Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

ΕΓΩ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΜΩ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ!..


Με προηγούμενη ανάρτηση σας ενημέρωσα για την ηλεκτρονική επικοινωνία που είχα με τον υπεύθυνο του ιστολογίου ECCLESIAnet κ. Λάμπρο Σμαΐλη, ζητώντας του τη διαγραφή συκοφαντικών σχολίων σε βάρος μου και σε βάρος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Ο κ. Σμαΐλης, προς τιμήν του, διέγραψε τα σχόλια πλην ενός που αφορούσε στον Μητροπολίτη. Πριν προλάβω να επανέλθω επί του θέματος κάποιος εντιμότατος ανώνυμος, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι, πήρε το θέμα "πάνω του" και έστειλε το εξής e-mail:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Αγαπητέ κύριε Σμαΐλη, είναι έντιμη και αξιέπαινη η ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημα του κ. Ανδριόπουλου να αποσυρθούν οι ανώνυμες χυδαιολογίες από αυτή την ανάρτηση. Επιτρέψτε μου όμως μια καλοπροαίρετη και ειλικρινή απορία: Γιατί, ενώ σας ζητήθηκε, δεν έχει διαγραφεί και παραμένει στη θέση του ένα χυδαίο σχόλιο περί... Χρυσοστόμης; Νομίζω ότι οι παροικούντες αντιλαμβάνονται το κακόβουλο υπονοούμενο. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Πιστός Πατρεύς
14 Ιούνιος 2008 7:30 μμ

Και ο κ. Σμαΐλης απάντησε αστραπιαία:
Ο/Η ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΜΑΪΛΗΣ είπε...
Eχετε δίκιο.Το έπραξα τώρα
14 Ιούνιος 2008 9:37 μμ

Όμως το πράγμα έχει και συνέχεια. Ιδού σχόλιο ατίμου ανωνύμου, ο οποίος αφού αναδημοσιεύει το αίτημά μου για διαγραφή, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του:
Θα τρελαθούμε!!!ο Ανδριόπουλος προστάτης του Μητροπολίτου;;;Καλά ο άνθρωπος υποτιμά τη νοημοσύνη μας!!!Ποιος είναι τελικά το ανδρείκελο του εκκλησιαστικού υποκόσμου;;; και μάλιστα ΕΠΩΝΥΜΟΣ;;;
ΕΣΕΙΣ κ.Ανδριόπουλε!
14 Ιούνιος 2008 11:37 μμ

Υποτιμώ τη νοημοσύνη αυτού του "κυρίου" επειδή δεν συμμετέχω σε πόλεμο λάσπης έναντι του οιουδήποτε, άρα και του Μητροπολίτου, του όποιου Μητροπολίτου. Γιατί, δυστυχώς φίλοι μου, στον "εκκλησιαστικό χώρο" ανθεί το φτηνό και αγοραίο κουτσομπολιό, αφθονούν τα πισώπλατα μαχαιρώματα, κυριαρχούν η ρουφιανιά και η κατάκριση και άρα δεν μπορεί να δεχτεί ο κάθε πρόστυχος ανώνυμος ότι εγώ δεν χρησιμοποιώ τέτοιες μεθόδους, αλλά τις καταγγέλλω και τις πολεμάω μέχρις εσχάτων!
Και φυσικά δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ το διαβολικό μέσο της συκοφαντίας για "ηθικά θέματα", που έχει καταντήσει καραμέλα στο στόμα των "ευσεβών". Και φυσικά οι κατά καιρούς διαμαρτυρίες μου - που φαντάζουν ακραίες για τους καιροσκόπους - αφορούν σε πολύ απτά θέματα και συγκεκριμένες πρακτικές.
Εύχομαι σε όλους μας Προσωπική Πεντηκοστή!

Πίνακας: Ανθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη (Συλλογή Alpha Bank)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα σας.πολύ σωστή και αυτονόητη η παρατήρηση σας ότι η κριτική δεν μπορεί να περιλαμβάνει χυδαίους υπαινιγμούς κλπ.. Επιβάλλεται όμως επί των θέσεων που προβάλλουν οι διοικούντες την Εκκλησία. Διάβασα τις απόψεισ του Μητροπλίτου Πατρών για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο..Στην αρχή εξεπλάγην..Δίεσωσε, αναρωτήθηκα, ο εκλιπών με τον βίο και την πολιτεία του την ακεραιότητα του ανθρωπίνου προσώπου; Υπήρξε υπόδειγμα ορθόδοξου κληρικού;Αμέσως μετά όμως μετά με ανακούφιση σκέφτηκα ότι ο άγιος Πατρών είναι τουλάχιστον ευγνώμων..Αν δεν τον ευνοούσε η απροσδόκητη τότε συγκυρία και ο Χριστόδουλος, θα εποίμαινε ακόμα την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στις Βάρσες..Και θυμήθηκα τον ποιητή "οι Αλεξανδρινοί ένοιωθαν βέβαια, που ήσαν λόγια αυτά και θεατρικά."

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ "ΑΤΙΜΟΣ" Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ κ.κ ΑΝΩΝΥΜΟΣ(ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Κ.ΣΜΑΙΛΗ)! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ "ΑΤΙΜΑ" ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΑ ΣΧΟΛΙΑ -ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...- ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΕΜΑΡΤΥΡΗΘΗ ΠΟΥ Ο Κ. ΣΜΑΙΛΗΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ. ΕΥΓΕ Κ. ΣΜΑΙΛΗ! ΑΙΔΩΣ ΤΟΙΣ ΕΠΙΛΟΙΠΟΙΣ...!!!
"ΕΛΘΕ ΚΑΙ ΣΚΗΝΩΣΟΝ ΕΝ ΗΜΙΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ..."

Ανώνυμος είπε...

κ.Ανδριόπουλε χαίρετε και χρόνια πολλά για την σημερινή εορτή.
Με έκπληξη διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτή την ανάρτησή σας.
Δεν θα σταθώ στο γενικό νόημα αλλά σε κάτι συγκεκριμένο που ίσως διέφυγε την αντίληψη των περισσοτέρων.
Μεταφέρετε εδώ ως κύρια ανάρτηση κάποιο σχόλια που γράφτηκε στο βάθος ενός άλλου ιστολογίου και θίγει τον Μητροπολίτη Πατρών.
Παρόλο που φυσικά δεν συμφωνείτε με το περιεχόμενό του δεν παύει να είναι μεταφορά ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων.
Αν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό για τον εν λόγω Μητροπολίτη τον είχαν διαβάσει μερικές δεκάδες τώρα τον πληροφορούνται χιλιάδες αν κρίνω από τον μετρητή του ιστολογίου σας.
Αυτό συνιστά αξιόποινη πράξη - διασπορά συκοφαντιών - και φοβάμαι ότι πιθανόν να προκαλέσετε αγωγή εναντίον σας.
Ελπίζω να κατανοείτε το λάθος και να σπεύσετε ταχύτατα να προβείτε στα δέοντα.

Εύχομαι ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης να μη το έχει πληροφορηθεί, αν όχι να δείξει κατανόηση.

Μετά τιμής
ένας ανώνυμος παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα ειλικρινα και χωρις να εχω τιποτα με τον εναν η τον αλλον ο κ ανδριοπουλος βρισκει κατι καλο στον εν λογω δεσποτη αν ναι πολυ θα ηθελα αν ειναι νταξει οπως λεει και τα μεν να λεει και τα δε

Related Posts with Thumbnails