου εφέρθεις.Χωρίς να περιμένει απάντηση έφυγε.Αυτά λοιπόν τα ολίγα!!! περί του πως ξέρουν να προΐστανται και να οικονομούς μερικοί μερικοί. Συγγνωμη που σας κούρασα.

Ανώνυμος είπε...

Μη με παρεξηγήσετε για το παρακάτω σχολιό μου.Ειναι άγραφος "νόμος" όταν γράφουμε στα διάφορα sites να χρησιμοποιούμε μικρά γράμματα και όχι κεφαλαία, τα οποία υποδηλώνουνστην προκειμένη περίπτωση φωνασκία. Εμείς δε θέλουμε να φωνάζουμε.Θέλουμε να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας,όσο αιχμηρές μερικές φορές μπορεί να είναι,με ήρεμο και χαμηλών τόνων τρόπο. Σας Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Όσο ζω μαθαίνω!

Ανώνυμος είπε...

Χαθήκαμε φίλοι και αδερφοί. Πού είσαστε; Γιατί τέτοια μουγκαμάρα;

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΣ Ο ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η΄ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ποιός θα με πληροφορήσει τελικά ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ για το προβάδισμα των αγάμων κληρικών έναντι των ομοιοοφικιούχων εγγάμων;
(Είμαι πρωτοπρεσβύτερος σταυροφόρος 37 χρόνια μπροστά στο Θυσιαστήριο εκ των οποίων 18 οφικιούχος)

Related Posts with Thumbnails