Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

"ΝΕΟ - ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ" ΚΑΙ "ΝΕΟ - ΚΥΡΗΝΑΙΟΣ"

Προσφώνησις Δρος Αθανασίου Παπά,
Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος, προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον επί τοις ονομαστηρίοις Αυτού
(Φανάρι 11-6-08)


Παναγιώτατε,

Η ιστορία μνημονεύει από την περίφημον μάχην του Μαραθώνος τον Αύγουστον του 490/89 ένα πρώτον παράδειγμα αντιστάσεως κατά εισβολέων στο πάτριο έδαφος. Είναι η μορφή του θρυλικού Ελευσίνιου μαραθωνομάχου στρατηγού Κυναίγειρου, αδελφού του ποιητού Αισχύλου. Για να καταφθάσουν στην παραλία οι συμπολεμιστές του, έπιασε με τα χέρια του την πλώρη μιας τριήρεως για να μη ξεφύγει. Ο εισβολέας τού επιτίθεται και του κόβει «δίκην πως Προκρούστη» τα χέρια και εκείνος με τα δόντια αρπάζει την τριήρη. Τον ηρωισμό του απεθανάτισαν οι Αθηναίοι διά χειρός του Πολυγνώστου στην Ποικίλη Στοά της Αγοράς! οι δε ρήτορες μετά χαράς απέδιδον μυθικήν αίγλην εις το γεγονός.


Ας ίδωμεν όμως τώρα, ποία είναι τα διδάγματα του συγκλονιστικού και «ανατριχιαστικού» αυτού γεγονότος. Και αυτά είναι: Η φιλοπατρία, το αγωνιστικόν πνεύμα, το θάρρος, η αντοχή εις τας δυσχερείας και η εμμονή επί του θέματος προς επίτευξιν του τεθέντος ιερού στόχου, στοιχείων απαραιτήτων προς τούτο.
Βεβαίως δεν γνωρίζομεν εάν το όνομα του Κυναίγειρου ετυμολογικώς σχετίζεται με τον σαρκοβόρον κύνα και την χορτοφάγον αίγα (πρβλ. και την Αιγείρα Αχαΐας), αμφοτέρων πάντως διακρινομένων διά την ενδιάθετον εμμονὴν και την αντοχήν, τα οποία σηματοδοτούν και αναλόγους ιδιότητας εξεχόντων ανθρώπων.
Του έκοψαν λοιπόν τα χέρια, τα εξαίρετα συνήθως αυτά όργανα της υλοποιήσεως των επιδιωκομένων, ως εφαρμόζεται τούτο και σήμερον εις ωρισμένας χώρας, εξ άλλων εννοείται μοτίβων, ως τιμωρία. Τα χέρια με την αποκαλυπτική δυναμική τους. Τα χέρια που σκέπτονται, που βλέπουν, που μιλούν, που δρουν (Μ. Ελευθεριάδης).
Έτσι δεν είναι άσχετος και η συχνή διευρυντική νοηματική ρήσι «του έδεσαν τα χέρια». Ή και κάποια άλλη παράλληλός πως «έβαλε πόδι» και «του έκοψαν τα πόδια». Οπότε πάντως μετέπειτα ορμά ο Κυναίγειρος με τα δόντια κατά τρόπον «ζωομορφικόν» και όχι μόνον.

Παναγιώτατε,

Τυγχάνει γνωστόν ότι ωρισμένοι άνθρωποι πανταχού και πάντοτε, εξ απαλών ονύχων, προϊδεάζουν το περιβάλλον των, εκόντες ή άκοντες, ότι τους αναμένει σταδιοδρομία λαμπρά, εφ’ όσον εννοείται δεν προβληθώσιν εμπόδια ποικίλης μορφής.
Και ημείς μεν, οι Χριστιανοί τουλάχιστον, λέγομεν ότι τούτο προκαθορίζεται, όχι πάντως «αναγκοβουλικώς», υπό της Θείας Προνοίας.
Ο δε αρχι-Κυναίγειρος του Φαναρίου, ο μακαριστός πνευματικός πατήρ Σας και πάντων ημών πολύς Γέρων Χαλκηδόνος Μελίτων, διέγνω κατά το δοθέν αυτώ τάλαντον, το οποίον καθωδήγει αυτόν εις την επιτυχή αξιολόγησιν και είτα τοποθέτησιν του υπάρχοντος ανθρωπίνου υλικού όπου δει, και εξετίμησε τα κοσμούντα την Υμετέραν Θ. Παναγιότητα ιδιάζοντα χαρίσματα, ούτως δε συνεξοικονόμησε τα της Μεγάλης Εκκλησίας διά το εγγύς τουλάχιστον μέλλον. Και δεν ηστόχησε και εδώ. Διότι πράγματι κατά το διάστημα της μέχρι τούδε Πατριαρχείας Σας ανεδείχθητε ο νεο-Κυναίγειρος και νεο-Κυρηναίος του Οικουμενικού Θρόνου, ο συνεχίζων την παράδοσιν των αρχαίων προγόνων.

Και ερωτώμεν:
α- Δεν είναι «νεο-Κυναιγειρικαί» αι ενέργειαι, οι αγώνες και αι αγωνίαι Σας διά τα αναφαίρετα δικαιώματα της Μεγάλης Εκκλησίας, και τα φλέγοντα προβλήματα της περιβαλλούσης Σας ομογενείας, έναντι των ιταμών και διαχρονικών μεθοδεύσεων των ποικίλων και πολυμόρφων νεο-Περσών;

β- Δεν είναι «νεο-Κυναιγειρικαί» αι διάφοροι ρηξικέλευθοι κινήσεις, προοπτικαί και πρωτοβουλίαι Σας εις τους τομείς της αναδιαρθρώσεως και οικοκυρεύσεως των του Θρόνου, των διορθοδόξων, διαχριστιανικών, διαθρησκειακών και κοινωνικοπολιτικών σχέσεων – κειμένων εις ένα τομέα, όπου ευρίσκονται διάφοροι όχι δυστυχώς πάντοτε ευειδείς και χρωματουργικώς προσβάλλουσαι τα όμματα και κνήθουσαι την ακοήν δυνάμεις, ως μέλαιναι, ερυθραί, πορτοκαλαιόχρωαι κ.ά., αι οποίαι ίσως θα ημπορούσαν να Σας χαρακτηρίσουν ως Πατριάρχην του «Οικουμενικού Χώρου»;

γ- Δεν είναι «νεο-Κυναιγειρικαί» αι πρωτόγνωροι οικολογικαί Σας παρεμβάσεις και «αφυπνιστικαί» προσπάθειαι προς ευαισθητοποίησιν της κοινής γνώμης επί του χαίνοντος κινδύνου της συμπαντικής καταστροφής και αι οποίαι Σας προσέδωσαν το γραφικόν επίθετον του «πράσινου» Πατριάρχου, καίτοι κοσμείσθε με μπλε κόρες οφθαλμών; Γνωστόν άλλωστε ότι από απόψεως ψυχολογίας των χρωμάτων, το πράσινον χρώμα τυγχάνει ηρεμιστικόν και ειρηνοποιόν.

δ- Δεν είναι «νεο-Κυρηναϊκαί» αι ανά την υφήλιον, και όχι μόνον, θυσιαστικαί ιεραί και άλλαι αποδημίαι της Υμετέρας Σεπτής Κορυφής, αι οποίαι ενίσχυσαν το κύρος της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, έστω και αν κάποιοι επιθυμούν να συνεχίζουν τον εναντίον αυτής ιερόν και μη πόλεμον; Ως εκ τούτου θα ηδύνατο να Σας αποκαλέσει τις ως «καθ-οδεύοντα» και «ταξιδιώτην» Προκαθήμενον, όπως ο Υμέτερος αδελφός Ιωάννης Παύλος Βʹ.

ε- Δεν είναι «νεο-Κυρηναϊκαί» αι αναρίθμητοι, άκρως επίπονοι λειτουργικαί, ποιμαντικαί, βιωματικώς προσκυνηματικαί επισκέψεις εις τα σεβάσματα της πίστεως ημών και του Γένους, αι υπό της Θείας Προνοίας πρωτογνώρως ευλογηθείσαι, αι πολιτισμικαί, κοινωνικαί, φιλανθρωπικαί, ανθρωπιστικαί, ακροαματικαί, οικοσυντηρητικαί και άλλαι Σας πολυπαρουσίαι, πάντοτε εννοείται εντός του πνεύματος σεμνότητος και αριστοκρατικής απλότητος του ταπεινού αλλά και κλεινού Φαναρίου, αι οποίαι Σας προσέδωσαν την κατ’ εξοχήν επωνυμίαν του «ανθρώπινου» Πατριάρχου;

στ- Τι άλλωστε πιστοποιούν, συν τοις άλλοις, και αι πλείσται όσαι εκκλησιαστικαί, ακαδημαϊκαί, πολιτιστικαί, παγκοσμίως αναγνωριστικαί και άλλαι σημαντικαί διεθνείς διακρίσεις, που ετίμησαν το Σεπτόν Σας πρόσωπον, τας οποίας και άλλοι τινες προσεπάθησαν παιδαριωδώς να μιμηθούν, προκαλούντες το μειδίαμα;

Τοιούτον έχομεν Αρχιερέα «νεο-Κυναίγειρον» και «νεο-Κυρηναίον», σκαπανέα του «Οικουμενικού Χώρου», «πράσινον», «καθ-οδεύοντα» και «αρμενίζοντα», και προ παντός «ανθρώπινον».
Πορεύσθε τοίνυν Παναγιώτατε, ως ο Goethe εις την προσφιλή Σας μεταξύ άλλων Ρωμαϊκήν «Campagna», επί έτη πολλά εντός καταπρασίνων ειδυλλιακών πεδίων εν ειρήνη (et in Arcadia ego).
Οι πίνακες του Κωνσταντίνου Παρθένη (Ελληνική Ιστορία)

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε κ. Ανδριόπουλε,

Όπως αποδεικνύεται και από το έξοχο αυτό δείγμα της σύγχρονης φαναριώτικης ρητορικής,

ο Οικουμενικός Θρόνος, πιστός στη μακραίωνη παράδοση, εξακολουθεί να γράφει

έργω τε και λόγω

Ιστορία.

panagiotisandriopoulos είπε...

Φίλε editor,

Έχεις καταλάβει. Την ιστορική διάσταση του Φαναρίου χθες και σήμερα.

Η προσλαλιά του Χαλκηδόνος παίρνει αφορμή από την αρχαία ελληνική ιστορία για να υπογραμμίσει το σήμερα. Κι αυτό είναι μια παλιά, καλή πρακτική των Πατέρων, των βυζαντινών & μεταβυζαντινών συγγραφέων.

Και η ιστορία συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

"ΚΕΝΤΗΣΕ" ΠΑΛΙ Ο TANO PAPAS(ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΩΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - Ο ΑΠΟ ΕΛΕΝΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΙΡΩΝ). ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ ΟΞΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΞΥΓΡΑΦΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΕΚΝΙΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

ας τον πουν επιτέλους τον κ.Βαρθολομαίο Πατριαρχη του Οικουμενι(στι)κού χώρου,κατά την πρόταση του γέροντος Χαλκηδόνος.

αν και θα προτιμουσαμε να τον πουν «επόμενον τοις αγιοις πατράσι».

ωστοσο Κυναίγειρο ,ο οποιος περιφέρεται απο Ledra Mariott εις Intercontinental και από Θεοδωρο και Γιαννα Αγγελοπουλου εις Δημητριο Κοντομηνά ,δεν εχει δείξει η παγκοσμια ιστορία.

ισως να ειναι και αυτή μια απο τις ρηξικελευθες πρωτοπορίες του «πρασινου» πατριαρχη που «υπηρετει τα ιδια ιδανικά με τις ΗΠΑ» κατα δήλωση του.

ΥΓ.μια λεξη για την χειμαζομενη εκκλησια της Σερβιας και την καταστροφή της ορθοδοξης κληρονομιας στο Κοσοβο θα πει επιτέλους ο λαλιστατοος Οικ.Πατριαρχης;

P. Kapodistrias είπε...

Αξιάκουστος λόγος! Αυτή η Φαναριώτικη γραφίδα κουβαλάει εύχυμο παρελθόν και οιωνίζεται καλλίκαρπο μέλλον, εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν πλέον απωλεσθεί!!!

Χαιρέτωσαν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΙΑΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΕΒΑΣΤΕ ΜΟΥ π.κ.(ΑΓΝΩΣΤΕ ΕΙΣΕΤΙ ΚΑΤ'ΟΨΙΝ-ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΠΡΟΙΣΤΑΣΘΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΜΠΛΟΓΚ),ΕΔΩ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝ ΑΠΩΛΕΤΟ....ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΗ ΠΕΝΝΑ. Η ΠΕΝΝΑ ΔΕ ΤΟΥ ΣΕΒ. TANO PAPAS ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ:"σήμερον ἔχομεν ἀνάγκην σκληρᾶς ἐργασίας μέ «συνέχειαν καί συνέπειαν», ὡς διεκήρυσσεν ὁ μέγας ἀοίδιμος Οἰκουμενικός Πατριάρχης Ἀθηναγόρας Α΄, παρά τό μικρόν ποίμνιον, τούς ὀλίγους καί ἀμέτρητους, τό ὁποῖον «ὅλον τό φύραμα ζυμοῖ» (Α΄ Κορ. 5, 6).
Λαμπρόν δέ παράδειγμα πρός τοῦτο δίδει καί δή θυσιαστικῶς καί ἀγαπητικῶς μέ τούς «ἀγῶνας καί τάς ἀγωνίας» του ὁ ἄγρυπνος φρουρός καί Ἀρχιστράτηγος τοῦ Γένους, ὁ πνευματοφόρος καί ρηξικέλευθος ἐν πᾶσιν, νυχθημερόν κοπιῶν καί ἐργαζόμενος, παιδαριογέρων Βαρθολομαῖος Α’, τό κατ᾿ ἐξοχήν πνευματικόν τέκνον τοῦ ἀλησμονήτου Γερομελίτωνος, τόν ὁποῖον οὐδείς, ὅσον καί τόν Ἄνακτα, καί δή εἰς τήν ἐποχήν ταύτην τῶν, ὡς μή ὤφελε, καί «φιλμοσταρικῶν» μετριοτήτων (Mediokritäten), οὐδείς δύναται ἀπεριγελάστως καί σουργελικῶς νά μιμηθῇ". ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΕΥΧΥΜΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΑΡΠΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!
ΕΥΧΟΥ ΤΙΜΙΕ ΠΑΤΕΡ!

Ανώνυμος είπε...

Προς Misha!
Ελπίζω αγαπητέ Misha (Μιχάλη) να μην θίξει και εκείνη τη σκοτεινή πλευρά της Σερβικής Εκκλησίας, που υποδαύλιζε τον σερβικό εθνικισμό. Η Σερβική Εκκλησία είναι ο ηθικός αυτουργός για εκγλήματα κατά της ανθρωπότητας. Σού διαφεύγουν ορισμένα πράγματα ή δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις πάνω στο θέμα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επειδή είναι και καλά πληροφορημένος και νουνεχής αποφεύγει τεχνηέντως το θέμα και εσύ πρέπει να προσεύχεσαι γι᾽ αυτόν και όχι να τον μέμφεσαι. Μάλλον ξέρει κάτι παραπάνω από σένα...

Ανώνυμος είπε...

για τον πατριάρχη προσεύχομαι να επανέλθει στην Ορθόδοξο πίστη και να παύσει τις «βλάσφημες και αντορθοδοξες ενέργειες του»(κατά το κείμενο των κελλιωτων αγιορειτων που δημοσιοποιήθηκε μετα το συλλείτουργο του Πατριάρχη με τον Πάπα το 2006.

Δεν ειναι τυχαιο πως ενώ όλοι οι αγιοι γεροντες(π.Φιλοθεος Ζερβακος,π.Επιφανιος Θεοωροπουλος,π.Ιουστίνο Πόποβιτς,π.Παίσιος,π.Θεόκλητος Διονυσιάτης κλπ) μέμφονταν τον μακαρίτη Αθηναγόρα για δογματικές και εκκλησιολογικές παρεκκλίσεις οι Φαναριωτες συνεχιζουν να τον τιμούν ,ακριβώς οπως κάνουν και οισυνοδοιπόροι τους της Αγίας Εδρας.

Οσον αφορά την σερβική εκκλησία,οποιος έχει διαβάσει κείμενα του αγιου Πατριαρχου Παύλου για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβια μπορεί να αντιληφθεί εύκολα πως η Εκκλησία επαιξε ειρηνευτικό ρολο.

Τωρα για τους λόγους που ο κ.Βαρθολομαιος δεν μιλα για τις αθλιοτητες στο Κοσοβο αναζητήστε ους στις προσφατες δηλώσεις του, μετά την συναντηση με τον Αμερικανό εν Ελλάδι πρέσβυ,όταν ειπε πως:«το πατριαρχειο και η αμερική υπηρετουν τα ιδια ιδανικά».(το σχετικο βιντεο στη διαθεση σας)

Ανώνυμος είπε...

Misha!
Δεν ξέρω από ποιο πλανήτη έρχεσαι, αλλά εδώ στη Γη έχουμε μια δεδομένη πραγματικότητα:
Αφού τα σερβικά στρατεύματα μετέλαβαν των αχράντων μυστηρίων και με την ευλογία της Εκκλησίας τους:
"Μέσα σε μια μέρα εκκαθαρίστηκε ολόκληρη η περιοχή από τους 40.000 μουσουλμάνους κατοίκους και πρόσφυγες που είχαν καταφύγει εκεί, πολλές γυναίκες βιάστηκαν και πάνω από 8.000 Βόσνιοι, ανάμεσά τους όλοι οι άρρενες ηλικίας 16 ως 60 χρόνων, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από το σέρβικο στρατό κατοχής, αρκετοί ύστερα από φρικτά βασανιστήρια"
Η αναφορά είναι για την Σρεμπρένιτσα.

Να τους χαίρονται τους τσέτνικ τους... να χαίρεται και το μικρομάγαζο που λέγεται σερβική εκκλησία και να συνεχίσει το βιολί της... σε λίγο δεν θα υπάρχουν πολλοί για να την ακολουθήσουν.
Κάτι ακόμη:Τα κείμενα ενός από τους ενόχους και ηθικούς αυτουργούς, του "άγιου" πατριάρχη Παύλου είναι de facto άνευ ιστορικής και λοιπής αξίας. Κατά το νομικόν θέσφατον "ένοχος ένοχον ου ποιεί".
Κάρατζιτς, Ντράσκοβιτς, Μιλόσεβιτς, Παύλος! Άθλια υποκείμενα-εγκληματίες πολέμου. Πιο οικτροί όμως και θλιβεροί είναι οι -λίγοι ευτυχώς- υποστηρικτές τους, κινούμενοι στον ορθόδοξο φονταμενταλιστικό χώρο. Είναι ιδίως ιερωμένοι -Σέρβοι και μη- και φασίστες θιασώτες του σερβικού μεγαλοϊδεατισμού.
Το τελευταίο μάθημα όπως φαίνεται το καταλάβατε και καταφεύγετε πρόστροποι στην ΕΕ.
Για να δούμε! Ένα δεύτερο μάθημα θα το εμπεδώσετε στα σίγουρα. Να το απεύχεσθε όμως!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ, ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ... ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ;;; ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Ή ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ Ή ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ Ή ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ,ανώνυμε των4 01.Επιτέλους κάποτε πρέπει να τεθεί σοβαρά τί εστί συλλείτουργον και όχι να αυθαιρετούμε .

Ανώνυμος είπε...

3.34

να προσθέσω επίσης πως η Ελληνική Εκκλησία που «ευλόγησε τον ελληνικο μεγαλοϊδεατισμό» ευθύνεται για

α.την σφαγή της Τριπολιτσας αφού ο Κολοκοτρώνης ο οποιος ηγειτο της επιθέσεως ηταν γνησιο τεκνο της.

2.για το πογκρόμ εναντιον των Εβραίων
στο Βραχώρι ,οπου ο μισαλλόδοξος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε πως τον μισουν και καταδιώκουν οι Εβραιοι.

3.τ θυματα στον Μακεδονικό Αγωνα οπου ο Γερμανός Καραβαγγέλης,ο Ιωακείμ και αλλοι μητροπολίτες και κληρικοί υποστηριζαν τους αθλιους έλληνες τυχοδιωκτες σαν τον Παύλο Μελά οι οποίοι ήθελαν να διαταράξουν την ομαλή συμβιωση των κατοικων της Μακεδονίας.

Kαλά του έκαναν και του Χρυσοστόμου Σμυρνης οι φιλειρηνικοί τουρκοι και τον έκοψαν κομμάτια,αφού υποστήριζε την αναιτια εισβολή του ιμπεριαλιστικού ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία.

Μη πάω πιο πισω,στην ιστορια του Βυζαντιου γιατι εκει γινεται πραγματικος χαμος απο τους μισαλλοδοξους παπαδες.

Ανώνυμος είπε...

Σὺ εἶπας Μιχαλάκη!
Ξέχασες τις παραπομπές για τα όσα γραφικά αναφέρεις: "ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ και ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ.
Μάλλον παπάς είσαι και συγχωρείσαι... για τον γνωστό λόγο. (Μη διαβάζεις και πολύ Λιακόπουλο)

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στην σερβο-ελληνική φιλία:"Οι σέρβοι ενω μπορούσαν να στείλουν..χρήματα και ανθρώπους,έστειλαν μήπως έναν οβολό;Ναι,αλήθεια,έστειλαν πολλά χρήματα και ανθρώπους,αλλά στο σουλτάνο που πολιορκούσε την Πόλη,και τους επαίνεσαν οι Τούρκοι,
λέγοντας:"Να ακόμη και οι Σέρβοι είναι εναντίον σας".
Γ.Φραντής,Χρονικόν.

Related Posts with Thumbnails