Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΟΥ ΙΠΠΟΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΟΜΗΤΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

Η αγάπη του σεβαστού μου π. Παναγιώτη Καποδίστρια εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως στο πρόσωπό μου κι αυτό είναι μεγίστη δωρεά!
Προ ημερών ο ιερέας ποιητής μου χάρισε κάτι τι το πολύτιμον και συλλεκτικόν και δυσεύρετον. Το υπ. αρ. 126 αντίτυπο της Β’ έκδοσης του ιστορικού πλέον βιβλίου Συλλογή των γνωστών ποιημάτων του ΙΠΠΟΤ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΟΜ. ΣΟΛΩΜΟΥ, Εν Ζακύνθω 1857. Η ανατύπωση έγινε τον Μάϊο του 2007, στη σειρά των εκδόσεων του περιοδικού Επτανησιακά Φύλλα, σε 300 αριθμημένα αντίτυπα, εκτός εμπορίου.
Γι’ αυτή την επανέκδοση γράφει ένα μικρό πρόλογο ο σπουδαίος Ζακύνθιος Διονύσης Σέρρας, εγκρατής φιλόλογος, μύστης του Επτανησιακού πολιτισμού, ποιητής και Άνθρωπος.
Μας πληροφορεί ότι η ιδέα της επανέκδοσης ανήκει στον γνωστό σολωμιστή Στυλιανό Αλεξίου και έγινε με αφορμή τα 150χρονα από το θάνατο του Ποιητή. «Καίτοι δε υπό αώρου θανάτου τοιούτου θησαυρού εστερήθημεν, ωφεληθώμεν της μελέτης των ποιημάτων αυτού», γράφει ο εκδότης Κωνσταντίνος Ρωσσόλιμος, «προς τους αναγνώστας» της πρώτης έκδοσης. Το πρωτότυπο σώζεται στην Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΥΧΕΡΕΕΕΕ!!! ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΣ ΜΕ ΥΓΙΕΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗΤΟ ΑΥΤΟ ΔΩΡΟ! ΕΙΝΑΙ ΤΩ ΟΝΤΙ ΑΡΙΣΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ!

P. Kapodistrias είπε...

Τα συγχαρητήρια όλα μας στον ποιητή κι εκδότη Διονύση Σέρρα, ο οποίος βρήκε και εξέδωσε ιδίοις αναλώμασιν εξ αγάπης πολλής!

Related Posts with Thumbnails